Новорічні фільми: добірка до 2024 року

Новорічні фільми: добірка до 2024 року

Один із найркащих моментів на різдвяно-новорічні свята – спільний перегляд тематичних фільмів у колі родини. В топі завжди залишається «Сам удома» та «Як Ґрінч украв Різдво». Ці фільми наповнені яскравістю, сміхом та святковим настроєм. А які ж кінострічки подивитись ще?...
 

Підбірку новорічних фільмів для всієї родини пропонує Новий канал.

«Люта нічка» (2022)...


Напередодні Різдва Санта-Клаус перебуває у найсильнішій депресії через те, що у світі надто багато жадібності та немає місця різдвяному духу. Тим часом Джейсон Лайтстоун прямує на традиційне святкування разом зі своєю колишньою дружиною та їхньою дочкою, щоб провести кілька днів у компанії шалено багатої матері Гертруди. Коли Санта випадково виявляється неподалік сімейства Лайтстоунів, він стає свідком підготовки містера Скруджа та його банди до скоєння злочину — викрадення 300 мільйонів доларів зі сховища Гертруди. У міру того, як Лайтстоуни потрапляють у полон до Скруджа, Санта-Клаус стає єдиним, хто здатний врятувати сім’ю та Різдво…

«Чарлі і шоколадна фабрика» (2005)...

Відео дня



Фільм «Чарлі і шоколадна фабрика» – музична художня картина у стилі фентезі, знята за однойменною повістю Роальда Даля. У основі сюжету лежить історія хлопчика з бідної родини, якому поталанило отримати «Золотий квиток» на екскурсію на сповнену таємницями шоколадну фабрику Віллі Вонки. Разом з Чарлі Бакетом омріяний квиток отримали ще четверо дітей. На всіх відвідувачів фабрики чекають несподівані пригоди і не завжди приємні. А після екскурсію один щасливчик стане володарем особливого призу.

«Ельф» (2003)...



Ця новорічна картина розповість про хлопчика із дитячого будинку Бадді Гоббса, який випадково заліз до мішка Санта-Клауса, а той його не помітив і забрав на Північний полюс. Там Бадді виховав ельф, та коли хлопчик виріс, то вирішив віднайти свого рідного тата. Утім, батьку було байдуже на сина. Та Бадді познайомився з молодшим братом, мачухою та вродливою дівчиною. Вони почули його історію про Санта-Клауса та вирішили допомогти іншим дітям повірити у новорічні дива....

«Полярний експрес» (2004)...



Хлопчик Стівен вважає, що Санта Клауса не існує. Як взагалі можна вірити в дідугана, який щороку готує сюрпризи для всіх дітей на планеті? Навіть в енциклопедії написано, що погода на Північному полюсі не годиться для функціонування цілої фабрики з виробництва різдвяних подарунків. Але раптом біля будинку Стівена зупиняється чарівний потяг «Полярний експрес». У хлопчика з’являється шанс перевірити, чи існує Санта насправді. В останню секунду він усе-таки наважується на пригоду, під час якої дізнається багато важливого про дружбу, хоробрість і справжній дух новорічних свят.

«Гаррі Поттер і філософський камінь» (2001) ...



Сюжет першого фільму про Гаррі Поттера жодним чином не пов’язаний із новорічними святами, але у свідомості людей магічна атмосфера Гоґвортсу вже багато років міцно асоціюється з дивом. Тим паче, що мільйони дітей (і дорослих) дослівно пам’ятають історію хлопчика, який переміг Волдеморта. Тут є сивий чоловік із надзвичайно довгою бородою (як Санта-Клаус), казкові створіння, чаклунство, справжні друзі, небезпечні пригоди та багато-багато добрих моментів, завдяки яким перегляд «Гаррі Поттера» залишається обов’язковим пунктом у святкуванні Нового року.

«Це дивовижне життя» (1946)...



В основі картини лежить розповідь Філіпа Ван Дорен Стерна «Найбільший подарунок». Сюжет фільму розгортається довкола Джорджа Бейлі, який перебуває на межі розпачу через велику кількість проблем. Це все призводить до того, що напередодні одного з найдобріших і найсвітліших свят – Різдва — Джорджа відвідують думки про самогубство. І ось, коли Джордж вже був готовий вкоротити собі життя, перед ним постає його ангел-охоронець – Кларенс Одбоді. Він допомагає герою побачити життя з іншого боку, і той розуміє, яке воно насправді чудове.

«Найщасливіший сезон» (2021)...



Еббі живе разом зі своєю коханою Харпер і планує зробити їй пропозицію під час різдвяної вечері, а заразом познайомитися з усією її дивною та великою родиною. Проте головна героїня до останньої хвилини не знала, що Харпер не розповіла родичам про їхні стосунки та взагалі приховує свою орієнтацію. Тоді Еббі починає сумніватися у дівчині, яку, як їй здавалося, вона добре знала. Все остаточно виходить з-під контролю, коли з’являється колишній хлопець. Це фільм із Крістен Стюарт, Деном Леві, Обрі Плазою та іншими кінозірками, і намальований у ньому світ здається до болю знайомим і водночас життєствердним.

«Різдвяні пригоди Бетховена» (2011)...



Ельф Генрі, який перебуває на посаді помічника Санти, допускає прикру помилку – випадково сідає в сани свого боса і відлітає на Велику Землю. Він опиняється у маленькому містечку і зовсім не розуміє, як йому бути. Біда не приходить одна — він ще й втрачає мішок із подарунками для малюків. Іграшки потрапляють у ненадійні руки пройдисвітів. Може здатися, що Різдва не буде, але на виручку приходить найрозумніший пес на світі — Бетховен.

«Відпочинок за обміном» (2006)...



Романтична комедія «Відпочинок за обміном» – фільм про спроби двох абсолютно різних жінок налагодити особисте життя шляхом зміни місця дислокації на час зимових канікул. Аманду й Айріс об’єднують схожі долі. Вони обидві досягли чималого успіху в кар’єрі, тільки ось особисте життя обох дам залишає бажати кращого. Прагнення Аманди та Айріс хоч якось змінити звичну обстановку приводить їх на сайт обміну житлом на час відпустки. З перших хвилин знайомства жінки подружилися. І ось уже одна летить до Великобританії на зустріч Різдва, а друга проведе це чудове свято в Каліфорнії....

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» писали про П'ять легких та романтичних фільмів з Джулією Робертс

 

Читайте також:

Топ-5 фільмів до Дня Святого Валентина: що подивитися удвох або наодинці

П'ять легких та романтичних фільмів з Джулією Робертс

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up