Зроби добре людям: тернопільського таксиста засудили за звідництво, бо поміг клієнту знайти повію

Зроби добре людям: тернопільського таксиста засудили за звідництво, бо поміг клієнту знайти повію
  • Жінка обслужила клієнта і взяла за це 1 200 грн. Таксист стверджував у суді, — просто познайомив і допоміг пасажирові. А грошей за ці послуги не брав.
  • У суді таксист погодився, що на прохання пасажира звів його для розпусти із жінкою. У скоєному щиро розкаюється, обіцяє в майбутньому злочинів не вчиняти.

 

Тернопільського таксиста, який, на прохання пасажира познайомив його зі знайомою повією, засудив Тернопільський міськрайонний суд.

Звідництво — це перший кримінальний проступок в біографії водія. Раніше проблем із законом не мав.

Підібрав клієнта біля "Орнави"

— 8 лютого 2020 року близько 20:00 год. водій таксі поблизу Торговельного центру «Орнава», що на вулиці Живова, 15А у Тернополі, надаючи послуги перевезення, підібрав пасажира, який в ході розмови запитав, чи не знає він, де в Тернополі надають сексуальні послуги за грошову винагороду, — йдеться в матеріалах справи. — У цей момент в таксиста  виник кримінально-протиправний умисел, направлений на звідництво для розпусти, без мети наживи.

Відео дня

Таксист погодився, мовляв, є у нього знайома, яка готова надавати сексуальні послуги за гроші. Набрав її номер та запропонував клієнта. Жінка погодилась, оцінивши свої послуги в 1 200 гривень.

— Продовжуючи свої протиправні дії, направлені на звідництво двох осіб для розпусти, переслідуючи прямий умисел, направлений на здійснення протиправних дій в сфері культурного, духовного життя суспільства та громадської моралі, моральних засад суспільства в частині задоволення статевих потреб, спрямований на порушення моралі суспільства щодо зв'язків між людьми для задоволення статевих потреб інших осіб, на основі особистої симпатії та усвідомлюючи небезпеку своїх дій, яка полягає у приниженні честі та гідності, створенні загрози поширення небезпечних хвороб та аморальності. 8 лютого звів обох для розпусти у приміщенні квартири, де остання надала сексуальні послуги, за що отримала від клієнта грошові кошти в сумі 1200 гривень, чим вчинив звідництво для розпусти, — йдеться в обвинувальному акті.

Обіцяв більше такого не робити

Допитаний в судовому засіданні таксист вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав в повному обсязі. Погодився, що на прохання пасажира звів його для розпусти із жінкою. При цьому за вказані дії грошових коштів не отримував. У скоєному щиро розкаюється, обіцяє в майбутньому злочинів не вчиняти.

Суд, ухвалюючи вирок, врахував, що таксист позитивно характеризується за місцем проживання, повністю визнав вину та щиро розкаявся у вчиненому. А обставини, які обтяжували б покарання, суд не знайшов.

— Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.302 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень, — таким був вирок міськрайсуду.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 302. Створення або утримання місць розпусти і звідництво

1. Створення або утримання місць розпусти, а також звідництво для розпусти - караються штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (75)
  • Ключи Авто-Мото Евгений

    Странна Чиполлино
  • Oleksandr Lysiak

    Це жах
  • Vasja Savrij

    Спецоперація Авакова, до неї готувалися два роки... Після успішної проведення операції зібрали велику прес конференцію, на всі запитання відповідав Геращенко А.
  • Oleksandr Saprykin

    Якого дідька держава займається цією хнею?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up