Судитимуть подружжя, яке вимагало в тернополянина 5000 доларів за мовчання про його особисте життя

Судитимуть подружжя, яке вимагало в тернополянина 5000 доларів за мовчання про його особисте життя

Судитимуть подружжя тернополян.

 

За вимагання коштів й отримання від жителя Тернопільщини 4300 доларів США за нерозголошення особистої інформації судитимуть подружжя. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Тернопільської області.

Вимагали 5 тисяч доларів

Тернопільською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 189 КК України стосовно чоловіка та дружини, які вимагали і отримали від потерпілого 4300 доларів США за нерозголошення відомостей  щодо нього. 

Слідством встановлено, що подружжя володіло інформацією про особисте життя потерпілого та шантажувало її розповсюдженням, якщо він не заплатить їм 5000 доларів США.

Відео дня

Нагадаємо, як раніше писали "20 хвилин", це подружжя тернополян.

Читайте також На "Канаді" поліція та спецслужби: за що затримали подружжя. Відео редакції "20 хвилин" (ОНОВЛЕНЕ)

При отриманні 4300 доларів США з обіцяної суми чоловіка й жінку затримали правоохоронці у Тернополі.
Завершено розслідування, що здійснювали слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області під процесуальним керівництвом прокуратури .

Що кажуть в поліції?

29 березня у поліції повідомляли, що тернопільські слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо двох тернополян, котрі вимагали кошти за нерозголошення особистої інформації. На лаві підсудних опинилося подружжя з Тернополя. Злочинну діяльність даних осіб поліцейські документували з початку року.

Нагадаємо, в січні оперативники підрозділу захисту інтересів суспільства і держави,  спільно з спецпризначенцями КОРДу затримали двох тернополян. Зловмисників піймали  під час отримання ними частини суми, яку вони незаконно вимагали у потерпілого.

В ході досудового розслідування встановлено, що чоловік та дружина протягом місяця вимагали у мешканця обласного центру п’ять тисяч американських доларів за нерозголошення особистої інформації, яка стосувалася приватного життя потерпілого.

22 січня вони домовилися про зустріч з жертвою вимагання та прийшли забрати 4300 доларів. Проте, поліцейські завадили їх злочинними намірам.

Затриманим слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 189 КК України, а саме у вимозі передачі чужого майна з погрозою  розголошення відомостей, які потерпілий бажає зберегти в таємниці (вимагання), вчинене за попередньою змовою групою осіб, та таке, що завдало значної шкоди потерпілому. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Після зібрання достатньої кількості доказів, слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Крапку у справі поставить Феміда.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up