Вбивці таксистки Жені отримали 13 і 15 років тюрми

Вбивці таксистки Жені отримали 13 і 15 років тюрми
  • За законом Савченко, адже вбивство сталось, коли він діяв, майже половину терміну зловмисники вже відсиділи.
  • Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений в апеляційній інстанції.  

36-річну жінку-таксистку поранили ножем п’яні клієнти, яких вона підібрала у Тернополі та везла до Підволочиська. Це сталось ввечері 25 грудня 2015 року – саме на католицьке Різдво. За добу Євгенія померла у лікарні.

Це вбивство називали одним з найрезонансніших за останнє десятиліття на Тернопільщині.

Днями обвинувачені у вбивстві таксистки засуджені до 15 та 13 років позбавлення волі. Вирок в силу ще не вступив. І обвинувачені ще можуть подати апеляцію.

Відео дня

- Тернопільським міськрайонним судом за участі державного обвинувача визнано винними у вбивстві та засуджено до позбавлення волі двох жителів області, - повідомили у прес-службі прокуратури області. - Судовий розгляд кримінальної справи тривав з липня 2015 року по сьогоднішній день.

Погодившись з позицією прокурора,  суд призначив винним у скоєнні навмисного вбивства  по 13 років позбавлення волі та 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Обвинуваченому у вбивстві таксистки Євгенії Кордупель - Петра Лукача засудили до 15 років позбавлення волі, Олександрові Дехтяру, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, - дали 13 років. Також вони мають сплатити компенсацію 500 тис грн. потерпілій у справі – мамі убитої Євгенії.

Нагадаємо, в останню подорож свого життя Євгенія вирушила 25 грудня близько 18.20 – коли у Тернополі до неї підсіли троє клієнтів напідпитку. Женя повезла їх у напрямку Підволочиська, куди прибули близько 19.30. Що між ними сталось – невідомо. Але на жінку напали і викрали відеореєстратор. Інші речі, телефон, гроші – були на місці.

Євгенія скаржилась на п’яних клієнтів, які поводяться неадекватно, зателефонувавши дорогою друзям. Вона ніби відчувала небезпеку. Однак, врятувати жінку не встигли. Після нападу їй вдалось утекти. І вона ще деяку відстань проїхала на своєму авто. На вулиці у Підволочиську її, закривавлену, помітили люди. Вони ж і доправили Женю до лікарні. На її одязі був бруд. Це доводить, кажуть у поліції, що була боротьба…
Убита проживала в цивільному шлюбі з чоловіком. Діток не мала. Раніше працювала водієм таксі у «VIP». Потім – у службі таксі «549».  28 грудня 2015 р. колеги зустрічали тіло Євгенії на Збаразькому кільці. Градус невдоволення і напруги серед її колег тоді був шаленим. Стримало таксистів лише те, що підозрюваних затримали буквально за кілька днів. І тоді мало хто вірив, що оці «діти» й справді могли перерізати горло жінці.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Mariu Romaniv

    Біда , що так мало коштує життя молодої людини....
  • Володимир Лящук

    Вони за той срок який їм дали живими не вийдуть
  • Хтоссь

    Ну і як завжди з конфіскацієюї. Куди ж без неї, "Ненько" Україна? Ну а закон савченко - це маразм вищої проби.
  • Микола Михайлюк

    Рострилати або руки ноги повідрубувати за таке.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up