Тепер не за гратами: ми попросили Олега Струня у суді прокоментувати смертельну ДТП (ВІДЕО)

Тепер не за гратами: ми попросили Олега Струня у суді прокоментувати смертельну ДТП (ВІДЕО)
  • Чергове засідання у справі, щодо смертельної ДТП 16-річної давності відбулось в Тернопіільському міськрайонному суді 25 січня. 
  • На нього Олег Струнь прибув не із СІЗО, як раніше, а з дому, де перебуває під цілодобовим арештом. 
  • Що відбувалось під час засдіння, бачила наша журналістка. 

Чому Олег Струнь опинився вдома? Усі подробиці ми розповіли в матеріалі Замість СІЗО — домашній арешт у VIP-будинку. Ми пішли додому до Струня, який скоїв смертельну ДТП

Нагадаємо, 16 років тому екс-податківець Олег Струнь на «Опелі» збив на смерть 17-річну Світлану Козлюк і 16-річну Наталю Гнатієвич з Петрикова і з місця події утік. Майже 16 років він переховувався від слідства. З'явився, бо термін давності притягнення до кримінальної відповідальності якраз 15 років, припускають потерпілі. Тож підозрбваний просто хоче таким чином уникнути покарання!

З 1 липня Струнь був під вартою. І ось 20 січня суд відпустив його під домашній арешт. Родичі загиблих дівчат, як і журналісти, дізналися по факту, як Олег Струнь відправився додому.

Відео дня

Розпочались слухання по суті справи

Наприкінці грудня відбулось підготовче засідання у справі Олега Струня в Тернопільському міськрайонному суді. 6 січня було ще одне засідання, перше по суті справи, під час якого допитали потерпілих. 

Це кат наших дітей, він не повинен бути на волі! Хто «зливає» справу  смертельної ДТП у Петрикові? : 26:08:2021 - 20 хвилин Тернопіль

Уже скоро суд має перейти до допиту свідків. 

— Ми добиваємось того, аби допитали в якості свідків усіх людей, які фігурують в справі. Досі не було допитано людей, які переховували голову дитини, переховували машину його. Я вважаю, що це неправильно, — каже жінка.

На засідання Олег Струнь прийшов традиційно в супроводі адвоката. Як завжди, обличчя було закрите маскою, на голові — кепка. На відміну від попередніх засідань, він більше не перебував за захисним склом. Але на емоційні фрази потерпілих, як і в попередні рази, мовчав, схиливши голову.

Засідання тривало не довше 15-ти хвилин. Його вимушено відклали: не з'явився адвокат потерпілих. Як пояснили самі вони судді, юрист мав засідання у іншому місті та не зміг вчасно повернутись через важкі погодні умови. Через це суд вирішив не проводити засідання без його участі. 

Чергове засідання мають провести 9 лютого. Але чи відбудеться воно цього разу?

Цікаво, що 25 січня у суд прийшов свідок, який бачив усі події на власні очі: він у той фатальний вечір йшов з подругами додому. Його теж допитуватимуть уже згодом. 

Зустріч Олега Струня з мамою та сестрою загиблих дівчат, як завжди була емоційною для останніх. Жінки стверджують: того, що зробили з їх кровинками не пробачать нізащо. У каяття Олега не вірять та проситимуть суд повернути його за грати 

Сам експодатківець жодного слова у відповідь не сказав. Уже після засідання ми спробували поговорити з ним у тихому залі, коли окрім секретаря засідання, Олега Струня з адвокатом  Борисом Шкільняком та численної судової охорони, не залишилось нікого. 

 

Кілька разів журналістка просила сказати свою думку про те, як рухається справа. У відповідь тиша та повне ігнорування. Звернулись ми і до адвоката. Попросили записати номер редакції на випадок, якщо він або його клієнт передумають. Пробували поспілкуватись, навіть вимкнувши камеру. 

— Ні, номер не потрібен. Ми нічого не коментуємо, — казав у відповідь пан Шкільняк. 

Усю історію резонансної ДТП ви можете прочитати за посиланням тут. Ми продовжуємо стежити за ходом судових засідань. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up