За 280 тисяч хабара сільській голові Гаїв-Шевченківських довелось заплатити 25 тисяч штрафу

За 280 тисяч хабара сільській голові Гаїв-Шевченківських довелось заплатити 25 тисяч штрафу

Суд оштрафував на 25,5 тис. грн колишню сільську голову с. Гаї-Шевченківські Тернопільського району Світлану Лютинець, яка отримала хабар у вигляді благодійного внеску споживчому кооперативу у розмірі 280 тис. грн за виділення землі. Йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 16 грудня.

 

Влітку 2015 року до сільської голови Лютинець звернулась особа, яка хотіла безоплатно отримати у власність земельну ділянку площею 0,1 га на території Гаї-Шевченківської сільської ради для будівництва індивідуальних житлових будинків та господарських будівель і споруд, пишуть "Наші гроші".

Лютинець розповіла, що може вплинути на депутатів сільської ради, щоб ті своїм рішенням виділили землю, і запропонувала за такий вплив надати їй неправомірну вигоду у розмірі 12 тис. доларів.

Як встановило слідство, голова села побоювалась, що її можуть викрити правоохоронці, і тому попросила надати кошти під виглядом благодійного внеску на рахунок споживчого кооперативу «ЖБК «Вікторія Гаї-Шевченківські».

Відео дня

1 вересня 2015 року Лютинець отримала імітаційні квитанції «Ощадбанку», за якими кооперативу були перераховані кошти на загальну суму 280 тис. грн. Після цього особа, яка хотіла отримати землю, фіктивно вступив до «ЖБК «Вікторія Гаї-Шевченківські», і отримав від голови села виписку із рішення Гаї-Шевченківської сільради, яке депутати не приймали, про надання йому як члену кооперативу дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Того ж дня правоохоронці затримали Лютинець.

Колишня сільська голова повністю визнала свою вину. Суд кваліфікував її дії як закінчений замах на одержання неправомірної вигоди для третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, а також складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, і призначив їй покарання у вигляді штрафу 25,5 тис грн.

Світлана Лютинець займала посаду сільського голови с. Гаї Шевченківські з 2002 по 2015 роки.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pavlo Ivanechko

    Хто суддя?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up