Замінували 28 школу? Учнів трьох закладів евакуювали: ФОТО з місця події (ОНОВЛЕНО)

Замінували 28 школу? Учнів трьох закладів евакуювали: ФОТО з місця події (ОНОВЛЕНО)
  • У 29 школі і в спортивній №1, що розташовані поруч із школою №28, евакуювали всіх учнів.
  • О 16.00 «20 хвилин» стало відомо, що огляд навчальних закладів завершили, жодних небезпечних предметів не виявили, а поліція розшукує чоловіка, який розповів мамі про небезпеку, яка загрожує одному з учнів. Яку саме, силовики не повідомляють. 

Дітей вивели на двір. Що там трапилось? Таке повідомлення редакція отримала від читача Юрія.

У патрульній поліції інформації про інцидент немає. А от рятувальники підтвердили, що вже на місці. Надійшла інформація, що заклали вибухівку у школі №28. Дітей евакуювали. Черговий караул залучений на випадок пожежі чи іншої надзвичайної ситуації, запевнив речник управління ДСНС в області Сергій Данілін.

Відео дня

Додзвонитись до директорів школи №29 і №28 поки що неможливо – керівники не беруть слухавки.

— До моєї сестри щойно дзвонили і просили забрати дитину зі школи, — розповіла читачка Ольга. — Її донька навчається в першому класі у школі №29. Причини ніхто не пояснював. Можливо, ЗНО на носі і "жартівники" активізувались. 

Допомогти встановити особу чоловіка просять працівники поліції Тернополя. Таке повідомлення з’явилось на їхньому сайті 21 травня о 12.25.

Про небезпеку, яка, ймовірно, загрожує дитині, повідомив мамі одного з учнів незнайомець. Розмова відбувалася перед школою №28 Тернополя 21 травня. Жінці не вдалося дізнатися більше, бо чоловік одразу пішов, повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

Цю інформацію тернополянка переказала директору школи, а він повідомив у поліцію. Правоохоронці внесли даний факт в журнал єдиного обліку про скоєні злочини та правопорушення, а також виїхали у вказаний навчальний заклад та перевірили його на наявність вибухонебезпечних предметів.

Поліцейські просять допомогти встановити особу незнайомця, а також проводять заходи для збереження спокою та порядку з метою недопущення будь-яких надзвичайних ситуацій біля шкіл № 28, 29 та ДЮСШ№ 1.

ВАЖЛИВО!

Будь-яку інформацію можна повідомити за номерами: 27-11-70; 096 657 82 04 або на лінію “102″. Анонімність гарантується.

Навчальний заклад на Тернопільщині «мінують» вже вдруге тільки у травні. Минулого тижня неповнолітній «жартівник» подзвонив до поліції і, представившись земляком, який зараз перебуває в місцях позбавлення волі, повідомив про закладену вибухівку. Особу хлопця одразу вирахували.

Вокзали, заправки, лікарні, житлові будинки та офіси на Тернопільщині «мінують» регулярно. Виїзди екстреним службам обходяться приблизно у 60 тис. грн з кишень платників податків. Телефонні терористи примушують добре похвилюватись городян та зривають їхні плани. Як правило, таких «терористів» вираховує поліція та порушує проти них кримінальні справи. Але, зазвичай, вони відбуваються лишень штрафами.  

2 березня Верховна Рада України ухвалила закон, який посилює кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці людей.

— Кожен виїзд всіх дотичних екстрених служб за подібним викликом обходиться приблизно у 60 тисяч гривень, — повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. — На подібне виїжджають правоохоронці, кінологи, сапери, рятувальники, медики.  

Законопроєктом №3911, прийнятим парламентом, вносяться зміни до статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). До внесення цих змін санкція статті передбачала від 2 до 6 років ув’язнення – якщо неправдиве повідомлення про мінування було зроблене вперше без тяжких наслідків. Водночас за повторне «мінування» або таке, що призвело до тяжких наслідків, передбачалося покарання від 4 до 8 років за ґратами.

– Натомість зміни, внесені 2 березня парламентом до 259 статті ККУ, вводять покарання з 4 до 8 років – вже за перше неправдиве повідомлення про мінування, навіть якщо воно не мало тяжких наслідків, але стосується наступних споруд: критично важливі об’єкти інфраструктури, об’єкти чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, заклади охорони здоров’я, — йдеться на офіційному сайті Нацполіції.  

 

Довідка

Протягом 2020 року поліцією зареєстровано (без врахування закритих) 823 кримінальні правопорушення, передбачені ст. 259 КК України. Найчастіше повідомлення про мінування надходять електронною поштою. В усіх випадках користувачі електронних скриньок, з яких здійснювалася розсилка таких повідомлень, використовують наявні у вільному доступі онлайн засоби анонімізації. Також повідомлення про «мінування» надходять у телефонному режимі. Зазвичай мотивом такого правопорушення є розваги, хуліганський умисел або ж через якусь образу чи помсту.

О 16.00 «20 хвилин» стало відомо, що огляд навчальних закладів завершили, жодних небезпечних предметів не виявили, а поліція розшукує чоловіка, який розповів мамі про небезпеку одному з учнів. Яку саме, силовики не повідомляють. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up