Два роки судових засідань - і рішення скасували. Залізнична лікарня повернулася у власність Тернопільської громади

Два роки судових засідань - і рішення скасували. Залізнична лікарня повернулася у власність Тернопільської громади

Кілька років поспіль навколо приміщення залізничної лікарні точилися бурхливі суперечки. І лише після майже 2 років судових слухань Тернопільська міськрада скасувала свої рішення, на незаконності яких наполягала прокуратура.

Нагадаємо, представники лікарні та залізниці неодноразово зверталися до депутатів та міського голови під час сесії з проханням зберегти лікарню залізничників у Тернополі. Тоді міський голова Сергій Надал переконав, що ніхто не порушує питання про закриття лікарні.

У 2016 році міська рада реєструє право власності на земельну ділянку по вулиці Іван Франка, 3. Саме за цією адресою розміщена будівля, в якій раніше знаходилась залізнична лікарня. Далі на підставі двох рішень виконавчого комітету ТзОВ «Бонус Медікус» орендує два нежитлових приміщення у КП «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр». Фактично це й було приміщення залізничної лікарні, яке поділено на дві частини.

Як повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури на офіційній сторінці у Фейсбук, питання щодо приватизації пам’ятки архітектури-приміщення залізничної лікарні закрито, а отже приміщенням медзакладу нарешті вирішилося і воно залишається у власності громади.

Відео дня

–  Тернопільська обласна прокуратура ще на початку минулого року звернулась до суду в інтересах держави до Тернопільської міської ради, виконавчого комітету Тернопільської міської ради та третіх сторін на боці відповідача з вимогою визнати незаконними та скасувати вищевказані рішення. Прокурори встановили, що історичну будівлю колишньої залізничної лікарні на вулиці Івана Франка в Тернополі намагались відчужити за заниженою у 7 разів вартістю на підставі підроблених документів, – йдеться на сторінці прокуратури.

Відтак, попередили вибуття з комунальної власності пам’ятки архітектури місцевого значення площею 3151,8 кв. м вартістю майже 36 млн гривень, що розташована в історичній частині міста.

Читайте також:

Залізнична лікарня в Тернополі стала міським лікувально-дігностичним центром

На сесії міськради просили не закривати лікарню залізничників

В лікарні залізничників продовжується протистояння

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Надія Мороз-Дубельт

    Якщо то були незаконні рішеня .То чому ніхто за це не відповів?
  • Anatoly Vivchar

    Скасувала, бо суд постановив, а хтось сяде ?
  • Оксана Штогрин

    🤔
  • Nadiia Vovk Vovk

    А що і залишися на робочих місцях😎😎😎Ого яка мафія...

keyboard_arrow_up