Вбивці Віктора можуть дати довічне

Вбивці Віктора можуть дати довічне
Харків’янин, який зізнався у вбивстві студента з Чорткова Віктора Попіля, поранив ножем ще й двох Вікторових друзів. Що керувало молодиком, ані родичі Віктора, ані його друзі, не можуть зрозуміти

Досудове слідство  у справі вбивства 18-річного студента з Чорткова дійшло фінішу – після різдвяних свят справу уже мають розглядати у суді. Під час слухання батьки сподіваються отримати відповіді на запитання від хлопця, що за лічені секунди позбавив життя їхню дитину.


Вони допоможуть прояснити, через що  ж трапилась трагедія, адже  після вбивства  було чимало недостовірної інформації.  Утім, батьківського болю через смерть дитини, зрозуміло, не полегшать.

«Слава Україні» вигукував діджей
Нагадаємо, 5 жовтня у Харкові зарізали другокурсника Харківської юридичної академії – Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, Віктора Попіля. Трагедія трапилась в одному із місцевих ресторанів – там житель Тернопілля святкував день народження свого друга. Між компанією Віктора та ще однією виникла перепалка. Згодом хлопці вийшли з’ясовувати стосунки на вулиці. Сам Віктор у цьому участі не брав, однак з незрозумілих причин вбився накинувся на нього. Він за лічені секунди позбавив хлопця життя, оскільки перерізав ножем сонну артерію.  Про це ми писали у статті «Підозрюваний у вбивстві проходив як свідок» у №42 від 15 жовтня.

У Харкові зарізали 18-річного хлопця з Тернопільщини (ОНОВЛЕНО)

Відео дня

Що спровокувало вбивцю, тільки одному Богу відомо, кажуть у Харківській академії



Після вбивства ЗМІ зарясніли заголовками, що хлопця вбили за патріотичні вигуки. Утім, навіть у самому навчальному закладі не вірили у подібне. Як повідомила у жовтні «RIA плюс», у Харкові «Слава Україні» чути частіше, ніж добрий день. Мовляв, за це нікого не вбивають.


- Я не знаю, за що вбили мого сина, - каже мама Віктора, Світлана Попіль. – У мене таке враження, що той вбивця  був не при собі, накурений якийсь чи що.  Він не каже,  чого вчепився до моєї дитини. Щодо патріотичних вигуків, то я не знаю, чи могли вони стати причиною. Оскільки так звертався увесь вечір до відпочивальників діджей. Ними він супроводжував усілякі конкурси.


Поранив двох друзів Віктора
Вбивцею, як повідомили харківські правоохоронці 10 жовтня, виявився безробітний 24-річний харків’янин. Хлопець, за інформацією міліції,  не витримавши мук сумління, сам з’явився у місцевий відділок з повинною.  Хоч до того він проходив у справі як свідок.


- Ми найняли у Харкові адвоката, - каже пані Світлана. - Наразі претензій до слідства у нас нема. Нема поки і новин. Єдине, що вбивці перекваліфікували частину І на ІІ статті 115 – Умисне вбивство. Тож йому можуть дати і довічне.


Така сувора міра покарання вочевидь  пов’язана з тим, що харків’янин не тільки позбавив життя нашого земляка, але й поранив ножем ще двох друзів Віктора. Утім, цієї інформації ніде на той час не було – ні у ЗМІ, ні на сайті правоохоронців.
- Він поранив ножем ще хлопця  з Криму і  Львова, - каже мама. – Після чого йому під руку  потрапила моя дитина. Як мені розповідав друг Віктора, моя дитина участі взагалі у конфлікті не брала.


Бентежить жінку й декілька з моментів, озвучених харківськими правоохоронцями для ЗМІ. Зокрема, заступниця начальника райвідділку, що проводив досудове слідство,  повідомила   - конфлікт трапився на ґрунті розпивання спиртних напоїв. 
- Я під час суду попрошу якось спростувати ту інформацію, - каже мама. – Я з цим не згідна.

Не вірити – не було підстав
Жінка припускає, що в честь дня народження, могло бути якесь пиво. Про це детальніше почують уже у ході судового засідання.

- Напередодні трагедії я розмовляла з Віктором по телефону, - каже Світлана Попіль. – Відповідно, давала і настанови – щоб не пив, нікуди не ліз. А Вітя сказав: «Мамо, не переживай. У нас нема спиртного».


Не вірити дитині у жінки не було підстав, оскільки до того Віктор не давав матері причин хвилюватись. У бійках ніколи участі не брав, спиртного не вживав. 
- Коли вночі відчула щось недобре, я зателефонувала сину, - додає пані Попіль. – А слухавку взяла дівчина, сказала, що Віктор залишив телефон. Я тоді засумнівалась. Може, як то буває іноді, дитина там у Харкові відчула свободу і змінилась. Утім, і друзі Віктора кажуть, що спиртного не пив.


До слова, як розповідали у юридичній академії, після інциденту друзів Віктора перевірили на вміст алкоголю у крові. Його там не виявили. Також, як і мама, там наполягають – Віктор був дружелюбною, неконфліктною дитиною.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up