Де зробити неймовірні літні фото? «20 хвилин» зібрали підбірку локацій у Тернополі, про які ви не знали

Де зробити неймовірні літні фото? «20 хвилин» зібрали підбірку локацій у Тернополі, про які ви не знали
  • Літо – це ідеальний час, аби оновити свої соцмережі естетичними фотографіями. Природа, сонце, квіти: ви маєте безліч варіантів, аби зафіксувати момент на світлині не так, як всі.
  • Для тих, хто шукає натхнення й нові місця для зйомок, «20 хвилин» підібрали маловідомі локації у Тернополі, де вийдуть прекрасні кадри. Хочете чогось оригінального – вам туди.

Влітку найкращі фото можна зробити на природі – на річці, на пляжі, на соняшниковому полі, у лісі, в парках та відпочинкових зонах тощо. Часу багато, гарних місць навколо теж, а тому є шанс поекспериментувати з налаштуваннями камери та вдосконалити вміння робити знімки надворі.

Кортить створити незвичайні світлини та урізноманітнити дозвілля? Не знаєте, де у Тернополі можна реалізувати креативний замисел? Ми полегшили життя любителям фотографії і знайшли ТОП-5 атракцій для красивої зйомки. Сподіваємося, що мотивуємо вас на цікаві ідеї цього літа!

Каміння у гідропарку «Топільче»

Як знайти: локація розміщена недалеко від входу у парк зі сторони вулиці Дружби (від перехрестя з вулицею Миру).

Відео дня

Заради створення «Топільче» (колись Піонерського парку) у Тернополі свого часу штучно змінили русло річки Серет, прокопали десятки невеликих каналів, враховуючи рельєф місцевості, насипали і розрівняли земляні вали із дна озера. В гідропарку є гідрологічна пам’ятка природи «Тернопільські джерела», що складається з безлічі мальовничих потічків, пагорбів, порогів з каміння та дамб з водоспадами. Все це прикрашають дерев’яні скульптури, фортеці, видові майданчики, плетені з гілля тини, клумби квітів, виконані в єдиному стилі.

На цьому місці можна організувати, в першу чергу, фотосесію біля води або «купальську» зйомку. Підберіть одяг у слов’янському стилі: сукню-сорочку або ж спідницю та вишиванку, червоне намисто й вінок із різних польових трав.

Світлина тернопільської фотографині Юлії Пацкаль

Чим більше візьмете автентичного реквізиту – тим краще. Чудово підійдуть свічки, букет квітів, мереживо, невеличке дзеркало, щось на морську тематику. У кадрі нехай переважають зелені, блакитні та сірі тони. Не перестарайтесь з макіяжем – він має бути природним, з акцентом на очі. Не фарбуйтесь надто яскраво. Гарно виглядатиме у кадрі розпущене хвилясте волосся.

Також локація підійде для портретних світлин у б’юті-стилі. В цьому напрямку найважливіше – не атрибути зйомки, а макіяж та зачіска. Вони мають бути складні, можливо з бодіартом і незвичайними конструкціями у волоссі. Віддавайте перевагу яскравим і насиченим кольорам.

Світлина тернопільської фотографині Юлії Іноземцевої

Особливі кадри вийдуть біля комплексу з водяними млинами. Вода до них подається зі ставу природнім способом через те, що гідропарк знаходиться нижче рівня озера.

Старий будинок у мікрорайоні «Новий світ»

Як знайти: прийти за адресою – вулиця Броварна, 35.

Цей дім ще у жовтні 2011 року був визнаний пам’яткою архітектури та історії місцевого значення. За деякими припущеннями, споруду звели у 1938 році і тут мешкав керівник національної партії Кшиштоф Савицький. Про оселю існує багато таємничих місцевих легенд. Люди говорять, що колись на цьому місці розташовувалось СІЗО, будинок, мовляв, має «недобру» силу, а ще відноситься одночасно до двох вулиць – Набережної та Броварної. Інші кажуть, що все це дурниці й насправді тут ніколи не було жодної містики.  

Дім дійсно виглядає моторошно навіть влітку – химерної форми, зі старими дверима й сходами, порослими травою, високими вікнами, в обрамленні дерев, стіни розписані ледь помітним графіті.

Світлина тернопільської фотографині Юлії Іноземцевої

Така локація добре підійде для нуарних фотосесій (на прикладі кінематографу 40-х років ХХ століття), а також під контрастні «інстаграмні» зйомки. Звісно, тут можна провести й цікаву ретро-фотосесію, а пізніше відредагувати фото у чорно-білих відтінках.  

Світлина тернопільської фотографині Юлії Іноземцевої

Навпроти будинку ще одне естетичне місце – вікно з квітами. Якщо виставити кадр загального плану, поставивши модель біля нього, а фотографію робивши здалеку, то вийде дуже ефектно! Світлина виглядатиме ніби з вуличок Львова.

Лавандове поле прямісінько у Тернополі

Як знайти: вулиця Підлісна, 12. Домовитись про проведення зйомки на цій локації можна на Фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/Lavandovi.vysa або зателефонувавши за контактним номером: 096 145 6037.

Фото зі сторінки «Лавандові вуса»

Лаванда є найулюбленішою квіткою багатьох містян. Влаштувати елегантну фотосесію у полі з цією прекрасною рослиною мріє чимало охочих. Для того, аби на мент відчути атмосферу французького Провансу, завітайте додому до організаторки локації – Ірини Конарської. На своєму городі, де розквітли сотні кущів лаванди, цьогоріч жінка приймає відвідувачів вперше.

Фото зі сторінки «Лавандові вуса»

– Чарівні пахощі та шлейф лаванди, миттєвий релакс та антистрес, неймовірний пейзаж з відтінком Провансу... І це тільки частина красивих слів, якими можна описати відчуття, коли перебуваєш посеред лавандового поля. Присвятивши годинку собі, вкотре переконуєшся, що так важливо тішити себе, своє тіло та душу; вчасно зупинятися від проблем і метушні, зафіксувати миті на камеру поруч з найріднішими. А ніщо не заспокоює краще, ніж прогулянка серед квітучого поля лаванди, – так описали місце на сторінці лавандового раю.

До слова, прийти сюди на фотосесію можна ще до середини липня, поки рослинки перебувають на піку свого розквіту. На локації вийдуть красиві світлини у багатьох стилях – портретні, сімейні та колективні, love-story, вінтажні та деталізовані фото, хороший контент для свого бренду.

Фото зі сторінки «Лавандові вуса»

Вулиця Академіка Володимира Гнатюка

Як знайти: місце розташоване за 11 хвилин ходьби від Театрального майдану, на відстані 1,5 кілометри (як йти по бульварі Шевченка та вулиці Опільського).

Затишна вуличка Академіка Володимира Гнатюка знаходиться у мікрорайоні «Новий світ». Ім’я науковця присвоєно їй недаремно, адже меморіальна табличка на будинку №5 свідчить, що він зупинявся тут у 1897-1906 роках.

Володимир Гнатюк – це відомий український етнограф, фольклорист, перекладач, мовознавець, літературознавець, громадський діяч. Меморіальну дошку на вулиці встановили у 1989 році, її скульптором є Олександр Маляр.

Вуличка зачаровує атмосферою. Тут збереглась не тільки забудова минулого століття (акуратні одноповерхові будинки, багато з яких ще не зазнали євроремонту, утеплювання стін), а й старовинний дух. Кожна оселя має свої особливості: химерні вітражі, огорожі, двері, металеві й дерев’яні деталі.

Світлина тернопільської фотографині Юлії Іноземцевої

Така локація підійде для фотосесії із яскравим реквізитом (приміром, букетом квітів, що контрастуватиме із вашим outfit-ом), у стилі ХІХ століття (фільтр, ніби на камеру-«мильницю» і багато зернистості), у стилі dark academia, а ще урбаністичних зйомок та зйомок у loft-стилі. Радимо приходити сюди тим, хто прагне отримати щирі й мінімалістичні знімки, де немає нічого зайвого.

Заворожуючий Таїланд по-тернопільськи

Як знайти: з мікрорайону «Дружба» шлях до локації займе приблизно 50 хвилин. Також добратись можна так: доїхати на авто або таксі до «Білого замку» на Об’їзній; або маршруткою №8 чи 18 приїхати на вул. Микулинецьку до зупинки навпроти кладовища і пройтися пішки до «Білого замку». Звідти поверніть направо і пройдіть узбіччям кілька метрів, перед мостом спустіться сходами до колії, перейдіть її, поверніть ліворуч і йдіть стежкою ще 5 хвилин.

Тернопільський «Таїланд» – це невеличкий райський куточок, захований від сторонніх очей, котрий набуває все більшої популярності в соцмережах. Два невеличкі джерела з кришталево чистою і прохолодною водою невеликі та неглибокі, доглянуті. Вхід безкоштовний, транспортом напряму до джерел добратися не можна. Поруч немає місця для масового відпочинку, лише невеликі галявинки та лавки. Територія з джерелами не засмічена.

Світлини тернопільської фотографині Юлії Пацкаль

Саме влітку фото біля таких об’єктів найяскравіші. Світлини будуть ще чарівнішими, якщо позувати босоніж, або ж робити кадри на заході сонця. На світлинах у воді можна передати цілий спектр емоцій, внутрішній світ людини, яка позує. Також маєте шанс влаштувати тут стилізований пікнік: кошик або дошка із фруктами та випічкою, простирадло або плед, шампанське у келиху, прикраси, вишукані деталі у кадрі тощо. Фотографії виглядатимуть ніби картинка з романтичного фільму!

А вам сподобалась наша підбірка ТОП-5 локацій для зйомок у Тернополі? Можливо, ви знаєте ще інші красиві місця? Напишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дмитрий Посувайло

    Зробіть все як написано і отримайте штраф від поліції.Як раз ще файні фотки будуть.

keyboard_arrow_up