Заступник податкової Сергій Бабій та брати-Козаки вийшли під заставу

Заступник податкової Сергій Бабій та брати-Козаки вийшли під заставу
  • Зараз усі троє перебувають на волі з електронними браслетами.
  • Брати Козаки на двох внесли 545 тис. 820 грн, а Сергій Бабій сплатив у казну держави вдвічі більше – 1 млн 40 тис грн.

Андрій та Іван Козаки, які від травня перебували під вартою, внесли заставу і вийшли із СІЗО.

Ще у травні суд, обираючи міру запобіжного заходу обом, визначив альтернативу – заставу понад 1 млн грн. з кожного. Проте тоді гроші в держказну брати Козаки не внесли. В останній день літа суд в 3-4 рази зменшив суму застави.

Було понад два мільйона на двох. Суму зменшили втричі

— Козаку Андрію Васильовичу визначити заставу в розмірі 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 248 100 гривень, повідомили у пресслужбі Тернопільського міськрайсуду. — Козаку Івану Васильовичу визначити заставу в розмірі 120 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 297 720 гривень.

Відео дня

Брати внесли заставу та вийшли із СІЗО, повідомила речниця Тернопвльської обласної прокуратури Леся Долішна.

Нагадаємо, Андрій, за попередньою домовленістю з братом Іваном, міг використати 2 млн. 45 тис.680 грн благодійних пожертв, призначених для потреб Збройних Сил України. Такою є версія слідства, яка лягла в основу обвинувачення двох братів-волонтерів.

10 травня 2022 року в порядку ст. 208 КПК України братів затримали, а наступного дня їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України. Йдеться про незаконне використання з метою отримання прибутку благодійних пожертв у складі організованої групи, в особливо великому розмірі під час воєнного стану. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 3-ох років, із конфіскацією майна. Згідно зі ст. 12 КК України, це є тяжкий злочин. .

У міськрайсуді обрали міру запобіжного заходу: Андрія Козака поміщено під варту строком на 60 днів і призначено 1 млн. 116 тис. 450 грн застави. Івана – на 58 днів із правом внести 1 млн. 17 тис. 210 грн застави. Адвокати намагались оскаржити ці ухвали в апеляційному суді. І просили домашнього арешту для своїх підзахисних. В апеляції залишили в силі ухвалу суду першої інстанції.

Сергій Бабій вніс 1 млн 40 тис застави

Днями вийшов під заставу і заступник тернопільської податкової Сергій Бабій. Про це повідомила Леся Гурецька.

Посадовця звинуватили у вимаганні та отриманні 5 тис доларів хабара та 1 вересня обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правою внесення застави 1 млн 40 тис грн. Він вже з електронним браслетом на волі.

Нагадаємо, посадовець податкової служби вимагав та отримав через посередника вищезазначені кошти за прийняття рішення про виключення підприємства з категорії ризикових платників податків.

— Під час нічного затримання посадовець намагався утекти на автомобілі преміум-класу й переховувався неподалік Тернополя, — повідомила речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька. — Коли правоохоронці все ж знайшли втікача– податківця, він чинив опір, спричинивши тілесні ушкодження одному з них.

Оскільки прокурор у клопотанні до суду ставив питання про запобіжний захід підозрюваному у вигляді тримання під вартою без визначення застави, прокуратура оскаржуватиме в апеляції вищезазначене рішення суду.

 На трьох фігурантів резонансних кримінальних справ покладено обов’язки:
* з`являтися до слідчого, прокурора та суду за кожною вимогою;
* не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
* повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;
* утримуватись від спілкування із учасника справи та іншими свідками у даному кримінальному провадженні;
* здати на зберігання органу ДМСУ в свій паспорт громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну;
* носити електронний засіб контролю.

Читайте також

Адвокати просили домашнього арешту для братів-волонтерів. Що вирішив апеляційний суд?

Чинив опір і намагався втекти: подробиці затримання заступника начальника податкової Тернопільщини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Андрій Васусь

    То спочатку з судїв тре починати всю цю піздобратю розтрілати
  • Андрій Васусь

    Що робиться в Україні сукаа їх разом з судями повісити за яйця на площі нехай на підерасів люди дивляться .
  • Надія Лук'янська

    Ганьба суду і всій системі
  • Ольга Василецька

    Випустили щоб знову крали.Треба було відправити на передову .без нічого під кулі .Зробити їм свято разом ще і судді на фронт

keyboard_arrow_up