Витягнув з авто, кинув на землю та товк руками і ногами

Витягнув з авто, кинув на землю та товк руками і ногами
  • У потерпілого - травми грудної клітки і переломи ребер, через що стались проблеми з легенями. Чисельні гематоми тулуба, рук, ніг, губ та обличчя.
  • Адвокат потерпілого просив суворо покарати кривдника. Мало того – той сам повністю визнав провину. І як його покарав суд?..

Затовк до напівсмерті чоловіка, а потім ще й викрав в жінки мопед. Жителю Шумщини зачитали нещодавно вирок. Журналістів він щонайменше здивував. Проте, ми не даватимемо жодних оцінок рішенню суду. Просто зацитуємо вирок Кременецького райсуду.  

- Визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених: частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки; та за частиною 2 статті 289 КК України - у виді позбавлення волі на строк 5 років без конфіскації майна, - йдеться у вироку. - На підставі частини 1 статті 70 КК України визначити остаточне покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді 5 років позбавлення волі. На підставі статті 75 КК України звільнити від призначеного основного покарання з випробуванням строком на 3 роки.

Тобто, за побиття чоловіка і угон шумчанин відбуватиме умовний термін.

Відео дня

...та один удар стопою взутої ноги в область ока

1 лютого 2020 року близько 02:00 години мешканець Шумщини перебував на вулиці Шевченка в селі Васьківці, Шумського району, а саме поблизу автобусної зупинки. Під час словесного конфлікту з іншим чоловіком, на грунті тривалих неприязних відносин, виник злочинний умисел, спрямований на спричинення йому тілесних ушкоджень, - йдеться у матеріалах справи.

Чоловік, нагнувшись через відчинені передні пасажирські двері до водія Mercedes, завдав три удари правим кулаком в область правої частини обличчя та один удар стопою правої взутої ноги в область правого ока.

-       Надалі, підійшов до водія зі сторони водійських дверей та наніс йому чотири удари кулаком правої руки в обличчя, - йдеться у матеріалах справи. – Далі, витягнувши водія обома руками за верхній одяг із автомобіля, положив на землю та наніс чотири удари кулаками обох рук в область обличчя, а також наніс п`ять ударів носком правої взутої ноги в область лівої частини грудної клітки.

В результаті такого спілкування у потерпілого - травми грудної клітки і переломи ребер, через що стались проблеми з легенями. Чисельні гематоми тулуба, рук, ніг, губ та обличчя.

До побиття - ще й угон

Крім того, в ніч з 5 на 6 березня мешканець Шумщини незаконно заволодів мопедом марки «SUZUKI LETS 2», який знаходився в гаражному приміщенні. Через відкриті ворота вивів із подвір`я господарства на вулицю села Залужжя, запустив двигун мопеда та поїхав у напрямку села Рохманів.

В судовому засіданні обвинувачений вину свою визнав повністю та щиро розкаявся. Розповідав, що шкоду потерпілим він ще не відшкодував, однак має намір це зробити. Просив суворо не карати, обіцяв змінити свої поведінку та не порушувати закон.

Потерпіла, в якої він украв мопед, просила чоловіка суворо не карати, оскільки в нього на утриманні перебуває двоє неповнолітніх дітей. Адвокат потерпілого навпаки - просив суд призначити обвинуваченому сувору міру покарання.

- З врахуванням особи обвинуваченого, тих обставин, що він посередньо характеризується за місцем проживання, має на утриманні має двох малолітніх дітей, раніше не судимий, до адміністративної відповідальності раніше не притягувався, та з врахуванням пом`якшуючих обставин, враховуючи думку потерпілих, суд вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства, - йдеться у вироку. - Дане покарання є необхідне й достатнє для виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів.

Апеляційна скарга на вирок може бути подана до Тернопільського апеляційного суду через Кременецький районний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Володимир Мірошник

    У нашій  корумпованій державі ніхто не  захищає життя , здоровя чи гідність людей. Народ України це масса як обслуговує владу.
  • Сергей Кожевников

    💩
  • Artur Alex

  • Гілярія

    Самий гуманний суд в світі,хіба не правда?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up