Вишнівецька трагедія: поліція проти екстрасенсів

Вишнівецька трагедія: поліція проти екстрасенсів
  • Мама убитої дівчинки проти екстрасенсів і щоб на крові її дитини робили шоу.
  • Підозрюваний 16-річний Василь скаржиться в суді, що його били, вимагаючи зізнатись у вбивстві Іринки.
  • Поліція оприлюднила докази ДНК-експертизи: і на ножі, і на штанах є сліди жертви та підозрюваного хлопця.

Вишнівець розділився навпіл. Одні люди припускають, що убивство скоїв неповнолітній хлопчина, взявши до уваги докази, які оприлюднює поліція. Інші категорично не вірять, продовжуючи блокувати рух транспорту на трасі та влаштовувати пікети під стінами поліції.

Родина підозрюваного запросила до селища екстрасенсів, а мама убитої дівчинки виступила проти того, щоб на крові її дитини робили шоу. І вже написала заяву до поліції та прокуратури, що на неї тиснуть.

Відео дня

Поліція оприлюднила результати ДНК-експертизи, які вказали,що і на штанах Василя, і на ножі є сліди як убитої Іринки, так і підозрюваного.

В апеляційному суді залишили без змін міру запобіжного захисту підозрюваному – він перебуватиме до кінця серпня за гратами без права внесення застави. І саме на суді хлопець сказав, що його били і змушували зізнатись у вбивстві Іринки Мукоїди.

Оприлюднили «прослушку» і ДНК

Нагадаємо, тіло Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили зранку 26 червня на узбіччі траси у смт. Вишнівець Збаразького району. Підозрюваного затримали через тиждень після убивства. І обрали йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою, без права внесення застави.  

  • Прокуратурою Тернопільської області  здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадження за ч.1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство), розпочате за фактом вбивства неповнолітньої  жительки смт. Вишнівець на Тернопільщині, - повідомили у прес-службі прокуратури області.

Підозрюваному у вбивстві дівчини 16 років. Звати його Василем. Сам він – мешканець сусіднього із Вишневцем с. Дзвиняча. Хоча навчався саме у Вишівці на кухаря.

Поліція, зважаючи на резонансність справи, вже вдруге оприлюднює докази причетності Василя до вбивства дівчини. Все – з офіційного дозволу на розголошення результатів досудового розслідування.

Вперше були оприлюднені записи так званої «прослушки» телефонів родичів підозрюваного. Зокрема, брат Василя, плачучи, говорить матері, що Вася ще у вечір убивства зізнався йому, що накоїв. У розмові між батьками теж йдеться про убивство Іринки Василем. Натомість мати хлопця, навіть попри оприлюднення телефонних розмов, категорично заперечує його причетність до вбивства.  

10 липня поліція оприлюднила й результати ДКН-експертизи. Висновок надали спеціалісти Науково дослідного експертно-криміналістичного центру Вінниці.

На експертизу надсилались ніж, який знайшли на місці убивства, штани підозрюваного із залишками крові, та запальничка, яка, ймовірно, належала неповнолітньому Василеві. До речі, саме на запальничці експерти не виявили ніяких слідів. А от на ножі, який ймовірно є знаряддям вбивства, і на штанах хлопчини сліди були. І належать вони і загиблій Іринці, і підозрюваному у її вбивстві Василеві.

До кінця серпня – за гратами

  • Коли робиться огляд місця події, використовуються одноразові спеціальні пакети, які можна застібнути і розстебнути один раз, - пояснив Олександр Богомол. – Ці пакети для речових доказів номерні. Ніж на місці події був вилучений, упакований в такий пакет і направлений на експертизу. Експерт на місці описав цілісність цього пакету.

У день оприлюднення результатів експертизи в Апеляційному суді області розглядали апеляційну скаргу адвоката затриманого хлопця. Він просив змінити міру запобіжного заходу на домашній арешт. Вислухавши всі сторони, колегія суддів ухвалила: залишити в силі рішення суду першої інстанції. Тобто, до 28 серпня Василь перебуватиме за гратами без права внесення застави.

Василь в суді сказав, що його били і змушували зізнатися у вбивстві Ірини Мукоїди. Мовляв, зізнання про вбивство з нього вибили поліцейські дорогою до слідчого.

- Мені спустили штани і сказали, що відірвуть мені статевий орган, якщо не зізнаюся, - казав Василь у суді. - Я казав, що нічого не робив. В мене забрали телефон, щоб я не міг ні з ким зв’язатися. Казали, що продадуть на органи. Якщо сяду, то багато не дадуть. Якщо ні - заріжуть брата. Я погодився.
Рідні та односельці не вірять, що Василь міг фізично розправитися з дівчиною. Вони переконані - звинуватили не того.

- Та вона його сама б положила: він зростом 120 см, вона 175, ще й спортом займалась, - кажуть односельці. - Взяли невинну дитину, а вбивці заплатили гроші поліції і на волі ходять. Повішати на когось же треба.
Він не винен. Йому «шиють»

У Вишнівецькому ліцеї, де хлопець з вересня 2016 року навчався на кухора-кондитера, надали йому характеристику. Там зокрема йдеться, що не виявляв зацікавленості до навчання і з більшості предметів показав початковий або середній рівень. До уроків байдужий, ігнорує вимоги вчителів, легко відволікається, схильний до протиправної поведінки.

  • Неуважний, непосидючий, - йдеться у характеристиці. - Тому швидко переключається з одного виду діяльності на інший. Надто вразливий та дратівливий. Може створювати конфліктні ситуації. Іноді проявляє агресивність до учнів та однолітків. Варто відзначити зухвалість, непосидючість, упертість, завищену самооцінку.

До виконання громадських доручень ставиться недбало. Часто обманює. Неодноразово був помічений у курінні та вживанні алкоголю, йдеться у характеристиці.

  • Він абсолютно не винуватий. Йому справу «шиють», - переконаний директор Вишнівецького ліцею Василь Мороз. - Я знаю цю дитину. Він того не міг зробити.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Іван

    Вишнівецька трагедія: поліція проти екстрасенсів.

    Якщо проти, то значить є що скривати....
  • Альона Ференц

    Селяни показали не лише рівень своєї довіри до правоохоронців, а й левел своєї освіченості.



    Вони настільки погрузили в своїх же плітках і конспірологічних ідеях, що не знають тепер, як відмитись від смороду.



    Усю свою пустоту життя вони заповнили екстрасенсами, попами, вигаданими мажорами та 4 зразками сперми ( чи скільки їх там змили, бо кожен селянин свою цифру називає).





    Зато тепер є чим зайнятися вечорами. Як не екстрасенси, так Головко. Аніматори не гірше єгипетських "ол інклюзів трі звізди".



    Шкода дівчинки, шкода сім'ї.



    Не шкода тільки селян та агресивного недалекого сімейства тогг лобуря Василя.





    (Всі ті,що кажуть, що васько нижчий і слабший, ви подуріли? Ви бачили, який то бугай?)

    Павло Тернопіль reply Альона Ференц

    ти слабий селюх, як до дівчини говориш, проти криміналістики і експертизи і фактів не попреш, але що тодбі дауну казати тобі бабця сказала як має бут, так слухай її дальше, вся твоя перспектива на фермі гній викидати, чмо ти сільске, тільки такі як ти тупі можуть так з дівчатами говорити

    ганя reply Павло Тернопіль

    Павле як си хочу так говорю.

    а там шо є до кого говорити? ліпше замкнутися в собі

    бо толку нуль до такого говорит

    івлаід reply Альона Ференц

    Слаба ти кароче, і шо всралися ви зі своїми ментами??

    Доказано експертом-криміналістом з стю бля шо не винен малий, місце де знайшли її - не місце злочину, ніж - не предмет вбивста. А ти сука далі товчи горохом об стіну: МАЛИЙ НЕ ВИНЕН!!

    І закрий їбучку свою галіму!

    P.S Ти там нахуй була шо таке говориш? Чи спілкувалася з тими людьми? А во так аби пиздіти. Закрий свій рот - штиняє!

    Павло Тернопіль reply івлаід

    Павло Тернопіль reply Альона Ференц хвилину тому ти слабий селюх, як до дівчини говориш, проти криміналістики і експертизи і фактів не попреш, але що тодбі дауну казати тобі бабця сказала як має бут, так слухай її дальше, вся твоя перспектива на фермі гній викидати, чмо ти сільске, тільки такі як ти тупі можуть так з дівчатами говорити

    Helen Ferents reply івлаід

    О, от і селяни підтягнули)

    Vero Nika reply Helen Ferents

    Это точно. Просто пьянство в малолетнем возрасте и неадекватное поведение для них норма. Поэтому так тяжело воспринимается то, что он таки убил.
  • Anonymous

    Поліція проти екстрасенсів безсила. Логікою можна достукатись хіба до логіки. А де чорнота та мракобісся,містика та середньовіччя,там потрібне й відповідне знаряддя. Клин клином,як то кажуть. Попів туди покличте,і яру церковну паству)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up