Жителька Тернопільщини втратила майже 100 тисяч гривень через шахраїв

Жителька Тернопільщини втратила майже 100 тисяч гривень через шахраїв

37-річна жителька Збаража відгукнулася на оголошення про додатковий заробіток в інтернеті й втратила понад 100 000 гривень.

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

В одній із соціальних мереж жінці надійшло сповіщення про віддалену роботу. Основне завдання – переглядати відео у медійному застосунку. Деякий час потерпіла переписувалася з невідомим, який обіцяв чималі прибутки. Водночас співрозмовник запевнив, якщо жінка вкладе свої кошти на депозит, то винагорода зростатиме. Вона погодилася і кількома платежами переказала на рахунок більше ніж 100 000 гривень. Бажаних грошей вона так і не отримала, а «роботодавець» перестав виходити на зв’язок. 

За фактом шахрайства слідчі Збаразького відділення поліції здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Правоохоронці вживають заходів, аби встановити та притягнути зловмисників до відповідальності.

Відео дня

Як захиститися від шахраїв

Працівники поліції застерігають громадян не вестися на сумнівні пропозиції про «легкий» прибуток у соціальних мережах. Надайте перевагу вакансіям з офіційним працевлаштуванням й не переходьте за сумнівними посиланнями. У жодному разі не вводьте реквізити банківських карток та не надсилайте кошти на підозрілі чи невідомі рахунки!

Якщо ви постраждали від шахраїв, не зволікайте та телефонуйте на спецлінію «102». Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що житель Тернополя став жертвою шахраїв, які обіцяли пригнати авто з-за кордону. Шахрай за вказану суму обіцяв тернополянину пригнати з-за кордону та розмитнити автомобіль. Однак свою обіцянку не виконав і гроші замовнику не повернув. Загалом житель Тернополя втратив 420 тисяч гривень.

 

 

Читайте також:

Псевдобанкір ошукав пенсіонерку з Чортківського району на 34 тисячі гривень

Тернополянин перерахував шахраю 420 тисяч гривень за авто з-за кордону, яке не отримав

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Галина

    Вона напевне не дружить  з мозгами, бо 100 тис.просто так не  викидають невідомо кому і чого...
  • Oksana

    Краще б задонатила на ЗСУ
  • Andriy

    Всі хто хочуть легких і швидких грошей в результаті легко і швидко їх втрачають)
  • Mariia

    Які бувають люди наївні.

    Людмила М reply Mariia

    Це не наївність - це відсутність мізків

keyboard_arrow_up