За хабарництво судитимуть інспектора ДСНС з Тернопільщини

За хабарництво судитимуть інспектора ДСНС з Тернопільщини
Фото Управління СБУ в Тернопільської області від 3 січня 2024 року

СБУ та поліція задокументували кілька фактів отримання хабарів інспектором ДСНС.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно головного інспектора відділу запобігання надзвичайним ситуаціям одного з районних управлінь ГУ ДСНС України в області. Його обвинувачують в одержанні хабаря за вчинення службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища (ч. 1, 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомила пресслужба прокуратури Тернопільської області.

— За даними слідства, співробітники ДСНС зареєстрували на свого родича 3 приватних підприємства, які спеціалізуються на наданні послуг з виконання робіт протипожежного призначення, — йдеться у повідомленні прокуратури. —  Інспектор ДСНС пропонував керівникам приватних та державних підприємств, установ та організацій отримувати послуги лише від підприємств, очолюваних родичем. «Відкати» за послуги пожежної та техногенної безпеки становили 10-20 відсотків від суми, зазначеної у договорах з замовниками. Гроші перераховували на карту інспектора, а також картку його дружини.

Відео дня

Правоохоронці задокументували кілька фактів отримання ним неправомірної вигоди на суму 56 тис грн.

Розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП, за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в області.

Нагадаємо, раніше в СБУ повідомляли, що перевіряли причетність до протиправної діяльності понад 10 посадовців ДСНС. За даними слідства, вони одержували до 20% «відкату» з кожного договору на протипожежне обслуговування підприємств. Під час 19 обшуків правоохоронці виявили: документацію та чорнові записи з доказами незаконної діяльності; банківські карти, на які перераховували «відкати»; близько 250 тис. грн, ймовірно одержаних злочинним шляхом. Підозру тоді повідомили одному із учасників схеми — за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). 

 

Читайте також:

10 працівників ДСНС підозрюють у корупційній діяльності

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола Шкарупа

    Як це так.Була їх група А судять одного.То і дураку зрозуміло що він сам цього не робив...
  • Юрист

    Підготував інструкцію щодо дій у разі незаконних дій ТЦК при врученні повістки з посиланнями на норми законодавства та ваші наступні кроки. Кому буде потрібно пишіть.

keyboard_arrow_up