Вже не нещасний випадок, а вбивство: хто причетний до смерті молодого батька з Почаєва

Вже не нещасний випадок, а вбивство: хто причетний до смерті молодого батька з Почаєва
  • Інформацію про кремезного чоловіка, який вночі сів у маршрутку на Київ, але в якого зі Степаном напередодні був конфлікт, на правах анонімності нам повідомляли читачі. Підказали також, де шукати докази. Журналісти передали всю інформацію до поліції.
  • Підозру оголосили заочно. Якщо чоловіка, якого підозрюють в причетності до вбивства Степана, найближчим часом не знайдуть, його оголосять в розшук.
  • Ми дізналися більше про те, що тоді сталося насправді.

Повідомили про підозру у вбивстві з необережності особі, через дії якої загинув житель Почаєва. Про це повідомили у Тернопільській обласній прокуратурі.

Йдеться про загадкову смерть 33-річного Степана Ільницького. За попередніми даними поліції, чоловік нібито впав з висоти власного зросту і вбився. Однак журналісти нашої редакції встановили інші деталі.

Всі наші читачі повідомляли про конфлікт Степана із кремезним чоловіком, який посеред ночі сів у маршрутку, що вирушала в напрямку столиці. Вказували люди й те, де можна ще знайти докази. Ми всю інформацію передали до поліції. На жаль, детальніше про все розповісти не можемо, аби не нашкодити слідству. Зробимо це, щойно стане можливим.

Відео дня

— Я не вірю і ніколи не повірю, що Степан Ільницький впав з висоти власного зросту і помер від цього, — каже вдова. — Мати чоловіка їздила до Тернополя, куди забрали тіло сина на експертизу. Там почула, що в Степана закрита черепно-мозкова травма, перелом кісток черепа, крововилив рідини в мозок. У Степана був зламаний ніс і розсічена брова, все лице і тіло в гематомах. А на одязі, в якому того вечора був Степан, чітко видно сліди чужого взуття. Ймовірно, його добивали ногами.

Журналістка запропонувала свідкам залишати інформацію їй. Звичайно, гарантувала анонімність. Вже через годину після виходу першого матеріалу надійшла перша інформація. Яку ми, погодивши це з людиною, передали до поліції. Як і обіцяли, зберегли анонімність. 

Нагадаємо, 33-річного Степана Ільницького без ознак життя знайшли у парку Почаєва в ніч на 3 листопада. На тілі не було живого місця, а на одязі – сліди чужих ніг, розповіла  вдова. Натомість у поліції тоді жінці казали, що чоловік проламав череп, падаючи з висоти власного зросту. Чоловік лежав обличчям донизу. Зверху, фактично закинувши ноги на ноги Степана, лежав його колега П. Останнього вдалось привести до тями. Очевидці викликали поліцію і швидку. Медики, які приїхали на виклик, лише констатували смерть Степана. 

— Я хочу знати, хто убив батька мого сина! А поліція «зливає» справу, списавши на нещасний випадок, — такими словами почала розмову із журналісткою вдова Степана, Ольга Ільницька. — Я не знаю, як пояснити синочку, де знайти потрібні слова, що татко більше не прийде, не скаже, що любить…

У поліції одразу після події повідомили: в ніч з 2 на 3 листопада в парку Почаєва двоє людей прогулювались і побачили двох чоловіків, які лежали на землі. Припустили, що ті спали і намагались їх розбудити, аби не замерзли, бо ночі вже холодні. Одного розбудили, той прокинувся. Другий не подавав ознак життя. Люди викликали на місце швидку і поліцію. Медики швидкої лише констатували смерть чоловіка. За словами експерта, чоловік міг отримати травми при падінні з висоти власного росту на тверду поверхню. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 Кримінального кодексу України, з позначкою «нещасний випадок».

Люди «заговорили» лише з журналістами

Були акції протестів. Люди вимагали правди

Оце й найбільше обурило як родичів, так і друзів та односельців Степана. Люди навіть влаштовували акції протесту біля приміщення поліції, вимагаючи справедливого розслідування.

Ця історія набула резонансу, і невдовзі журналістам її прокоментував керівник обласної прокуратури Андрій Миколайчук. Що там було насправді – вбивство чи нещасний випадок?

— Є кримінальне провадження, зареєстроване в ЄРДР за ч. 1 ст. 115 ККУ. В рамках розслідування, в результаті проведених оперативно-слідчих дій, ми отримали дані, що може мати місце протиправне позбавлення життя іншої особи, — повідомив Андрій Миколайчук. — Іншими словами, мова йде про вбивство.

Станом на 15 листопада, підозру нікому не повідомляли, нікого не затримували, розповів  прокурор області. Однак і в слідчих, і в прокурорів є основна версія, — над нею і працюють.

Щодо приміток – чи то нещасний випадок, чи самогубство, це технічне питання, і воно на хід досудового розслідування не впливає жодним чином, запевнив прокурор.  

— Під процесуальним керівництвом Кременецької окружної прокуратури киянину заочно повідомили про підозру у вбивстві з необережності, скоєному на початку листопада 2021 року у м. Почаїв (ч. 1 ст. 119 КК України), — повідомила речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька.

То де зараз киянин і як його шукатимуть?

За версією слідства, приблизно о 23 год 2 листопада 2021року у киянина, що на той час тимчасово мешкав у Почаєві, виник конфлікт із двома місцевими жителями. Суперечка відбулась на території парку ім. Б. Хмельницького. Чоловік умисно вдарив кулаком в обличчя одному із учасників з’ясування стосунків, котрий від удару упав на бруківку, отримавши травму голови. Потерпілий невдовзі помер у парку, а його кривдник утік з місця вчинення злочину.

За висновками  судово-медичної експертизи, смерть потерпілого настала в результаті закритої черепно-мозкової травми з переломом кісток черепа.

Наразі тривають заходи щодо встановлення місця перебування і затримання підозрюваного у злочині, який виїхав з Почаєва після вищезгаданих подій. Розслідування триває.

 

Читайте також: 

Я хочу знати, хто убив батька мого сина! Чи справді «зливають» справу, списавши на нещасний випадок?

Смерть 33-річного Степана Ільницького – вбивство чи нещасний випадок? Що каже прокурор Тернопільщини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталя Гупало

    Нічого втаїти не можна. Правда рано чи пізно виявиться. Люди бійтесь Бога.

keyboard_arrow_up