За "порятунок" внука пенсіонерка з Почаєва віддала шахраям 25 000 грн

За "порятунок" внука пенсіонерка з Почаєва віддала шахраям 25 000 грн

«Ваш син в поліції» провірена шахрайська схема аферистів. Як наслідок, 81-річна жителька Почаєва втратила 25 000 гривень.

25 травня, в помешканні жінки пролунав телефонний дзвінок. Незнайомець представився працівником поліції та повідомив пенсіонерці, що її онук вчинив злочин. Тепер йому загрожує кримінальна відповідальність.

Псевдополіцейський запевнив, що вихід є, але  потрібно заплатити. Жінка погодилась рятувати родича від криміналу. В одному із місцевих банків, потерпіла  перерахувала всі заощадження за спасіння онука. Як наслідок, шахраї збагатилися на 25 тисяч гривень.

Про те, що стала жертвою шахраїв старенька зрозуміла після того, як зв’язалась із родичами. Вони повідомили, що жодних неприємностей із законом онук не мав. За допомогою жінка звернулася в поліцію.

Відео дня

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Лише за минулу добу правоохоронці задокументували більше десяти повідомлень від мешканців області, які розповіли про подібні телефонні дзвінки від аферистів. На щастя громадяни були проінформовані про такі злочини, тож гроші зловмисникам не дісталися. Працівники поліції вкотре нагадують краянам не довіряти незнайомцям і ретельно перевіряти будь-яку інформацію.

Не впадайте у паніку, випитуйте якомога більше деталей про неприємні обставини, попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного і відповісти на запитання особистого характеру. Як правило, з вами не захочуть більше спілкуватися.

У жодному разі не поспішайте виконувати умови аферистів, які вимагають у вас гроші за вирішення будь-яких питань. Про такі дзвінки негайно повідомляйте на лінію «102».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up