Щирий борщ: на Тернопільщині відбувся фестиваль єднання

Щирий борщ: на Тернопільщині відбувся фестиваль єднання

Мета заходу — сприяння соціальній інтеграції ВПО до життя у новій для них територіальній громаді, де вони планують залишитися на тривалий час,

Благодійний фонд «Рокада» Тернопіль в рамках роботи СССМ-кластеру провели смачний фестиваль єднання «Щирий борщ».

В межах фестивалю на Тернопільщині проведено 4 заходи у: Колиндянській громаді с.Пробіжна, Почаївській громаді с.Ридомиль та Шумській громаді с.Кутянка, м.Скалат Скалатської громади.

Відео дня

— Мета заходу — сприяння соціальній інтеграції ВПО до життя у новій для них територіальній громаді, де вони планують залишитися на тривалий час, — наголошують організатори. — А також вивчення традицій та кулінарних особливостей регіонів.

Внутрішньо переміщені особи та місцеві мешканці територіальних громад спільно з працівниками БФ «Рокада» приготували понад 155 літрів колоритного борщу. Загальна кількість учасників понад 460 осіб.

Борщова феєрія також включала в себе тематичну фотозону, майстер-класи для дітей, розважальні заходи для наймолодших гостей, показ мультфільму «Мавка» та фільму «Борщ». «Секретний інгредієнт», які поглибили знання про українські традиції та культуру.

Нагадаємо, для людей, які обожнюють восени милуватися природою та відкривати для себе цікаві історичні місця, Тернопільська область – справжній скарб. Замки, водоспади, печери – чого тільки не знайдеш у непримітних, на перший погляд, населених пунктах. Де можна відпочити, а також як доїхати на власному чи громадському транспорті – читайте у матеріалі.

 

Читайте також:

Скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області. Ціни на потяг та автобуси

Скільки коштують квитки з Тернополя до сусідніх областей: промоніторили ціни на потяги та автобуси

Цікаве та важливе про Тернопіль у кілька кліків: школяр Арсен Горобець створив туристичний бот про рідне місто

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up