Викрили трьох тернополян, які розповсюджували наркотики через «закладки» (ФОТО. ВІДЕО)

Викрили трьох тернополян, які розповсюджували наркотики через «закладки» (ФОТО. ВІДЕО)
  • Від 6 до 10 років позбавлення волі загрожує трьом жителям Тернополя. Чоловіки в обласному центрі організували бізнес з продажу наркотиків методом «закладок». 
  • Щодня зловмисники робили приблизно по 100 закладок, отримуючи в середньому по 70 грн за кожну з них.

Під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури викрито трьох тернополян, які розповсюджували наркотичні речовини методом так званих «закладок» (ч. 3 ст. 307 КК України).

Започаткував незаконний бізнес неодноразово судимий тернополянин, що працював кур'єром для сайтів й розвозив наркотичну сировину по території обласного центру, позначаючи клієнтам місця зберігання  «закладками», повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Відео дня

Пізніше у спільники він покликав ще двох молодих людей. Вони торгували солями, марихуаною, амфетаміном, щодня роблячи приблизно по 100 закладок, отримуючи по 70 грн за кожну з них.

За словами начальника управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області ДБН НПУ Михайла Димиди, документувати діяльність зловмисників оперативники розпочали ще наприкінці 2020 року. Під процесуальним керівництвом окружної прокуратури поліцейські УБН спільно зі слідчими ГУНП в Тернопільській області здійснили оперативні закупки, а після того, як доказова база була зібрана, у помешканнях підозрюваних провели одночасно 5 обшуків. 

Під час санкціонованих судом обшуків правоохоронці вилучили у помешканнях розповсюджувачів наркотиків банківські картки, записники та сотню готових для продажі закладок.

Також, у помешканні одного із зловмисників працівники поліції виявили лабораторію з вирощування коноплі, облаштовану сучасною технікою. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

У скоєному тернополяни зізналися, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. Вирішується питання про оголошення їм підозри згідно зі ст. 307 ч.2 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 

За посів або вирощування конопель відповідатиме відповідно до статті 310 Кримінального кодексу України і власник міні-городництва.

Встановлюють оперативники шляхи надходження наркосировини, власників інтернет-магазинів, а також клієнтів підозрюваних. Триває слідство.

Злочин викрито спільно із співробітниками управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області ДБН НПУ та слідчими поліції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up