Тарас Химич знімає проморолик Тернополя

Тарас Химич знімає проморолик Тернополя

Режисер вже провів два дні зйомок у нашому місті. В ролику можна буде побачити цікаві місця Тернополя, а також впізнати мешканців міста, які знялися у відео

Драмтеатр, вул. Сагайдачного, Катедру, набережну Ставу, «Циганку»  можна буде побачити у соціальному промо-ролику Тернополя. Герої ролика – тернополяни. Одні з них зіграли головні ролі, інші – в кадрі лише декілька секунд.

Зйомки проводить режисер Тарас Химич, який нещодавно зняв історико-драматичний фільм «Жива». Ролик мають знімати три дні. Перший знімальний день вже відбувся 28 червня, другий – 7 липня, розповідає керівник прес-служби міськради Мар’яна Зварич. Представлення ролика тернополянам заплановане наприкінці липня-початку серпня. Також його планують транслювати на центральних телеканалах.

Відео дня

Змойки проморолика Тернополя проводять у рамках проекту громадського бюджету Тернопіль Fest. Цей проект один з переможців, його бюджет – 953 тис 800 грн. Бюджет самого ролика ще не підрахували до кінця.

- Мета проекту Тернопіль Fest  - популяризація туризму, проведення мистецько-гастрономічних фестивалів, аналогів яких нема в Україні, - каже Мар’яна Зварич. - В рамках проекту у Тернополі вже відбулися фестивалі «Тернопільська брама», «Галицька дефіляда, «КоропФест». На завершення туристичного сезону у вересні у  планах ще фестиваль «Сала і самогону».

Окрім фестивалів, проект Тернопіль Fest включає в себе розміщення білбордів, сітілайтів про Тернопіль у інших містах, а також зйомку проморолика міста.

- На початку втілення ідеї проморолика ми довго шукали режисера, розіслали бріфи (технічні завдання –ред.) і нам надсилали свої ідеї щодо реалізації цього ролика, сценарії, - розповідає Мар’яна Зварич. - Було кілька претендентів, але вони просили за зйомку більше коштів, ніж ми готові були їм запропонувати. І в результаті ми надіслали запит львівському режисеру Тарасу Химичу. Нам дуже приємно, що Тарас погодився. Він приїхав, запропонував свої ідею і ми взялися за зйомки.

В сюжеті ролика – ціла історія та двоє головних героїв, серед них тернопільська модель Анастасія Намісняк. Про що саме ролик наразі не розповідають, але обіцяють, що він буде дуже цікавий.

- Тарас з командою самі проводили кастинги головних героїв, продумували їхні образи, - каже Мар'яна Зварич. – Напередодні зйомок ми з режисером гуляли містом, щоб визначити, які саме локації потраплять у кадр. До зйомок ми залучали віндсерфінгістів, катер на Ставі, а також багатьох тернополян.

Нагадаємо, Тарас Химич – львівський режисер, який своїм фільмом «Жива» зумів торкнутися душі і серця кожного глядача. Тарас здобував освіту у США, у Коледжі візуального мистецтва. Після завершення навчання повернувся в Україну. Тарас зняв ряд кліпів «Скрябіна», «Тартака», «Гайдамаків», займався документальним кіно. Під час зйомок документального фільму «Хроніки Української повстанської армії » знайшов історію для художнього фільму «Жива» фільму про життя та кохання української зв'язкової УПА Анни Попович. Тарас Химич разом зі своєю командою приїжджав взимку до Тернополя на прем’єра цього фільму у «Палаці кіно». Тернополяни дуже тепло зустріли режисера , а кінозал був переповнений глядачами. Багато людей плакали після перегляду фільму та дякували його творцям. 

Фото: Захар Дябло

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up