Куди вийти в Тернополі на свята

Куди вийти в Тернополі на свята

Найбільше подій буде у Центрі міста — на Театральному майдані та в Українському домі «Перемога». Можна буде послухати коляди, подивитися на вертепи, зігрітися глінтвейном

виставки екоялинок, дідухів, різдвяних шопок, новорічні ранки та вистави, концерти колядок, парад вертепів зможуть відвідати тернополяни та гості міста під час новорічно-різдвяних свят.

Так, 8 січня усіх запрошують у зал очікування залізничного вокзалу на традиційний концерт «Для тих, хто в дорозі». А 9 січня відбудеться щорічне пластове свято «Різдвяна свічечка» в «Перемозі». У Тернополі буде великий вибір, куди піти розважитися на свята, запевняють організатори подій.

Зимове містечко – без диму та алкоголю

Відео дня

На Театральному майдані біля ялинки розгорнули спеціальне зимове містечко, де можна буде придбати теплі страви та напої, зробити фото з новорічними героями. А в новорічну ніч тут відбудеться новорічне відеоконфеті «Зустрічаємо 2018 рік».

- Традиційно святкування Нового року на Театральному майдані розпочнеться 31 січня о 22.00, - каже керівник прес-служби міськради Мар’яна Зварич. - Для тернополян працюватиме «Файне зимове містечко», а супроводжуватимуть захід музичні відеокомпозиції. Святкування  триватиме до 4.00.

На Театралці планували встановити ковзанку, проте наразі погода не дозволяє це зробити. Як тільки буде мінусова температура, візьмуться за облаштування ковзанки. Тим часом тернополянам пропонують розважатися на атракціонах, прогулюватися новорічною площею, фотографуватися біля ялинки. Розпалювати вогнище для шашликів посеред майдану цього року не будуть.

- Цього року ми врахували побажання багатьох тернополян і забрали алкоголь та шашлики, - каже директор КП «Туристично-інформаційний центр міста Тернополя» Тарас Ковальчук. -  Відповідно зігрітися можна буде глінтвейном, кавою, чаєм. На Театральному майдані не буде диму. Їжу готують на електрообладнанні. Тут можна скуштувати класичні бургери, м’ясні страви, плов.

Виставка екоялинок і дідухів

Ялинки з дерева, пшениці, сухофруктів, прянощів, шишок можна побачити на виставці екоробіт викладачів та учнів Тернопільської обласної еколого-натуралістичної школи, яку відкрили в «Перемозі». Назва виставки «Замість ялинки – зимовий букет», яка має на меті закликати тернополян відмовитися від вирубаних дерев, а натомість прикрасити оселю екологічними ялинками. Також на виставці представлені різдвяні дідухи. Таким чином майстри вирішили відродити та зберегти традиції українського народу, коли у кожній хаті дідуха вносили напередодні Різдва. Ще на виставці можна побачити різдвяні шопки, які традиційно кожного року виготовляють своїми руками на конкурс тернопільські школярі та вихованці дитсадків. Триватиме виставка до 20 січня. Вхід на неї вільний.

Для дітей – «Кришталева туфелька»

Тернопільський драмтеатр має чим потішити своїх глядачів. Тут вже розпочався новорічно-різдвяний цикл вистав. До 4 січня у фойє тетру триватиме новорічне дійство «Пригоди в країні морозива» і прем’єра музичної казки «Кришталева туфелька».

- Маленькі глядачі зустрічаються з феєю морозива, майстер-шефом, магістром, які розповідають про види морозива, готуються до новорічного балу принца і принцеси, - розповідає керівник літературно-драматургічної частини Тернопільського академічного обласного драмтеатру ім. Т. Шевченка Ірина Папуша. - І тут раптом Снігова  королева замовляє їм морозиво зі сніжаницею. Діти не знають, що це за ягода і йдуть її шукати, мандрують то до Африки, то до північного полюсу, шукають ягоду в різних енциклопедія. Поки діти мандрують з країни в країну, вони грають ігри, під час яких здобувають підказку, де знайти ягоду. Допомагає їм  у цьому найдобрішы персонажы різдвяно-новорічного циклу Миколай з ангелами  або Дід Мороз зі сніжинками. Врешті добро завжди перемагає! Діти знаходять сніжаницю – як виявилося, це просто сніг! Пригощають королеву морозивом і всі йдуть дивитися виставу «Кришталева туфелька».  Свято триватиме щодня в 11.00 і 14.00. Квитки у касі драмтеатру, ціна 30 грн.

Для дорослих – «Ніч перед різдвом»

А для дорослого глядача драмтеатр пропонує улюблену виставу «Ніч Перед Різдвом» за мотивами повісті Миколи Гоголя. Її можна буде подивитися 10 січня, 14 січня, 19 січня, 24 січня, початок о 19.00. Ціна квитка: 30-60 грн

Передріздвяна ніч приховує в собі дива, й манить незвичайними пригодами, які збуваються. Тут і колоритна Солоха зі своїми любовними походеньками з Чортом, Дяком, Головою та Чубом. Містичний характерник Пацюк, який має блат із самісіньким пеклом, козаки з Січі і навіть Цариця, яка таки дарує Вакулі черевички із золота. Красива казка про шалене кохання з яскравими масовими сценами, піснями, танцями, іскрометним гумором, колядками вертепом.

- Вистава допоможе створити святковий настрій і забути про буденність, - каже Ірина Папуша. .

Пірати і Дід Мороз

Тернопільський академічний театр актора і ляльки запрошує на святковий дитячий новорічний ранок «Скарби новорічних морів» та прем’єру вистави «Мороз-Морозенко». Відвідати свято можна 30 грудня та 14 січня, початок о 14.30. Ціна квитка – 40 грн.

 «Скарби новорічних морів» - це феєричний ранок, у якому діти зможуть погратися зі справжніми піратами, зустрітися з Дідом Морозом та Снігуронькою, поводити веселі хороводи, поспівати та потанцювати. По закінченню запального свята, усіх учасників чекає приємний подарунок – прем’єра новорічної казки «Мороз-Морозенко». Тож готуйте карнавальні костюми і гайда веселитися.

Шукатимуть щастя

14 січня о 17:00 у ПК "Березіль" маленьким глядачам покажуть різдвяну казку-феєрію "У пошуках щастя". За мотивами п'єси Моріса Метерлінка "Синій птах".

У різдвяну ніч головні герої казки – Тільтіль і Мітіль, вирушають на пошуки щастя, за Синім Птахом. Вони потрапляють у країну спогадів, зустрінуться із королевою ночі, побувають у садах блаженств та радостей. Чи вдасться їм знайти Синього Птаха? Чи знайдуть вони своє щастя? Казка, яка змушує по-новому поглянути на навколишній світ – обов’язково сподобається і дітям, і дорослим.
Квитка в касах ПК "Березіль" та "Перемозі". Ціна: 30 грн.

Святкові розваги в Тернополі

Подія

Дата, час

Місце

 

 

 

Виставка екоялинок, дідухів, шопок

До 20 січня

Український дім «Перемога»

Новорічне відеоконфеті «Зустрічаємо 2018 рік»

З 22.00 31 грудня до 4.00
1 січня

Театральний майдан

Новорічний ранок у драмтеатрі та перегляд казки «Кришталева туфелька»

До 4 січня. Початок вистав — о 11.00, 14.00

Тернопільський драмтеатр

Вистава «Ніч перед Різдвом»

10, 14, 19, 24 січня, о 19.00

Тернопільський драмтеатр

Святковий ранок «Скарби новорічних морів», перегляд казки «Мороз-Морозенко»

 

До 15 січня, включно з 7-8 січня, о 10.00 12.30 та 15.00

Театр актора і ляльки

Урочиcтості з нагоди 109-ї річниці від дня народження провідника
ОУН Степана Бандери

1 січня о 15.00

Український дім «Перемога»

«Для тих, хто в дорозі». Різдвяний концерт муніципального Галицького камерного оркестру

8 січня, 19.00

Зал очікування Тернопільського залізничного вокзалу

«Різдвяна свічечка»

9 січня, 16.00-18.00

Український дім «Перемога»

Новорічні концерти муніципального духового оркестру
«Оркестра Волі»

9, 14 січня, 13.00

Театральний майдан

«Ялинка міського голови». Благодійні театралізовані ранки для дітей

13-14 січня, о 11.00, 14.00

ПК «Березіль»

«Свято Водохреща»

19 січня, о 11.00, 12.00

Парк ім. Т. Шевченка біля хреста на честь Хрещення Київської Русі, «Співоче поле»

Парад вертепів «Нова радість стала» 

20 січня, 14.00

Театральний майдан

Різдв’яна казка-феєрія "У пошуках щастя»

14 січня, 17.00

ПК «Березіль

Грандіозне шоу для всієї родини "Холодне серце"

 

10 січня, 18.00

ПК «Березіль»

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up