Афера на 5000 $: за мовчання про секс із дружиною її чоловік вимагав гроші у коханця. Як їх покарали?

Афера на 5000 $: за мовчання про секс із дружиною її чоловік вимагав гроші у коханця. Як їх покарали?
  • Хотіли легко заробити, а потрапили у справжню пригоду! Спочатку жінка вступила у сексуальні зв'язки із тернополянином, а потім її законний чоловік вимагав у коханця кругленьку суму — за мовчання. Та ще й відео записали.
  • Затримували сімейну пару гучно, у білий день на «Канаді». Свідками події стало чимало тернополян. 
  • Редакція тоді оприлюднила ексклюзивне відео, як «Корд» затримує вимагачів. Але чим все закінчилося, чи посадили аферистів? Розповідаємо.

П’ять тисяч американських доларів за нерозголошення особистої інформації, яка стосувалася потерпілого, вимагало подружжя з Тернополя. Свідками, як їх «брали» на «Канаді», стали чимало тернополян.

22 січня 2021 року зловмисники прийшли забрати 4 300 доларів. Відомості тоді внесли до ЄРДР за частиною 2 статті 189 ККУ – вимагання. Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Відео дня

Затримували гучно серед білого дня 

У квітні Тернопільська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт, а в червні обвинуваченим вже проголосили вирок.

— Слідство встановило, що подружжя володіло інформацією про особисте життя потерпілого та шантажувало її розповсюдженням, якщо він не заплатить їм 5 000 доларів США, — повідомляла речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька. — При отриманні 4 300 доларів США з обіцяної суми чоловіка й жінку затримали правоохоронці у Тернополі.

На лаві підсудних опинилася пара. Чоловік – підприємець, уродженець Байківців. Дружина – ніде не працює, народилась у Шляхтинцях. На їх утриманні – 7-річна донька. А їхньою жертвою став пан Олег (ім'я змінене з етичних міркувань – прим. авт.).

Спочатку секс, а потім вимагали гроші

Як встановили слідчі, жінка на початку січня зателефонувала до Олега і повідомила, що її чоловік дізнався про їхній зв’язок. 3 січня останній у салоні авто записав на відео свою дружину, а вона розповідала, що мала стосунки із Олегом напередодні Нового року – 30 грудня 2020 р.  Того ж дня благовірний зателефонував до коханця дружини та домовився із ним про зустріч поруч із приміщенням амбулаторії, що в с. Шляхтинці. Коли чоловіки зустрілись, Іван скинув коханцеві дружини відео запису на «вайбер». І повідомив: не хочеш, щоб про це дізналась твоя дружина із сином, плати 5 тисяч доларів. Олег погодився на все, тільки б про зраду не дізнались рідні.

20 січня коханець зателефонував законному чоловіку жінки та призначив зустріч на тому ж місці. Там пояснив, що зможе передати тільки більшу частину грошей – 4 тис. 300 доларів. 22 січня 2021 року близько о 11 год. 30 хв. чоловіки зустрілись на вул. Рєпіна, біля будинку №36. На зустріч пішла і героїня афери, її чоловік тим часом перебував неподалік в автомобілі марки "Mercedes-Benz". Жінка отримала 4 300 доларів від Олега. А за мить подружжя затримали правоохоронці.

І чоловік, і дружина в суді провину визнали, щиро каялись, просили не карати їх суворо і не відправляти до в’язниці. А Олег наголосив, що жодних майнових чи немайнових претензій до обвинувачених не має. І… теж просив суворо їх не карати.

— Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 189 КК України, та призначити йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років, — таким був вирок суду для чоловіка. — На підставі ст.75 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на три роки.

Тернополянку суд засудив до чотирьох років позбавлення волі – і теж звільнив від відбування основного покарання – «умовно» вона відбуватиме два роки.

Із засудженого подружжя в рівних частинах стягнули на користь держави процесуальні витрати за проведення експертиз — майже 9, 5 тисяч грн. А 4 300 доларів після набрання вироку законної сили повернуть Олегові. 

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 189. Вимагання

Ч. 2. Вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

 

Читайте також

На "Канаді" поліція та спецслужби: за що затримали подружжя. Відео редакції "20 хвилин

Судитимуть подружжя, яке вимагало в тернополянина 5000 доларів за мовчання про його особисте життя

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up