У Тернополі покажуть колекцію одягу «Глухівський льон»

У Тернополі покажуть колекцію одягу «Глухівський льон»

Презентаціюя колекції «Глухівський льон» ZETA atelier для компанії «Лінен оф Десна», яку привезуть із Києва Тетяна Зез та Тетяна Серебреннікова (Срібна), відбудеться 19 травня о 15.00 в Етно-центрі Тернопільської бібліотеки №4 для дорослих, що на бульварі Данила Галицького.  

Захід пройде в рамках виставки Школи борщівської народної сорочки. Він присвячений Дню вишиванки. Майстрині проведуть два безкоштовних майстер-класи з вишивки.

Сучасне вбрання із національними мотивами створив колектив умілих майстринь ZETA atelier під керівництвом дизайнера Тетяни Зез.

Окрім того, буде представлена нова колекція бренду «Маленька біла сукня». Тернополяни матимуть чудову можливість побачити на власні очі красиві білі сукні із нової колекції, оздоблені ручною вишивкою та пошиті з білого глухівського льону. Особливістю колекції є біле шиття – мережки за Ольгою Косач-Кривинюк, донькою Ольги Петрівни Косач і сестрою Лесі Українки.

Відео дня

Нагадуємо, що саме Тетяна Серебреннікова (Срібна) є автором проекту «Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О. П. Косачева, Киев, 1876», який об'єднав майстринь-вишивальниць та аматорів зі всієї України. Їхніми руками були відшиті аркуші з книги-альбому Ольги Драгоманової-Косач (Олени Пчілки).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up