Відгамселили за добу до суду. Останнє, що чув: «Що, вже дописався?..»

Відгамселили за добу до суду. Останнє, що чув: «Що, вже дописався?..»
Таким Андрій Мазепа був тиждень тому, коли звернувся до редакції за допомогою. Зараз він у лікарні. У чоловіка зламаний ніс та травми голови

Чоловік у лікарні. У нього потовчене тіло, травми голови та зламаний ніс. Хто бив – не знає, кривдників не бачив. Тим часом Апеляційний суд скасував усі незаконні постанови і протоколи, які «намалювали» чоловікові копи. Саме їх, або їхніх поплічників і підозрює у побитті. У патрульній поліції тим часом обіцяють перевірку

У лікарні оговтується після жорстокого побиття герой нашої публікації, тернополянин Андрій Мазепа.

У чоловіка зламаний ніс, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку і синці, травмовані руки і потовчене тіло.

Напали і побили чоловіка саме за добу до судового засідання в Апеляційному суді, куди позвався, аби скасували всі постанови, «намальовані» патрульними поліцейськими напередодні.

Відео дня

Нагадаємо, майже 12 тисяч штрафів примушували сплатити Андрія Мазепу за порушення правил дорожнього руху, серед них – 10 тис. 200 грн за п’яну їзду. Хоча близько 30 років чоловік взагалі не сідав за кермо. Тому подав скарги до суду. Чоловік втратив права, про що написав заяву до поліції. Тим часом його посвідченням скористалась інша людина. Патрульні примудрились двічі зафіксувати порушення та винести постанови і протоколи водієві, який їх скоїв та подавав копам Андрієве посвідчення. І байдуже, що власник прав і той, хто порушив - абсолютно не схожі. Патрульні тоді відмовились коментувати ситуацію, посилаючись на захист персональних даних. Про це ми писали у №44 «RIA плюс».  

Детальніше читайте Майже 12 тисяч штрафів за порушення ПДР. Хоча не сідав за кермо... вже 30 років
Удар професійний. Одразу «відключився»

  • 2 листопада в Апеляційному суді мало відбутись судове засідання, - розповів Андрій Мазепа. – Ввечері 1 листопада я йшов додому – з вул. Київської дворами у бік проспекту Злуки. Приблизно о 23.45-23.50 на мене напали. Удар чимось по спині і голові. Я падаю на землю і тут ще один удар - ногою в ніс. Їх було мінімум двоє. В капюшонах, тому облич не роздивився.

Вони були спортивної тіло будови, пригадує Андрій Мазепа. Били надто професійно і чітко – ногою в перенісся. Після якого моментально «відключився». Останнє, що чув, було: «Ну що, дописався?». Далі нічого не пам’ятає. Скільки точно лежав у дворі – не пригадує. Його знайшов якийсь чоловік і довів додому. Телефони і все, що було у кишенях, залишалось на місцях.

  • Тієї ночі не викликав лікаря, я просто не мав сил, - зізнався пан Андрій. - Зранку викликав таксі, поїхав в травмпункт. Медики обробили рани рук, нейрохірург оглянув і наполягав на госпіталізації. Я пояснив, що в мене суд і мушу бути на засіданні. Після цього обіцяв лягти до лікарні, якщо стан не покращиться.

По обіді відбулось судове засідання в Апеляційному суді. Там свідчив і чоловік, який скористався посвідченням водія Андрія. Усі постанови та протоколи суд скасував.

  • Після суду я пішов до чергової частини поліції писати заяву про побиття, там мені стало погано і я викликав «швидку», - пригадує Андрій Мазепа. – Мене привезли до обласної лікарні і одразу госпіталізували.

Ввечері того ж дня у лікарні були поліцейські. Вони відібрали заяву та пояснення. Питали, можливо, чоловік кого підозрює і чи упізнає своїх кривдників. Чесно зізнався – їхніх облич не бачив.

  • Я не буду даремно обмовляти людей, - стверджує пан Андрій. – Про це і сказав слідчому. І вказав, що підозрюю в замовленні на побиття копів чи їхніх поплічників. Просто більше нікому. Ще й ця фраза «ну що, дописався». На грабунок це не схоже – все було на місці. Тому сумнівів, кому потрібно мене гамселити, у мене особисто нема.

Є провадження за «хуліганку»

Скільки часу Андрій проведе на лікарняному ліжку – поки не знає. Трохи оговтається – писатиме скарги на патрульних до столиці. Вимагатиме покарати їх за неправомірні дії. Бо, каже, занадто дорогою ціною доводиться платити за їхню службову недбалість.

У поліції підтвердили, що чоловік звертався і вже написав заяву та дав свідчення.

  • Коли чоловік звернувся до міськвідділу поліції, нам вже було відомо про цей випадок від медиків, адже він вже пройшов обстеження, і лікарі повідомили про побиття, - розповів начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета.  – Ще тоді відомості були внесені до Єдиного журналу про скоєнні злочини і правопорушення.

Третього листопада відомості про подію було внесено вже до Єдиного реєстру досудових розслідувань за  ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. Йдеться про хуліганство.

- Зараз ведеться слідство, в процесі якого буде з’ясовано, чи пов’язане побиття з вищеописаними подіями, чи чоловік став жертвою хуліганських дій невідомих осіб, - каже Сергій Крета. 

За фактом публікації в ЗМІ щодо неправоморіних дій поліцейських буде проведена службова перевірка, запевнили у прес-службі управління патрульної поліції Тернополя.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • коля федоров

    мафия бессмертна
  • Volodymer

    Бажаю пану Андрію якнайшвидшого одужання, молодець, що відстоює свою правоту і йде до кінця.

    А ці нападники - моральні виплодки, діти останньої гнилої с...и, і шолудивого паршивого гнилого пса, які виховали цю гниль, неважливо хто б це не був - мусора, їх поплічники, чи посторонні особи, які  вчинили злочин - напад на людину - обовязково повинні сісти, це повинно бути питання честі і принципу!

    Бажаю Андрію сили і мужності - справедливо покарати виродків, будь-якою ціною!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up