Зібрала 40 тисяч дитині на операцію і втратила усе після одного дзвінка афериста

Зібрала 40 тисяч дитині на операцію і втратила усе після одного дзвінка афериста

Черговий факт заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою задокументували працівники Тернопільського відділу поліції. Як повідомила жителька Кременця, вона стала жертвою аферистів. 

Як розповіла потерпіла, її донька знаходиться в тяжкому стані в лікувальному закладі. Родичці потрібна операція, на яку вона немає коштів, тому з проханням допомогти звернулася до краян, розмістивши інформацію в соціальній мережі, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської оласті.

До неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником банку. Аферист повідомив, що до фінустанови звернулися працівники фонду допомоги з проханням здійснити транзакцію, аби переказати чималу суму на рахунок краянки, адже через технічні проблеми гроші не надходять на електронний гаманець. Аби операція пройшла успішно жінці потрібно переказати наявні кошти на інший вже активний рахунок.

Потерпіла, сама не усвідомлюючи своїх дій, поспішила до банкомату та перевела 40000 гривень на вказані шахраєм банківські реквізити. Лише згодом зрозуміла, що доступу до нового рахунку немає. Як наслідок, заявниця втратила вже зібрані кошти на лікування доньки. Про шахрайство повідомила поліцейських.

Відео дня

Відомості про подію внесено в ЄРДР відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Найчастішим способом шахрайства являється викрадення коштів з банківських карток, зазначають у поліції. Громадяни потерпають від зловмисників, які через телефон або Інтернет зловживаючи довірою отримують доступ до даних банківських карток. Як показує досвід, шахраї виманюють банківські дані по телефону, входячи в довіру використовуючи при цьому психологічні прийоми.  

Щоб захиститися від зловмисників, досить не піддаватися паніці і не розголошувати свої дані. Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

- якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

- дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • гср

    В таких кризових станах добре мати нейтральну людину, яка б реально оцінювала ситуацію, а коли в жінки дитина в тяжкому стані, то вона як в тумані, чим і скористалися шахраї. Люди кажуть що Бозя зверху все бачить і кожному записується, то будем надіятися.
  • Val Val

    Розуму як в ракушки.

    Anonymous reply Val Val

    чувак, ти неправий.
    це не схема, де лохи вірять, що виграли авто.
    це в жінки дитина в лікарні і вона у відчаї хапається за будь-що і ладна повірити теж у чиюсь щедрість.
    ти не уявляєш її стану, то стримайся із оцінкою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up