Які двері і замки будуть не по зубам злодіям

Які двері і замки будуть не по зубам злодіям
  • Не варто встановлювати двері, «розцяцьковані» золотом, з коштовною оздобою та інкрустовані діамантами – це, передусім, приволікає злочинців до помешкання.
  • Бажано встановлювати два типи замків: сувальдний і циліндровий.

Існує приказка: «Все, що людина придумала для замикання – людина може й відімкнути», - каже завідувач сектору трасологічних видів досліджень Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Олександр Доленга. Але можна подбати про власну оселю, аби злочинець потратив якомога більше часу, проникаючи до житла. Або щоб взагалі йому не вдалось туди проникнути.

Читайте також Якщо злодії бачать, що помешкання під охороною – туди практично не наважуються лізти, - експерти
Якими мають бути замки і двері

Двері

Відео дня
  • Металеві з листового заліза не менше 3-4 мм товщини.
  • Мають відкриватися назовні, щоб не було змоги їх вибити.
  • Мають щільно прилягати до дверної коробки, аби не було можливості вставити фомку чи лом.
  • Краще, якщо є двоє дверей. Коли злочинець відчиняє одні – виникає перепона у вигляді других дверей. Щоб їх відімкнути – потрібен час.
  • Якщо дозволяє планування під’їзду – бажано встановити ще тамбурні двері.
  • Не варто встановлювати двері, «розцяцьковані» золотом, з коштовною оздобою та інкрустовані діамантами – це, передусім, приволікає злочинців до помешкання.

Замки

  • Бажано встановлювати два типи замків: сувальдний і циліндровий.
  • До сувальдного важче підібрати відмичку та відчинити без ключа.
  • Встановлювати варто замки 3-4 класу секретності.  
  • Чим більше сувальд – тим вища секретність і важче відкрити. Кількість «пропилів» на ключі відповідає кількості сувальдів в механізмі.
  • Найбільше крадіжок відбуваються шляхом розлому самого циліндра.
  • Підбирати «серцевину» варто ту, де є армуюча пластина, яка не піддається розлому. Або використовувати захисну фурнітуру.
  • Секретність циліндрового механізму забезпечується кількістю штифтів та їхніми розмірами. Чим більша варіація їхніх розмірів – тим складніше підібрати відмичку.

За інф. Олександра Доленги

Читайте також Як вберегти житло від злодіїв: забудьте про розцяцьковані двері і придбайте сейф

Довідка

На Тернопільщині минулоріч обікрали 186 помешкань. Сто з цих злочинів розкрили. Від початку 2018 р. у поліції зафіксували 30 квартирних крадіжок, 13 з яких розкрили.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Зараз у більшості стоять китайські двері котрі по призначеню ідуть як міжкімнатні ось ці двері саме легше вскрити ,те саме стосується і тафльованих деревяних дверей . Саме краще це ставити РИФовські двері там і товшина метала більша ,і по пожежним нормам нормально ,і звук не пропускають ,а саме основне це замки надійні ,і можливість вибрати  любу конфігурацію замків
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на вул. Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up