Без них не обходиться жодне зимове свято: ТОП-10 фільмів, що варто переглянути на Різдво

Без них не обходиться жодне зимове свято: ТОП-10 фільмів, що варто переглянути на Різдво
  • Які різдвяні свята без фільмів? Знаємо, ви обожнюєте всі частини «Один вдома» і веселого Кевіна, але це далеко не кінець того, що можна переглянути на святкові вихідні.
  • Ми підготували для вас підбірку ТОП-10 різдвяних фільмів, що додадуть атмосфери, змусять повірити в диво і трохи відволіктися від воєнних подій.
  •  

«Хлопчик, на ім'я Різдво»

Це британська різдвяна казка для усієї родини, заснована на однойменній книзі Метта Хейга. Під час перегляду ви познайомитеся з юним Ніколасом, який веде непросте життя в лісах Лапландії. Хлопець змушений жити зі своєю злою тіткою, адже його мати померла, а батько відправився на пошуки грошей та ельфів.

Тривала відсутність батька трохи лякала хлопця, тож він вирішує тікати від тітки і йти на зустріч пригодам. Місяцями блукаючи лісом, він стикається зі смертельними небезпеками, морозом і безнадійністю. Врятувавши північного оленя, Ніколас знаходить друга і робить великий крок до святкового дива...

Відео дня

Фільм підійде для перегляду як дітям, так і дорослим. Магія, переживання та щасливий кінець очікують на вас.

«Різдво на двох»

Романтична комедія, що занурить вас у пригоди та нагадає про перше кохання. Головна героїня Кейт живе в Лондоні і працює ельфом у магазині новорічних товарів. Кейт — справжнє ходяче лихо, адже вона зловживає алкоголем і не бере до уваги думку інших людей, навіть близьких. Дівчина пливе за течією життя і не будує жодних планів. Відверто кажучи, Кейт втратила інтерес до життя і перестала мріяти.

Але цієї зими все зміниться, адже вона нарешті зустріне його – чарівного, мрійливого і веселого Тома. Кейт може розділити Різдво на двох з коханою людиною, з якою хочеться жити, мріяти і творити.

Обов’язково перегляньте і ви дізнаєтеся, чому цей фільм вважають не типовою комедією з щасливим кінцем.

«Різдво в замку Харт»

Сестри Брук та Марго Беннетт живуть у Нью-Йорку. Вони завжди мріяли стати організаторами святкових заходів, але після звільнення з роботи через висококласну спеціалістку Пейдж Монаган під час різдвяної вечірки досягли професійної кризи. Залишившись без діла в сезон, вони ухвалюють рішення на свої накопичені заощадження з'їздити до Ірландії, щоб знайти невідомих ірландських родичів, про яких героїні дізналися від покійного батька.

Там Брук Беннет знайомиться з Ейденом Хартом, який виявляється графом Гласлафом. Проте чоловік не відчував себе гідним, на відміну від свого покійного батька, колишнього графа. Коли Брук помилково приймають за елітного організатора заходів, вона починає займатися важливою різдвяною вечіркою, запланованою у замку. Та чи викриють Брук Беннет? Чи сподобається графській родини творчість дівчини?

«Пригоди S Миколая»

Пригодницька комедія для усієї родини від відомого майстра новорічних мюзиклів Семена Горова. У народі фільм називають «Один вдома» по-українськи.

Події комедії розгортаються в українських Карпатах, куди приїжджає на відпочинок звичайна українська родина: мама, тато і двох дітей — восьмирічний Артем та його старша сестра. Одного дня, коли дорослі відправляються відпочити вдвох, діти залишаються на господарстві одні, і якраз в цей час в їх будинок приходить Святий Миколай.

Святий Миколай, який насправді виявився злодієм. Хлопчику разом з сестрою-підлітком і місцевою дітворою доведеться проявити справжню сміливість, згуртованість і винахідливість, аби перемогти злодія і врятувати справжнього Супер Миколая. Фільм цікаво дивитись як дітям, так і дорослим.

«Ласкаво просимо, або сусідам вхід заборонено»

Події розгортаються в невеликому американському містечку. Батько сімейства Стів Фінч всіляко намагається об'єднати своїх дітей напередодні чудового свята. І все б нічого, якби не їхній сусід Бадді Холл, який щойно переїхав.

Сусіди прекрасно ладнають, але тільки до того моменту,  як Бадді дізнався, що його будинок світиться менше сусідського. Він негайно приймає рішення прикрасити свій будинок гірляндами, щоб він був більш помітним, ніж будинок сусіда. І йому це вдається, адже тепер його житло можна побачити прямо з космосу.

Правда це викликає велике невдоволення Стіва, адже мало того, що сусід краде для своїх гірлянд електроенергію, так ще і яскраве світло від них не дає спати. Так між сусідами розгорається справжнє протистояння, яке невідомо до чого призведе.

«Різдвяне бажання»

Це історія сором'язливої ​​дівчини Сари Томас. Незважаючи на те, що Сара старанний працівник, чия праця незмінно приносить хороші результати, вона ніколи не спочиває на лаврах і не приймає похвали, воліючи триматися в тіні.

Якось ця якість зіграла не на її користь, адже хитрий начальник привласнив авторство її талановитої ідеї собі. Тепер дівчина хоче отримати сміливість, щоб боротися за свої права. Вона просить про це у Санти, адже скоро Різдво. На превеликий подив дівчини, вона отримує те, про що просила, правда — всього на 48 годин.

«Чарлі і шоколадна фабрика»

Це музична художня картина у стилі фентезі, знята за однойменною повістю Роальда Даля. В основі сюжету — історія хлопчика з бідної родини, якому поталанило отримати «Золотий квиток» на екскурсію на сповнену таємницями шоколадну фабрику Віллі Вонки.

Разом з Чарлі Бакетом омріяний квиток отримали ще четверо дітей. На всіх відвідувачів фабрики чекають несподівані пригоди і не завжди приємні. А після екскурсію один щасливчик стане володарем особливого призу. А може цим щасливчиком стане наш головний герой?

«Новорічний корпоратив»

Нехитра але достатньо смішна новорічно-різдвяна комедія для дорослих про те як шалено може відриватись офісний планктон. Головний герой Клей Ванстоун працює у філії великої компанії. За деяких причин його робочі справи йдуть не дуже добре, і він опиняється під загрозою звільнення.

Натомість хлопець не розгубився і вирішує організувати гучний різдвяний корпоратив, залучити хорошого клієнта та зберегти робоче місце за собою. Утім, вечірка виходить з-під контролю, ситуація Клея ускладнюється. Та чи врятує ситуацію Клей?

«Різдвяна історія»

Це анімаційний фільм, що буде цікавий як дітям, так і дорослим. Відмінна різдвяна казка від Роберта Земекіса, знята за всесвітньо відомим однойменним оповіданням Чарльза Діккенса.

Це вікторіанська повчальна історія про старого жорстокого скупердяя Ебенезера Скруджа, який протягом однієї ночі переживає випробування глибокого очищення. Містер Скрудж — фінансит/грошовий міняла, який присвятив все своє життя накопиченню багатства. Він зневажає все, окрім грошей, включаючи дружбу, любов і різдвяні свята.

Але одного разу, напередодні чергового свята, його похмуре житло відвідують примари Різдва, які показують скнарі жахливі речі з його минулого, теперішнього та майбутнього життя. Скрудж згадує про своє дитинство, про прекрасну дівчину, яку він втратив через свою скнарість і про багатьох людей, що стали нещасними завдяки його черствості і презирстві.

«Поганий Санта»

Віллі важко назвати хорошою людиною. П'яниця, невдаха, колишній в’язень і досі злочинець. Уже багато років він разом із приятелем Маркусом грабує торговельні центри. Попереду на них чекає "остання справа", після якої парочка розбіжиться в різні боки. Вони влаштовуються на роботу в торговельний центр, який став їхньою наступною ціллю. Віллі – Санта Клаусом, а Маркус – ельфом.

І все б закінчилось як завжди (не дуже добре), якби Віллі не зустрів «особливого» хлопчика Термана Мермана. Він вважає злочинця справжнім Сантою і пропонує йому дружбу. Поступово їхнє спілкування пробуджує всередині старого п'яниці давно втрачене відчуття свята й бажання піклуватися про людей, яким на нього не байдуже.

Тернополяни, а що полюбляєте дивитися під час ряздвяних свят? Які фільми асоціюються у вас з Різдвом, Новим роком? Залишайте свої варіанти у коментарях.

Читайте також:

Скільки коштують різдвяні солодощі в Тернополі і де дешевше купити

Ми порівняли вартість святкового столу у 2021-му та 2022-му. Що найбільше подорожчало? (ГРАФІКА)

Сьогодні, 25 грудня: Різдво Христове за Григоріанським та Новоюліанським календарем

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Наталія Савенко

    Поганенька підбірка

    Наталія Савенко reply Наталія Савенко

    Різдво з Ґрізвулдами

    Polina Daineha reply Наталія Савенко

    можливо ще щось?

    Новини Тернополя - 20 хвилин reply Наталія Савенко

    Наталія Савенко, порадьте щось

keyboard_arrow_up