Зловмисників, які пограбували скриньку для пожертв, затримали на Тернопільщині

Зловмисників, які пограбували скриньку для пожертв, затримали на Тернопільщині

Усі вони мешканці Заліщиків, старшому з компанії 21 рік, його спільникам – 15-16 років.

Оперативно вийти на слід зловмисників працівникам Чортківського відділу поліції вдалося завдяки камерам зовнішнього відеоспостереження, встановленим у місті.

Повідомлення про крадіжку скриньки надійшло до Чортківського відділу поліції вранці 6 лютого. Виїхавши на місце події, правоохоронці з'ясували, що вночі невідомі розбили скриньку з пожертвами та викрали звідти гроші. Це зафіксували камери відеоспостереження, записи з яких переглянули оперативники, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Як розгорталися події, дивіться у відео, опублікованому Чортківською міською радою.

Відео дня

У ході проведення розшукових заходів поліцейські встановили чотирьох осіб, причетних до протиправного.

Усі вони мешканці Заліщиків, старшому з компанії 21 рік, його спільникам – 15-16 років.

Про затриманих міський голова Чорткова Володимир Шматько на своїй сторінці у соцмережі пише, що "троє неповнолітніх з міста Заліщики, один із Заліщицького району. Складні сім’ї".

Двох зловмисників розшукали в Чорткові в одному із готелів, де вони відпочивали на викрадені гроші. Ще двох товаришів виявили за місцем проживання. Частину крадених грошей правоохоронці вилучили.

За словами начальника Чортківського відділу поліції Анатолія Мельника, хлопців підозрюють ще в одній крадіжці, яку вони вчинили тієї ж ночі в Чорткові. Відваживши вікно, зловмисники проникли до магазину і викрали з каси понад 1600 гривень. Після цього спустошили скриньку з пожертвами, встановлену в центрі міста, і витягнули з неї більше 3500 гривень та незначну суму в іноземній валюті.

Підозрювані вперше потрапляють в поле зору правоохоронців. Щодо них розпочато кримінальне провадження. Їхні дії слідчі кваліфікують за частинами 2 та 3 статті 185 ККУ – крадіжка.

Триває досудове розслідування.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько пише на своїй сторінці у facebook, що скриньку для пожертв пограбували вдруге за рік.

Розкидані гроші на тротуарі небайдужі перехожі зібрали і принесли міському голові. Фото зібраного  він теж виклав на своїй сторінці.

Користувачі соцмережі радять меру Чорткова, як в майбутньому уникнути грабунку туристичних скриньок.

Таня Грідіна пише: "НАСКІЛЬКИ ЗНАЮ,ЩО ЦЕ НЕВПЕРШЕ,МАБУТЬ ТРЕБА УДОСКОНАЛИТИ СКРИНЬКУ."

А  Костянтин Чухно написав: "Як варіант, поставити термінал. Стилізувати. Десь бачив в мережі навіть сейфи такі. З прийомом купюр".

Володимир Гой Підключити звукову сигналізацію....

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Виктория Коронкина

    Как вы относитесь к леггализации игрового бизнесса? https://www.facebook.com/watch/?v=201360647926571

  • Світлана Липка

    15-16 років! А батьки де?
  • саша

    най місяць відробляють прибирають безплатно
  • Oksana Dovgan

    Тепер хай віддають те що накрали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up