"Відкрила коробку, а там навушники": у жінки, яка відправила посилку "Укрпоштою", вкрали золота майже на 20 тисяч

"Відкрила коробку, а там навушники": у жінки, яка відправила посилку "Укрпоштою", вкрали золота майже на 20 тисяч
  • Жінка через "Укрпошту" передавала у Київ ювелірні прикраси. Відправляла товар з відділення №11 на Слівенській, 15.
  • Покупець сказав, що не встигне їх отримати, тому посилку повернули. Коли жінка відкрила коробку у відділені, то замість золотих прикрас вартістю 19 500 грн побачила навушники.
  • В "Укрпошті" нічого не коментують. Поліція відкрила кримінальне провадження. 

Тернополянка через популярний інтернет-магазин продала свої ювелірні прикраси. Оцінила вона їх у 19 500 грн. Передати посилку мала у Київ. Покупець попросив передати коштовності "Укрпоштою Експрес". Чоловік після отримання товару мав заплатити домовлену суму жінці та оплатити доставку. 

- Коли на пошті упаковували прикраси, то ми ще з дівчинкою-касиром обговорювали як підписувати товар, - розповідає пані Олена (прізвище жінки редакції відоме, але на її прохання не вказуємо - прим. ред). - Вирішили, що прикраси. Завідувач відділення це бачила, ще касир запитувала в неї, чи можна відправляти золото. Та відповіла, мовляв, чому не можна? Ми це все склали в коробочку і відправили. 

Посилку жінка відправила 13 березня. Відслідковувала її місцезнаходження через сайт. Але покупець 16 березня їй написав, що не встигає отримати посилку, бо виїжджає за кордон. Це були вихідні. А в понеділок вона пішла у відділення і написала заяву на повернення посилки. 20 березня пані Олені подзвонили з пошти і сказали, що посилка прийшла. 

Відео дня

- Я відкрила посилку при працівниках відділення і з коробки вилетіли навушники замість золота. В мене був шок, - розповідає пані Олена. - Вага посилки була практично ідентичною, там грами три не співпадали. І та касир була в шоці. Завідувачка почала казати, що чула про такі махінації, але такого в них на пошті не було. І звинуватила мене, що це я махінатор. Я кажу, що вони ж бачили, як відкривала коробку. Мені сказали, що це "ловкость рук" і всяке таке. Може надіялися на те, що візьму коробку і вийду з пошти. А камер у відділенні немає.

Пані Олена каже, що це та ж коробка, яку відправляли, бо на ній зверху наклеєна квитанція. Жінка разом з касиром, яка її упаковувала при відправленні, обдивилися коробку, пошкодженою вона не була.

- Так акуратно вийняли золото і поставили туди навушники, - продовжує жінка. -  Завідуюча відмовлялася сказати звідки було повернення чи зі складу, чи звідки. Мені сказали писати запит. При мені вона починала комусь дзвонити і їй давали настанови. Вона казала, що нічого не підписує. Я викликала поліцію. На всі питання слідчих завідувач відповідала, що нічого не знає. А та дівчинка-касир єдина, хто підтвердив, що ми справді відправляли прикраси, то завідувачка ще їй забороняла щось казати. В мене зняли відбитки, в тої дівчинки теж. Ще підозра може впасти на цю дівчинку-касира, бо лиш вона і я знала, що там золото. Але впевнена, що вона невинна. Вона єдина підтвердила, що там справді були ті прикраси. 

Пані Олена розповідає, перед тим, як відправити посилку, цікавилася на "Укрпошті", чи може бути таке, що людина отримала посилку, взяла її і побігла. Жінку, за її словами, переконували, що такого бути не може, бо людина не отримає посилку, поки не заплатить гроші.

- Я на двісті відсотків була впевнена, що людина не вкраде її. І ніколи не думала, що в дорозі чи на пошті відкриють посилку і вкрадуть її вміст, - додає пані Олена. - Я йшла за повернутою посилкою без задньої думки, бо це державна установа, вони гарантують безпеку. З тією людиною, якій я відправляла прикраси - зв'язку взагалі не маю. Лише "переписка" на сайті. Я розумію, що це і з моєї сторони безвідповідально, але я не думала, що так "попаду". В яке відділення у Києві мала прийти посилка - не знаю. Маю лише номерок відправлення. Мені в поліції кажуть, якщо завідувач починає мене звинувачувати в тому, що це я підмінила, то і я можу їх звинувачувати. Що це працівники пошти вкрали, бо знали, що там були ювелірні прикраси.

У відділення №11 "Укрпошти", де трапився інцидент, журналістці "20 хвилин" завідувач, яка представилися Надією Дмитрівною, коментувати цю ситуацію відмовилися.

- Ми по такій ситуації нікому інтерв'ю не даємо, - сказала пані Надія. - Звертайтеся до нашого керівництва, в тернопільську дирекцію. 

З директором Любов'ю Гринчишин та заступником Богданом Ціцьким зв'язатися так і не вдалося. В приймальні директора Тернопільської філії журналістці повідомили, що керівництво не коментуватиме ситуацію. Потрібно направити інформаційний запит. Як тільки отримаємо відповідь - опублікуємо. 

Начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета повідомив, що по цій справі відкрили кримінальне провадження за фактом крадіжки. Тривають слідчі дії. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Володимир Глядик

    Поштою такі посилки не передаються!!!
  • Надя Дутова

    Недавно читала про одну дівчину, в якої мама працювала на пошті. І вони створили цілу схему як обманювати продавців. Якщо "по-правильному" посилка віддається після оплати, то там вони спочатку відкривали, приміряли і в більшості випадків, назад відправляли. По відстежуванню писало, що посилка не вручена і буде повернена, а насправді вже давно приміряна.
    Тому тут потрібно добиватися і ретельно перевіряти порядність покупця і працівників укрпошти.
  • Polina Paseka

    У меня ушла похожим путем цепочка на 11500грн через "Новую почту". Полиция пока " зависла". Хотя забирает клиент с паспортом, есть видеозаписи... Хотелось бы больше надежности в наших органах и госучреждениях.
  • Володимир

    Щось мені підсказує, що завідуюча при ділах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up