Жертва телефонного шахрая "подарувала" аферисту майже 30 тисяч гривень

Жертва телефонного шахрая "подарувала" аферисту майже 30 тисяч гривень

Зловмисники продовжують дурити довірливих тернополян та збагачуватись за рахунок їхніх коштів.

Схеми аферистів зазвичай прості та однотипні, але краяни  дуже часто не перевіряють інформацію і виконують усі вказівки пройдисвітів. 

Смс-повідомлення з текстом «Ваша картка заблокована», дзвінки «з банку» із повідомленнями про несанкціонований доступ та посилання на сторінки, зовні схожі на сайти фінансових установ - це справа рук шахраїв.

На такий гачок потрапила й жителька Тернополя. Жінка сама зателефонувала шахраям.  Їй на мобілку надійшло смс-повідомлення про блокування картки. Тернополянка одразу кинулася телефонувати за вказаним номером. Ввічливий працівник розповів, що рахунок заблоковано у цілях безпеки, бо працівники безпеки банку помітили декілька спроб зняти гроші в банкоматі без картки. Наполіг у зміні усіх паролей. Маніпуляції пройшли вдало – тернополянка сама допомогла викрасти власні 29 тисяч гривень. Довелося звертатися в поліцію. 

Відео дня

 Щоб не стати жертвою шахраїв, потрібно дотримуватися таких правил: ніколи і нікому не повідомляйте конфіденційні дані своєї картки (пін-код, термін дії, CVV-коди), навіть співробітникам банку, телефонуйте в банк тільки за тими телефонами, які вказані на картці або на його сайті, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Читайте також: Нова схема шахрайства: аферисти крадуть гроші через дублікат сім-картки. Як це працює

Шахрай викрав виручку з морепродуктового магазину. Яку схему придумав злочинець


Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тарас

    Не дура а тупа вівця
  • Тарас Петрук

    ну і ду..!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up