Особливий показ мод від нечуючих і сонячних моделей

Особливий показ мод від нечуючих і сонячних моделей

На третьому благодійному дефіле «Теплий дотик» дебютували як моделі сонячні діти, а також десятирічні дівчатка – учасниці курсу Оксани Чмиленко  «Вбираємо ляльку»

Заглянули в особливий світ тиші, аплодували мовою жестів, побачили сучасну моду і споконвічні традиції у колекціях від українських майстрів, виплеканих на любові до вишиття, усі, хто 16 травня завітав на третє благодійне дефіле «Теплий дотик». Через несприятливу погоду замість Театрального майдану захід відбувся у приміщенні драмтеатру.

Дефілювали особливі моделі

Головними моделями були старшокласники Тернопільської школи-інтернату для дітей зі зниженим слухом, які вже втретє вийшли на великий подіум. А почалося все з проекту «Віра, Надія, Любов», ініційованого тернопільською майстринею Оксаною Чмиленко. Побачивши сюжет в новинах, де дефілювали діти сонця, вона вирішила,  що знижений слух чи, навіть, повна його відсутність не повинна завадити людині реалізувати себе на подіумі і організувала навчальні курси в школі-інтернаті, для дівчат 11 та 9 класів, які тривали три місяці.  Це були зустрічі з досвідченими тренерами модельного агентства Selfie models group, психологом Світланою Гліган, стилістом-візажистом Наталею Лучкою і, навіть, інспекторами поліції. Тепер дівчата діляться набутими знаннями із своїми подругами із інших класів, мотивуючи власним прикладом.

Відео дня

  • У кожному дефіле з’являються нові моделі, запалюються нові зірки, які набувають місії Сонця – зігрівають і роблять нас світлішими, – каже ініціатор проекту Оксана Чмиленко. – Тому і назва свята така сонячна – «Теплий дотик». На рівні міста воно проходить завдяки підтримці Тернопільської міської ради. До речі, Леонід Бицюра запропонував провести наступне дефіле восени, присвятивши його нашій уславленій землячці Соломії Крушельницькій.

Коли на подіум вийшли моделі у вишиванках ручної роботи від українських майстринь, які надав магазин «Вишиванка», присутні зустріли їх, аплодуючи мовою жестів – піднявши руки вгору і активно рухаючи пальцями. Багато-хто знімав відео. До речі, одяг моделей гармонійно доповнювали прикраси від Світлани Майстрині, Надії Рудик, Галини Михальської.

На дефіле вперше дебютували сонячні діти, вбрані у колоритний одяг від крамниці «Вишиванка».

Колекції від тернопільських дизайнерів

Вразила присутніх колекція екстравагантного одягу в чорно-білих тонах, створена творчою групою викладачів та студентів відділення дизайну Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола. Автор ідеї – Оксана Грицай.

Поєднання елегантності та сміливої сучасності, суміш українських етнічних мотивів та теперішніх модних тенденцій не тільки на одязі, а й на взутті та сумках – усе це викликало захоплення у глядачів, яких зачарували авторські візерунки від дизайнера Іванни Сивак.

Вже традиційними для благодійного дефіле стали виступи відомих тернопільських співачок – фіналістки «Х-фактору» Ірина Борисюк та авторки і виконавиці власних пісень, моделі Надії Гураль. Цього разу обидві співачки заспівали дуетом із учасницею показу Олесею Струтинською, яка виконала пісні мовою жестів. Розкішні сукні для Ірини та Олесі надала тернопільська дизайнер Ірина Цісецька. Її колекції побували на світових показах New York Fashion Week та Міжнародному фестивалі моди в Тунісі El Khomsa D’or.

Надія Гураль подарувала присутнім пісню «Палітра тепла», слова до якої написала Оксана Чмиленко, присвятивши їх своєму чоловікові Олександру.

Тим часом моделі підготувалися до чергового показу, одягнувшись у рукотвори ще однієї тернополянки Ольги Щедріної. Вона вважає, що шлях до серця жінки встелений квітами, тому назва колекції відповідна – «Теплі квіти». На створення одягу майстриню надихає любов до природи. Малюнки вовною вона набиває спеціальним способом, що отримав назву «сухе валяння».

Зваляли одяг для ляльок

Ще одним дебютом став вихід десятирічних дівчаток – учасниць курсу Оксани Чмиленко  «Вбираємо ляльку», які вчилися створювати  одяг сумочки, взуття та головні убори із вовни. Наймолодші дизайнери Вероніка Гриньків, Катя Стасенко, Богуслава Сиротюк, Катя Коцюба разом із своєю наставницею представили свої ляльки, вбрані в одяг без швів із ніжної тонкої вовни.

  • На такому дефіле я вже вдруге, – каже тернополянка Віра Микитюк. – Сьогодні розчулилась аж до сліз, коли вийшли сонячні дітки. Це так зворушливо! Організатори молодці, що здійснюють мрії нечуючих та інших дітей показати себе в іншому світлі. Я в захопленні від представлених колекцій, від розмаїття вишиванок, від особливої атмосфери цього заходу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up