На Театралці тернополяни можуть «торкнутись до культури»: що там відбувається

На Театралці тернополяни можуть «торкнутись до культури»: що там відбувається
  • «Культурні пікніки» - фестиваль, який показує освіту в розвазі, проходить на Театральному майдані у неділю, 13 жовтня.
  • Подія зібрала в одному місці культурні та мистецькі установи.
  • Відвідувачі можуть познайомитися з митцями ледь не усіх сфер мистецтва й матимуть змогу «доторкнутись до культури».

Для усіх присутніх на Театралці відкрити лаштунки тих, хто працює в різних галузях культури. Загалом на Театральному майдані розташували 26 наметів.

- Ми сподіваємось, що цей захід зможе оживити культурне життя Тернополя, - кажуть організатори. - Суть «Культурних пікніків» - показати культуру через розвагу. Серед учасників «Культурних пікніків» – мистецькі школи, видавництва, музеї, заклади вищої освіти, майстри та колективи народної творчості, театральні й естрадні установи, бібліотеки, громадські організації та заклади позашкільної освіти.

Охочі можуть навчитися грати на музичних інструментах, ознайомитися та приміряти традиційне вбрання Тернопільщини, сплести мотанку, покерувати ляльками, які є у нашому Ляльковому театрі чи намалювати картину.

Відео дня

- Наше місто стало одним із двох міст України, після Харкова, де проходить подібний захід, - кажуть оргназіатори. - Ідея їх організації пішла від «Наукових пікніків», які вже неодноразово влаштовували в нашому місті.

Окремо облаштована сцена, де виступають вокалісти та танцювальні колективи. Працівники Тернопільського обласного краєзнавчого музею покажуть гостям заходу, як на Тернопільщині готувалися та проводили весілля. А біля оновленого фонтану «Кульбаба» творять тернопільські художники. Триватимуть «Пікніки» на Театральному майдані з 12.00. Організатори кажуть, подія, мабуть, триватиме довше, ніж планували - і після 15.

Культурні пікніки реалізовує в Тернополі Центр Науки Тернополя. Цей проект підтримав Український культурний фонд у рамках конкурсу «Створюємо інноваційний культурний продукт – програма УКФ».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up