Димломні не пишуть, а малюють, вишивають, ліплять з гіпсу

Димломні не пишуть, а малюють, вишивають, ліплять з гіпсу

Сезон дипломних робіт розпочався у відділі декоративно-прикладного мистецтва Теребовлянського вищого училища культури. Цікаво, що тут студенти не пишуть кілька сотень сторінок нудного тексту. А виготовляють роботи своїми руками.

- Дипломні роботи наших студентів – це твори мистецтва, які не просто підсумовують вивчене за 4 роки, а стають справжніми  мистецькими зразками всеукраїнсього та навіть світового рівня, - каже голова циклової комісії викладачів декоративно-прикладного мистецтва Олена Ткач.

Окрім того, талановиті студенти у вільний від навчання час готові намалювати картину, вишити сорочку або виготовити пам'ятник для всіх охочих. Звісно за додаткову плату.

Відео дня

- Інколи до нас звераються люди із проханнями щось намалювати, - розповідає студентка 4 курсу, художниця Галина Мостович. - Якщо навчання дозволяє, то всі ми погоджуємось малювати на замовлення. Нам – і практика і підзаробіток, вам – гарні речі для повсякденного вжитку.

Студентка Тетяна Березовська розповідає, що свою дипломну роботу вже зробила. Зараз готується до захисту. У вільний час малює картину на замовлення.

- До мене підійшла знайома та запитала чи можу намалювати їй картину до вітальні, - каже дівчина. – Це коштуватиме близько 800 гривень. Розмар картини 50х65 виконана вона масляними фарбами. Все залежить від бажання замовника. Можемо намалювати і портрет, і пейзаж і навіть абстракцію. Виконуємо різні техніки яких нас навчили.

У відділі декоративно-прикладного мистецтва можна знайти майстрів  художньої вишивки, в'язання бісером, малювання, скульптури. Навчаються тут і художньої обробки шкіри, яка зараз є у топі модних новинок одягу.

Автор: Ольга ТУРЧАК

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up