Житель Тернопільщини "купив" неіснуючий трактор за 27 000 гривень

Житель Тернопільщини "купив" неіснуючий трактор за 27 000 гривень

Житель одного із сіл Шумського району купляв трактор через інтернет, а потрапив в пастку шахраїв, врезультаті - ні техніки, ні грошей.

На 27 тисяч гривень збагатився шахрай, який нібито продавав трактор.

Зі слів потерпілого, оголошення про продаж сільськогосподарської техніки він знайшов в інтернеті на одному з сайтів. Зідзвонився з власником, обговорили усі умови оборудки. Для переконливості продавець скинув копії своїх документів: паспорт, свідоцтво приватного підприємця, ідентифікаційний код.  Шумчанин повірив незнайомцю і перекинув на його рахунок 27 тисяч гривень. Після оплати продавець перестав виходити на зв’язок, а потерпілий звернувся за допомогою до правоохоронців.

Поліцейські за даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.
Щоб вберегтися від подібної афери, поліцейські радять перевіряти усю інформацію про продавця і не довіряти невідомим на слово.

Відео дня

Читайте відгуки, просіть фото товару, а головне – не оплачуйте наперед кошти. Здійснюйте оплату по факту отримання товару, пересвідчившись у його наявності. Краще поїхати до продавця, забрати товар і розрахуватися з ним на місці, ніж втратити гроші  і залишитися ні з чим.

Довідка: Стаття 190. Шахрайство передбачає:

1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Я

    Сначала стулья а потом деньги.   Ніколи не переводьте  наперед гроші при купівлі в інтернеті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up