Курс «бандерівця», зустріч анонімних письменників та еротичне кіно: куди піти у Тернополі 3-4 червня?

Курс «бандерівця», зустріч анонімних письменників та еротичне кіно: куди піти у Тернополі 3-4 червня?
Фото тернополянки Галини Шиян
  • Наближаються вихідні. Багато тернополян люблять проводити їх активно й весело, усією родиною. А афіша у Файному місті завжди багата на розваги. Зіркові концерти, майстер-класи, заходи для розвитку, екскурсії, вистави у театрі й не тільки пройдуть 3 і 4 червня.
  • «20 хвилин» зібрали для вас найцікавіші події, які можна відвідати.

Відволіктись від поганих думок і відновити сили після складних буднів варто кожному. У Тернополі цими вихідними проведуть заходи як для дорослих, так і для дітей. Частина з них має благодійний характер і спрямовані на підтримку нашої армії. Деякі події безкоштовні. Оголошення взяті з платформи MoeMisto, де регулярно публікують найцікавіші анонси різноманітних подій. Також рекомендуємо слідкувати за оновленнями сторінки MoeMisto у соцмережі Інстаграм!

Куди піти у суботу, 3 червня?

Курс Молодого Бандерівця

Час і локація: початок о 10:00, місце проведення дізнаєтесь після реєстрації.

Відео дня

Вхід: вільний, однак слід попередньо заповнити спеціальну анкету: https://bit.ly/kmb-2023.

Юних тернополян запрошують на одноденний курс неформальної освіти – «Курс Молодого Бандерівця». Його програма змінюється щорічно та містить актуальні теми для молодих людей, які прагнуть наблизити нашу Перемогу. Цього разу спікери говоритимуть про: медіаграмотність та протидію фейкам; хто такі бандерівці, та за що вони борються; чому варто відгородитися від усього російського; адвокацію в умовах воєнного стану. Організатор події: Курс Молодого Бандерівця – КМБ.

Подія «Розмалюй карту України»

Час і локація: старт о 12:30, Театральний майдан.

Вхід: вільний, немає жодних обмежень.

Цієї суботи «Туристично-інформаційний центр міста Тернополя» спільно з відділенням дизайну Галицького фахового коледжу підготували цікавий захід, на якому ви зможете проявити творчі здібності та весело провести час. Учасники розфарбовуватимуть «Карту України». Також у трикутному будиночку можна буде «розмалювати Тернопіль». Додаткова інформація за номером: 098 0520 720.

Прем’єра вистави «Венздей»

Час і локація: початок о 16:00, Драмтеатр імені Тараса Шевченка.

Вхід: квитки коштують від 120 до 250 гривень, купуйте тут: http://surl.li/hopdt.

«Похмура і розумна дівчинка Венздей народилася у незвичайній родині Адамс, яка відрізняється від простих людей екстравагантністю та екстраординарними здібностями, а також своєрідним та лякаючим способом життя. Венздей підросла і тепер змушена вирушити на навчання в академію Nevermore, де студентка не стільки приділяє час навчанню, скільки розгадці жахливих давніх таємниць. Чарівні декорації, приголомшливі костюми, багатогранна гра акторів перенесе вас у таємничу школу Nevermor та подарує незабутні емоції на довгий час», – йдеться в анонсі вистави.

Благодійний концерт KOZAK SYSTEM

Час і локація: початок о 18:00, Палац культури «Березіль» імені Леся Курбаса.

Вхід: вартість квитків становить від 190 до 750 гривень (залежно від обраного вами місця у залі).

Придбати квиток можна тут: https://ternopol.karabas.com/ua/kozak-system-blagodijnij-koncert-7/order/.

Концерт IMAGOjazz зі Львова

Час і локація: початок о 20:00, креативний кластер «Na пошті».

Вхід: квитки від 250 гривень, їх можна купити тут:  https://concert.ua/uk/event/imagojazz-ternopil.

IMAGOjazz – це квінтет музикантів, які грають імпровізаційну музику. Програма колективу складається з авторських творів, які увібрали в себе мистецтво джазової імпровізації, елементи етнічної музики та експериментальний підхід. Гурт побував на різних українських майданчиках та дав десяток концертів.

Куди піти у неділю, 4 червня?

Зустріч з терапевткою «Як жити в гармонії з власним тілом?»

Час і локація: початок о 10:00, простір monadaspace (вулиця Торговиця, 28).

Вхід: вартість участі становить 400 гривень. Бронювання місць у діректі Інстаграм-сторінки простору.

Аби дослідити негаразди в організмі та дізнатись, як знаходити оптимальне рішення, не звертаючись до лікарів, тернополян кличуть на зустріч з Ліною Світлою – фахівцем інтегративної медицини з багаторічним досвідом. На лекційній частині ви зазирнете у світ нашого організму, що дасть поняття про системи, які забезпечують функціонування та життєдіяльність людини; зрозумієте, як жити в без хвороб або вийти із замкненого кола негараздів, що вже виникли в організмі; отримаєте знання про те, чому виникають больові відчуття і навіщо з цим боротися. На практичній частині дізнаєтесь, як пропрацьовувати тригерні больові точки і познайомитесь з сучасною технікою зняття спазму з судин.

Майстер-клас з декорування медово-імбирних пряників

Час і локація: захід триватиме з 11:00 до 16:00, трикутний будиночок ТІЦ на Театральному майдані.

Вхід: вартість майстер-класу становить 60 гривень.  

Ви зможете навчитись розписувати смачні та ароматні пряники. Під час майстер-класу кожен учасник обере прянички і за допомогою глазурі та посипки створить солодкий витвір мистецтва. У разі тривоги будиночок працювати не буде. Додаткова інформація за номером телефону: 098 052 07 20.

Майстер-клас з прикрашання чашок

Час і локація: початок о 12:00, балкон гастрокластеру «Na пошті».

Вхід: коштує від 350 до 450 гривень (реєстрація обов’язкова – пишіть в Інстаграм art.naposhti).

Матимете шанс прикрасити посуд полімерною глиною з майстринею Анастасією Мельник. Кількість місць обмежена. Триватиме майстер-клас 2 години. Всі матеріали входять у ціну (і чашки також).

Зустріч клубу анонімних авторів

Час і локація: початок о 12:00, балкон гастрокластеру «Na пошті».

Вхід: вільний.  

У кластері чекають на сором’язливих і зухвалих письменниць та поетів, а ще поеток і письменників. Можна буде зняти творчий «блок», поділитись написаним і ненаписаним, обговорити плани тощо.

Родинні заходи для татусів з дітьми

Час і локація: початок о 14:00, тривалість – 2 години, Тернопільська обласна бібліотека для дітей.

Вхід: безкоштовний. У рамках проєкту TatoHub для дорослих проведуть психологічний тренінг «Я – повідомлення», а малеча зможе створити брелок з фетру «Лісовий дружок» (для дітей від 8 років).

Екскурсія «Велич Тернопільської Катедри»

Час і локація: старт о 16:15, деталі вам повідомлять після реєстрації.

Вхід: запис на екскурсію обов’язковий, по телефону вам скажуть ціну.

Ви зможете піднятися на висоту у 22 метри і помилуватись красою міста. Попередній запис на екскурсію обов’язковий. Він закінчується за день до заходу. Записуйтесь за номером: 098 0520 720.

Барабанне коло

Час і локація: початок о 17:00, креативний кластер «Na пошті».

Вхід: 200 гривень, для реєстрації пишіть в Інстаграм-сторінку чи телеграм-канал кластеру.

«Це можливість просто «відключити мозок», що дуже сприяє швидкому відновленню сил. А також пробуджує внутрішню енергію людини і піднімає настрій», – йдеться в анонсі цього заходу.

Майстер-клас «Малювання мандал»

Час і локація: початок о 18:00, простір monadaspace (вулиця Торговиця, 28).

Вхід: вартість участі становить 400 гривень. Бронювання місць у діректі Інстаграм-сторінки простору.

Майстер-клас проведе майстриня Олександра Баліцька. Мандала — це символ, що використовується при медитаціях в буддизмі. Учасники будуть розписувати підставки для чашок із гарячими напоями. В результаті ви помедитуєте, попрацюєте з кольором і текстурою та отримаєте дві красиві підставочки.

Концерт MONATIK в Тернополі

Час і локація: початок о 19:00, Палац культури «Березіль» імені Леся Курбаса.

Вхід: вартість квитків становить від 590 до 1290 гривень (залежно від обраного вами місця у залі). Придбати квиток можна тут: https://ternopol.karabas.com/ua/monatik-45/order/.

У наше місто артист приїде у рамках Всеукраїнського туру «ART Оборона». Основна ціль – допомогти дітям та сім’ям з деокупованих та прифронтових територій. Крім збору коштів для українців, одним із завдань туру є музична арт-терапія (співак є амбасадором програми ментального здоров’я «Як ти?», яку ініціювала Перша леді України). Тур проходить за підтримки Центру морально-психологічного забезпечення ЗСУ. Саме тому на кожен з концертів артист запрошує воїнів-героїв, які знаходяться на ротації між боями за наші території, а також сім’ї військовополонених та наших мужніх волонтерів.

Фестиваль еротичного кіно Best Erotic Shorts

Час і локація: початок о 20:00, креативний кластер «Na пошті».

Вхід: коштує 100 гривень.

Тернополянам ексклюзивно покажуть найкращі еротичні історії з усього світу. «Ти прагнеш історії. Ледь вловима пульсація у твоїй голові. Що це? Дихання частішає. Сухість у роті, але це не від спраги. Дивне тремтіння, але тобі не холодно. Воно починається глибоко в грудях і розливається тілом до кінчиків пальців. Ти відчуваєш рух крові судинами. Так народжується бажання. Так народжується кіно. Картина у голові – твоя еротична історія. Сотні інтимних фантазій наповнять напівтемряву шаленою енергетикою», – йдеться в анонсі події. Показ для аудиторії 18+.

Вистава для дітей «Урок для Ослика»

Час і локація: початок об 11:00, тоді – о 13:30, тривалість – 30 хвилин, Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки.

Вхід: вартість квитка – 60 гривень. Квитки продаються у касі театру щоденно (крім суботи). Телефони для довідок: (0352) 52-49-54, 52-49-57, 25-15-69.

А Ви відвідаєте якийсь із перелічених вище заходів? Або напишіть у коментарях свої варіанти, де можна культурно відпочити у Тернополі на вихідних та гарно провести час.

 

Читайте також:

У школах Тернополя пролунав останній дзвоник: соцмережі рясніють фотографіями випускників

Які фільми покажуть в тернопільських кінотеатрах: усі прем'єри червня

Понад півтисячі тернополян утворили «Безбар’єрний шлях» на Набережній: як все відбувалось?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Лотоцький

    Пока Дебіл при владі....а в нього виходу вже не має ...то буде до останнього свого дня це робити....А народ який живе в Росії мовчить і чекає поки вони будуть ізгоями в лиці всього світу....
  • Ольга Старик

    Клас! Пишіть частіше такі "сводки" подій і заходів

keyboard_arrow_up