Зірвав кущ і втік: у готелі Тернополя сталася крадіжка. Зловмисника шукає поліція

Зірвав кущ і втік: у готелі Тернополя сталася крадіжка. Зловмисника шукає поліція
  • Зникнення туї працівники готелю на проспекті Бандери помітили вранці 21 травня. Після чого переглянули камери відеоспостереження та звернулися до поліції.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися подробиці інциденту та яке покарання загрожує чоловікові. 

За час роботи з крадіжкою зелених насаджень персонал готелю Avalon Palace зіштовхується вперше. Адміністраторка закладу Оксана Пахомська каже, були неприємно здивовані, коли помітили груди землі та відсутність куща.  

–  Біля готелю у нас є такий мармуровий парапет, у який ми нещодавно висадили оновлені туї. У неділю, 21 травня, прийшли на роботу і побачили, що на території готелю немає одного куща. А далі вже земельних слід, який веде повз найближчої крамниці 23/7. Ніхто з наших, хто був на зміні, нічого не чув, нічого не бачив, – розповідає вона.

Є відео з камер спостереження

На відео з камер спостереження, що надала адміністрація закладу, чітко видно як невідомий чоловік підходить до мармурового парапету, розхитує кущ і витягує його з конструкції. На корені рослини були залишки землі, які власне і залишили слід на дорозі.

Відео дня

– Якщо точніше, то інцидент стався 20 травня о 21.52 години. А щоб ви розуміли, 20 травня о 21.00 наш охоронець тільки полив усі рослини і пішов собі. Він же не думав, що ось зараз хтось прийде і буде висмикувати тую. Але волога земля полегшила процес викрадення. Ми одразу написали заяву до поліції від імені моєї колеги Марти, яка тоді перебувала на зміні, – каже пані Оксана.

Проте адміністрація закладу переконана, Тернопіль має знати своїх «героїв» і розуміти, що в будь-який момент вашу працю можуть знецінити. Також вони сподіваються, що розголос у соціальних мережах, місцевих засобах інформації допоможе поліції відшукати крадія.

– Всі ми пам’ятаємо, як однокласники чи залицяльники рвали нам з клумби квіти і приносили на побачення. У всіх таке було, і всі ми це розуміємо. Але коли ось так крадуть тую з вазону, то це вже занадто. Ми спочатку просто написали заяву до поліції і не хотіли розголосу. Та потім подумали, що можливо це стане для когось наукою і ніхто більше не буде ось так знецінювати працю інших. Можливо, і цей чоловік побачить себе у соціальних мережах, на сайті і захоче вибачитися або ж просто повернути рослину. Можливо, хтось його впізнає і допоможе поліції знайти, – наголошує Оксана Пахомська.

Правоохоронці вже шукають 

У Нацполіції Тернопільщини журналістам «20 хвилин» підтверджують, заява від працівників закладу була написана, а крадія вже шукають.

– За цим фактом внесені відомості до ЄРДР за частиною першою статті 185 Кримінального кодексу України з приміткою крадіжка. Під час воєнного стану за крадіжку вартістю понад 350 гривень можуть позбавити волі на п’ять років. Зі слів працівників готелю, кущ коштує 4000 гривень, тому після затримання на цього чоловіка очікує суд. У нас є ще одне відео, на якому добре видно цього чоловіка, правоохоронці наразі працюють. Його цілком можна затримати, якщо він нікуди не виїхав, – каже речник Сергій Крета.

Детальніше роздивитися чоловіка, який викрав кущ, можна на відео.

Також поліція оголосила про розшук злочинця. Тернополяни, якщо володієте будь-якою інформацією про розшукуваного, телефонуйте за номерами 27-11-70, 068-819-39-92 або на лінію «102». 

Читайте також:

Посеред білого дня на Бережанській поцупили бочку для склотари (ВІДЕО ДНЯ)

Крав ноутбуки у медиків: тернополянину загрожує вісім років в’язниці

Житель Петрикова забув картку в банкоматі і цим скористався тернополянин

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Даша Савків

    Крадене крашче росте.  Молодець.  Тут мільйони крадуть і нічого,а тут кушчик і така паніка!!!
  • Alinka Alinka

    У народі кажуть: щоб рослина " прийнялась"  стебло на розсаду потрібно поцупити. Так він просто не заморочувався зі стеблом, цілого куща прихопив😂😂😂
  • Юрій Яремчук

    От негідник 🤔
  • Дмитро Корнієнко

    Це нічний дизайнер цей кущ не вписується в концепцію озеленення міста але маємо надію  , він з кущів перейде на кіоски і так на ранок кіоски будуть зникати а не появлятись

keyboard_arrow_up