Ми запитали тернополян: які найкращі місця для відпочинку порадите в місті та області

Ми запитали тернополян: які найкращі місця для відпочинку порадите в місті та області
  • Тернопіль – досить колоритний, компактний і привабливий обласний центр сучасної Галичини. Тому, попри повномасштабне вторгнення, до нас приїжджають чимало людей за новими враженнями.
  • Журналісти «20 хвилин» поцікавилися у пересічних містян, з чим у них асоціюється Файне місто, і що вони порадять відвідати туристам.

Для деяких містян опитування видалося непростим. Люди не приховують, не завжди мають час десь їздити, відкривати нові місця рідної Тернопільщини.

Натомість все ж розповіли про улюблені та гарні місця і запросили українських, іноземних туристів приїжджати та насолодитися красою природи, величчю історії та культури.

Відео дня

 

 

Віктор, 19 років, студент

 — Тернопіль асоціюється у мене із сім’єю. Чому так? Бо я уявляю Тернопіль як місце, де не буду жити, а тільки приїжджати в гості до рідних. Звісно, відвідати озеро, бо воно є красою нашого міста і його мають побачити всі. Також можна сходити до Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Шевченка.

 

 

 

 

Галина, 35 років, працівниця медичного університету

 — Наш Тернопіль – унікальне місто, воно дуже гарне. Театральний майдан, озеро – наші візитівки. Тернопільська область дуже багато замками, зокрема, можна відвідати Збаразький замок. Це недалеко від міста. Також всім любителям екстремального відпочинку можна їхати біля Борщева, де знаходяться печери. Там є туристичні маршрути. Також згадала за Вишнівецький замок. Якщо хочете ближче до природи, то можна поїхати на Джуринський водоспад. Там можна покупатися, відпочити з наметами.

 

 

 

Михайло, 69 років, пенсіонер

 — Тернопіль – нове місто. Після війни обласний центр був у Чорткові, а не в Тернополі. Він фінансувався окремою статтею. Коли його відбудували, тоді повернули обласний центр. У нас старих будинків майже немає, бо місто відновлювали вже за новим проєктом. Це у Львові ще є вулички вузенькі. Турист має бути грамотним і знати, що він хоче. Розумієте, це можна водити в Колізей, бо він один у світі, але у нас такого немає. У нас можна поїхати на Збруч, на Серет. Все залежить від вподобань туриста.

 

 

 

Тетяна, прибиральниця

 — Наша область завжди асоціюється з вирощуванням пшениці, зернових культур, а вже потім випікаємо хліб. Я не знаю, де можна сходити. Можливо в музей, театр, на озері погуляти. Якщо в області, то можливо на замки подивитися, лавандові поля були в нас. Але я там не була.

 

 

 

 

Іванна, 29 років, тренер

 — Для мене Тернопіль – це каштани, це озеро. А ось що показати туристам – навіть не знаю. Може відвести їх до парку, до Ставу. Якщо хтось полюбляє активний відпочинок, то поїхати на лавандові поля або замки побачити. Наприклад, один з таких замків є в Кременці. Більше нічого не згадаю.

 

 

 

Тарас, 34 роки, безробітний

 — Асоціюється із зеленню та свіжістю. Я багато їздив в Україні та за кордоном і є з чим порівняти. Тернопільщина для мене туристична область. У нас в кожному районі є на що подивитися. Чи не в кожному населеному пункті збереглися історичні пам’ятки. Я родом зі Збаража, до якого їхати 20 км і там є замок. Класний у нас Джуринський водоспад, але це ближче до Заліщиків.

 

 

Якщо ви турист або містянин, який ніколи не цікавився історією Тернополя та області, то спеціально для вас редакція «20 хвилин» час від часу розповідає про місця на природі, історичні замки та особистостей, які є видатними для нашого регіону.

Наприклад, Собор Непорочного Зачаття Матері Божої – перший храм західного регіону, де почали відправлятись богослужіння англійською мовою.

Найдовша печера Євразійського континенту знаходиться у Тернопільській області та має назву «Оптимістична».

Найвищою місцевістю Тернополя є проспект Степана Бандери, біля магазину «Орбіта» на «Східному», а найнижчою —  берег річки Серет, біля Об’їзної дороги.

Читайте також:

15 цікавих фактів про Тернопіль, які ви могли не знати

Що ви знаєте про замки Тернопільщини? (ТЕСТ)

За емоціями — до квітів: де на Тернопільщині зробити атмосферні фотосесії і відпочити

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Nestor Kachanuk

    Стало саме кончене село в світі. В селі лишилось/понаїхали лише бидло. Були ж колись люди, як люди - інтелігенція, меценати, культура спілкування, повага один до одного..., А зараз, що не джип на дорозі, то БИДЛО, що не гівнюк малий, то бидло.соромно
  • Оксана Возняк

    Завод по виробництву бруківки
  • Оля Білинська

    Тернопільський історико-меморіальний музей політичних вʼязнів для туристів зі сходу, особливо тих, хто ностальгує за Радянським союзом.
  • Savechko Pavlo

    У 2007 році проходив конкурс "7 природних чудес України". У трійку переможців потрапили "Дністровський каньйон" та "Оптимістична печера". З того часу жодних дежавних інвестицій у інфраструктуру цих локацій не фінансували. На сайті програми відновлення України я знайшов "Дністровський каньйон", але у обласній військовій адміністрації навіть не знають що це таке.
    На Львівщині 500 готелей, а Тернопільщина має лише 20 і то всі максимум 3*. Не здивований, що фестиваль "Файне місто" мігрувало до сусідів

keyboard_arrow_up