У лялькарів - професійне свято

У лялькарів - професійне свято

Міжнародний день лялькаря, сьогодні, 21 березня святкують тернопільські лялькарі. Окрім того, у обласному театрі актора і ляльки ще одне свято – вітання з ювілеєм приймає головний режисер театру Володимир Лісовий. Йому 15 березня виповнилося 70 років.

Пан Лісовий працює у обласному театрі актора і ляльки вже більше 20 років. За цей час він поставив понад 50 вистав. Каже, що працювати у театрі мріяв з дитинства. Тому у виборі професії ніколи не сумнівався. Головний режисер вітає з Міжнародним днем лялькаря своїх колег з Тернополя та з інших міст.

- У нашій трупі 22 актори, - каже Володимир Лісовий.  - Я їх дуже люблю, ми з ними росли творчо. Адже щоб створити єдину творчу театральну школу, потрібні роки роботи разом. І я думаю, що ми одне одного розуміємо.

Пан Лісовий також нагадує, що робота театру залежить не лише від режисерів, художників, акторів, але й від освітлювачів, монтувальників, бутафорських цехів. Тільки над однією лялькою для дитячої вистави у Тернополі працюють близько десятка фахівців.

Відео дня

До слова, ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря прийшла до відомого діяча лялькового театру Дживадо Золфагаріхо з Ірану. У 2000-му році на XVIII Конгресі Міжнародного союзу діячів театру ляльок (УНІМА) в Магдебурзі він виніс цю пропозицію на обговорення. Але, не зважаючи на те, що дискусія про місце і час проведення цього свята була дуже жвавою, це питання так і не вирішили. Тільки через два роки, на засіданні Міжнародної Ради УНІМА, дату святкування визначили. Традицію Свята лялькарів усього світу відкрив день 21 березня 2003 року. Саме в цей день всі професіонали і прихильники театру ляльок святкують Міжнародний день лялькаря.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up