Миколай принесе тернополянам КіноХвилю. Програма І дня форуму

Миколай принесе тернополянам КіноХвилю. Програма І дня форуму

19 грудня у Тернополі стартує кіноподія року - ІІІ Всеукраїнський форум "КіноХвиля-2018". Триватиме він чотири дні на двох десятках локацій 

Пропонуємо програму І дня "КіноХвилі", 19 грудня, середа

 

Локація: Палац кіно  (вул. І. Франка, 8)

Відео дня

14. 00офіційний кіностарт ІІІ Всеукраїнського форуму «КіноХвиля».

              Вітальне слово організаторів Форуму.

14. 10  - тернополяткам — мультиглядки: анімаційний телесеріал

              «Козаки. Навколо світу»

               (реж. М. Медвідь, 2017 р., 45 хв.)

Запорізькі козаки Око, Грай і Тур відвідують Австралію, Індію, Америку, відкриваючи культурні та знакові особливості цих країн. Потрапляючи в різні пригоди, козаки вигадують загальновідомі символи саме цих країн.

15.00 – обговорення з кінокритиком, піар-менеджером Ярославом ПідгораГвяздовським.

15.10 — встановлення рекорду:  «Наймасовіше одночасне створення мультфільму дітьми за допомогою мобільних телефонів».

Тема новорічно-різдвяної анімації: «Добрі справи козаків».

15.20 — кіноперегляд:  музично-комедійний бойовик

             «Шляхетні волоцюги»

             (реж. О. Березань, 2018 р., 104 хв.)

Батяри  Боді та Мірека живуть під гаслом: «Любити Львів, жінок та жарти». Аби життя було яскравим, шляхетні волоцюги вдаються до різних авантюр, залишаючись при цьому позитивними героями. Неочікувано для себе вони стають опікунами юної Христі, після чого їхні пригоди набирають нових обертів.

17.05 — обговорення з продюсером  Дмитром Кравченком.

17.15 — кіноперегляд:  драма

               «Гойдалки»

              (реж. В. Сочивець,  2017 р., 25 хв.)

У новорічну ніч сталося нещастя: дівчина потрапила до реанімації, а її друг внаслідок шокового стану перестав розмовляти. Батьки намагаються щось зробити, але спочатку кожному треба розібратися зі собою і зрозуміти цінність життя крізь призму новітніх технологій. 

17. 40 – обговорення з режисеркою,  очільницею ГО «Сучасне Українське Кіно» Валерією Сочивець .

17. 45 – кіноперегляд: драма про переселенців

            «Новий рік у сімейному колі»

             (реж. М. Наконечний,  2018 р., 14 хв.)

Сім’я вперше змушена зустрічати Новий рік на новому місці. Попри всі намагання звичного святкового настрою немає й усе сходить на пси. Майже все...

17. 55 – обговорення з режисером Максимом Наконечним.

18. 00 –  кіноперегляд: фантастика

             «Бо́бот та енергія Всесвіту»

            (реж. М. Ксьонда, 2018 р., 100 хв.)

Коли світ поглине суцільна темрява, землю заполонять невідомі істоти, які тисячі років вичікували нагоду здійснити страшний замах на людство. Саме тоді й з'явиться невідомий рятівник, який здатен перемогти сили зла. Хто цей герой і чи переможе світло над темрявою?    

19. 45 – обговорення з продюсером Олексієм Москаленком.

20.00 – кіноперегляд: комедія-дебют

          «Герой мого часу»

          (реж. Т. Ноябрьова,  2018 р., 80 хв.)

 Щороку з глибинки у великі міста в пошуках щастя і кращого життя перебираються тисячі, а то й мільйони людей. Ці "маленькі люди" хочуть підкорювати велике, стати важливою частиною величезного механізму. Ось так і Жорик приїхав до Києва, щоб знайти сенс свого життєвого призначення саме у столиці. У його планах — елітні заклади, європейські цінності та культурні заходи, але поки що доводиться жити серед брудних під'їздів, ліфтів, які не працюють, убогих каруселей, дешевих дівок і моря пивасика. Із цього прокляття треба вибиратися сто відсотків. Жорик шукає роботу, щоб жити постійно серед прекрасного, намагається постійно бути серед дорогих речей. Але найважче – побудувати взаємини, адже йому дуже сподобалася одна дівчина із заможної сім'ї. Поки Жорик не подолає цю грань між соціальними статусами – нічого не вийде. Ось така вона, столиця.

 

Локація:  «Просвіта» (вул. Й. Сліпого, 3)

15.00 кіноперегляд: історична драма

            «Зрадник »

           (реж. М. Хаммонд,2017р., 90хв.)

1971 рік, Одеська кіностудія. Куратор студії від  КДБ дає наказ повторно редагувати щойно закінчений фільм молодого режисера про події української «громадянської» війни відповідно до політики партії. Відповідальною за це призначають молоду режисерку монтажу, яка розуміє, що повинна захищати бачення режисера і охороняти правду про свою країну під радянською окупацією.

16. 20 – обговорення з продюсерами  Володимиром Філліповим, Андрієм Суярко.  

16. 30   кіноперегляд: документальна кінооповідь

            «Від весни до війни... »

            (реж. С. Залога, 2018 р., 70  хв.)

Четвертий фільм із циклу  “Десята муза в Україні”.  Кінооповідь  про кіно повоєнного десятиріччя (1945-1956 рр.), що знімалося в Україні.

17. 40 – обговорення з автором сценарію, кінокритиком, кінознавцем, екс-головою, а нині – заступником голови Національної спілки кінематографістів України, автором багатьох публікацій, присвячених історії та сучасності українського кіно, старшим  науковим співробітником  відділу екранно-сценічних мистецтв та культурології  ІМФЕ ім. М. Рильського  Сергієм Тримбачем.

 

Локація:  Центр Науки Тернополя (вул. Площа Героїв Євромайдану, 4)

15. 00  - майстер-клас Олексія Москаленка:

              «Спецефекти в кіно. Особливості українського кінотворення».

             Олексій Москаленко — продюсер,  кінооператор, VFX супервайзер. У 1994 році брав участь у створенні однієї з перших пост-продакшн компаній в Україні "Mental dRive studio", керівником якої є досі. За цей час був VFX cупервайзером таких фільмів як “Алі Баба і 40 розбійників”, “Ілюзія страху”, “Джентльмени удачі”, “Хайтарма”, “Хвороба Любові”. Брав участь у виробництві CG для таких резонансних фільмів як “Нічний дозор”, “Денний Дозор”, “Wanted”, “Чорна блискавка” та інших. Студія на чолі з Олексієм у 2005-му році забезпечувала виробництво оформлення телевізійної трансляції музичного конкурсу  "Євробачення", що відбувався у Києві. З появою цифрового кіновиробництва створив один з перших в Україні апаратних комплексів обробки цифрового зображення на основі продуктів компанії "Assimilate".  Продюсер сімейного фантастичного фільму "Бо́бот та енергія Всесвіту".

 

17. 00  - презентація можливостей платформи ІСС Ukraine та MEDIACAST HQ.

               Тарас Демкура - віце-президент Міжнародної торгової палати ICC-UKRAINE , підприємець, меценат, власник музею колекції ексклюзивних ретро-автомобілів “Ретро-кортеж” та етногалереї автентичних ужиткових речей “Спадок”.

 


Локація:  бібліотека-музей «Літературне Тернопілля» (вул. І. Франка, 21)

         

12. 00  - 20. 00 (кімната 1) - кастинг до  ігрового  фільму  Поліни Горобець  «Течія» (зйомки короткометражної стрічки відбуватимуться в Тернополі).

Кастинг на ролі:  мати (жінка від 45-и  років тучної статури, волосся темного кольору);

 Володька (чоловік не молодший 30-и років. Пропитий бандит. Впалі очі, зім’яте обличчя вкрите зморшками); Лукас ( чоловік не молодший 35-и  років. Німець-невдаха, представник європейського робочого класу. Чоловік, який добре володіє німецькою мовою і має зовнішність арійця чи непривабливі гострі риси обличчя); Пашка (хлопчик до 10-и років, який вміє грати на акордеоні. Янгольскька зовнішність, можливе біленьке волосся); співбесідник Лукаса (чоловік старший 35-ти років. Зім’яте обличчя, великі очі); Свєтка (жінка від 25 до 30 років. Пофарбована у блонд).

Актори масових сцен: 20-25 розкутих осіб віком від 20-и  років, які будуть здатні потанцювати "від усієї душі" на камеру, не затискаючись і не думаючи про неї; 4-5 чоловіків або хлопців, здатних розіграти бійку.

 

15. 00 - 20. 00 (кімната 2) - кастинг діток віком від 5 до 14 років на ролі в кіно від Одеської кіностудії .

 

15. 00 - 20. 00 (кімната 3) -  кіно non-stop: до 100-ліття Одеської кіностудії.

 

 

 

Локація:  студія « MagneticOne Аcademy » (вул. Крушельницької,43/36, поруч магазину "Світлофор")

15.00  - 17. 00 — майстер-клас Костянтина Лінартовича з дубляжу для дітей і підлітків. Фільми non-stop.

                        Костянтин Лінартович -  актор театру та кіно, режисер дубляжу понад двох десятків фільмів, зокрема  “Мадагаскар”, “Мадагаскар 2: втеча до Африки”, “Мадагаскар 3”, “Тачки”, “Тачки-2”, “Трансформери: помста полеглих”, “Льодовиковий період 3: ера динозаврів” , “Фантом”, “Пірати Карибського моря:  на дивних берегах”, режисер та актор дубляжу близько двох десятків стрічок, зокрема,“Міцний горішок. Гарний день, аби померти”,  “Джон Картер: між двох світів”, “У пошуках Немо”, “Цирк дю Солей: казковий світ” та інших.

17.00  - 19. 00 - кастинг для дикторів і акторів дубляжу віком від 5 до 14 років для українських мультфільмів і фільмів.

                       Прослуховування проводить  Костянтин  Лінартович.

 

 

                                                   Локація:  КП ЦДМІ ім. Довженка  (вул. Злуки,45)

14. 00  -  кіноперегляд: історичне фентезі

             «Казка про Чорного козака»

          (реж. В. Чабанюк, 2018 р., 112 хв.)

Події відбуваються у ХVII ст.. Козацька вдова Ганна помічає, що вночі хтось почав допомагати по господарству. Підстерегла козака, вбраного в чорне. Закохується в нього, але дізнається, що він проклятий сотником, бо заснув на чатах. Козацьку сотню вирізали татари, лише він урятувався. Згодом татари нападають на село. Захоплюють у полон українських бранців. Уночі, зарізавши козу, татарський мурза в нападі лютої радості розчісує масними руками голову найвродливішої бранки — козачки Ганни...

16. 00 – обговорення з виконавцем головної ролі Василем Середенком.

 

Локація:  будинок культури «Пронятин» (вул. Мирна, 47)

 

18.00кіноперегляд: психологічна драма

              «Стрімголов»

               (реж. М. Степанська, 2017 р., 105 хв.,)

Антон, музикант-вундеркінд, що не впорався з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після двох років навчання у Швейцарії та піврічного лікування алкогольної залежності в психоневрологічному диспансері під Києвом. Його дідусь, людина суворих принципів, вивозить хлопця в село, далеко від принад великого міста. Якось Антон зустрічає Катю, яка, як і він, намагається знайти своє місце в житті. Вона незабаром має поїхати до Берліна  разом зі своїм хлопцем Йоганном, німецьким фотожурналістом, з яким познайомилася під час подій на Майдані. Однак зустріч з Антоном приносить новий імпульс у її життя і глибоко впливає на них обох…

19.45обговорення з продюсером Володимиром Філліповим

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up