Відпочинок для любителів екстриму: які атракціони є у Тернополі та скільки вони коштують

Відпочинок для любителів екстриму: які атракціони є у Тернополі та скільки вони коштують

У Тернополі є кілька місць, де можна «екстремально» відпочити в зимовий період. Журналіст «20 хвилин» дізнався, чим можна себе зайняти та скільки коштують зимові розваги у місті. 

У Терополі вперше за останні тижні випав сніг. Такої хурделиці цього року ще не було. Тому багато людей з дітьми «озброїлись» саночками та почали підкорювати «місцеві висоти».

Спуски зі сноутюбів

Якщо саночок у вас немає, або хочеться чогось незвичного, можна проїхатися на сноутюбах. Це надувні «бублики», з яких можна спускатися з засніжених гірок. У Тернополі є два місця, де можна покататися на такому атракціоні. Savich-Park - гірськолижний комплекс, розташований на вулиці Тарнавського, 22, біля церкви Святого Духа УГКЦ.  

- Поки що у нас можна покататися тільки на сноутюбах, але ми ще готуємо трасу для катання на лижах та сноубордах, – розповідає директор Savich-Park Віталій Кирилов.

Відео дня

Ціни на прокат сноутюбів до 20 січня однакові, як у будні, так і у вихідні. З 20 січня ціни падають. Тоді у будні кататися дешевше. Можна спуститися як один раз, так і орендувати сноутюб погодинно.

Ціни на спуск на сноутюбі в Savich-Park

Послуга

Ціни до 20 січня та у вихідні

Ціни у будні дні з 20 січня

Один спуск на сноутюбі

50 грн

30 грн

Оренда сноутюба на 1 годину

200 грн

150 грн

Оренда сноутюба на 2 години

250 грн

200 грн

- На одному сноутюбі може спускатися одна людина або дорослий з дитиною, – каже Віталій Кирилов. – Перед тим як орендувати сноутюб, ми проводимо інструктаж безпеки, як правильно кататися, щоб не травмуватися. Вікового обмеження немає. Але маленькі діти мають спускатися разом з татом чи мамою. Я, наприклад, катаюсь з сином. Йому три з половиною роки.

Траса для сноутюбів, як каже пан Віталій, працює з початку грудня. Коли снігу не має, але погода дозволяє – «настріляють» штучний сніг зі спеціальних гармат. Поки що готують трасу для спуску з лижами та сноубордами. Однак спускатися на саночках цього року заборонено. Це пов’язано з технікою безпеки.

Охочих покататися на сноутюбах є чимало. Як розповідає директор комплексу, в основному приходять діти разом з батьками.

- Прийшли з сином сюди вперше, – розповідає тернополянин Олександр. –  Дізналися, що в нас таке є і вирішили спробувати. Син у захваті, йому дуже сподобалось. Вигідніше орендувати погодинно, що той один спуск? Ціни невисокі, тому раз у тиждень можна дозволити собі з дітьми відпочити годину – другу.   

Працює Savich-Park кожного дня без вихідних з 9:00 до 21:00.

На сноутюбах можна покататися і на території «зимового містечка» на Театральному майдані. Спеціальна гірка для спуску на сноутюбах розташована між пам’ятником Олександру Пушкіну та фонтаном «Кульбаба». Тут можна придбати квиток на один або кілька спусків.

Як розповів директор КП «Туристично-інформаційного центру Тернополя» Тарас Ковальчук, конструкція безпечна. Там облаштували спеціальні захисні борти, щоб люди не могли вилетіти з гірки під час спуску. Щоб встановити оптимальні ціни, проаналізували вартість спусків на подібних конструкція в інших містах України, – розповів Тарас Ковальчук.

Спуститися з гірки самостійно можуть діти, зростом від 120 см. До катання пускають дітей від 5 років у супроводі батьків. Старші можуть відпочивати самостійно.

Вартість спуску залежить від їх кількості  та дня, у який ви прийшли покататися. З понеділка по четвер це дешевше. У п’ятницю, суботу, неділю та у вихідні дні вартість спуску дорожча.

Ціни на спуск на сноутюбі у «зимовому містечку»

 

1 спуск

5 спусків

10 спусків

Понеділок

Вівторок

Середа

Четвер

40 грн

100 грн

150 грн

П’ятниця

Субота

Неділя

Вихідні

50 грн

150 грн

200 грн

Для пенсіонерів, учасників АТО та їх сімей діє знижка 50%. Покататись на сноутюбах можна щодня з 10:00 до 22:00.

Ми також порівняли ціни на спуск у Тернополі та у Буковелі. У нас ця розвага виявилась дешевшою. Для прикладу, за даними інформаційних сайтів, один спуск на тюбі в Буковелі коштує 75 гривень. Година оренди – 300 – 350 грн, а дві години катання – 400 – 450 грн.  Щоправда, довжина траси там інша. 

Зимова ковзанка

Ще одна розвага на території «Файного зимового містечка» - ковзанка. Її облаштовують уже не перший рік. Ковзанка працює щодня з 10:00 до 23:00. Оплата погодинна. Ви можете прийти зі своїми ковзанами. Тоді потрібно буде заплатити лише за вхід на ковзанку. Для дітей ціни нижчі на 10 – 15 гривень. Також на ковзанці, як і на сноутюбах, з понеділка по четвер кататися дешевше.

Вартість катання на ковзанах у «зимовому містечку»

 

Вхід на ковзанку

діти до 11 р./дорослі

Прокат ковзанів

Діти до 11 р./дорослі

Понеділок

Вівторок

Середа

Четвер

50/60

грн за год

50/60

грн за год

П’ятниця

Субота

Неділя

Вихідні

60/75

грн за год

60/75

грн за год

Послуга інструктора коштує 100 гривень за годину. Для пенсіонерів, учасників АТО та їх сімей діє знижка 50%.

- Мені наша ковзанка подобається, уже другий рік сюди приходимо з подругою, – розповідає тернополянка Ірина. – Я хотіла б замовити собі ковзани, тоді можна буде хоч кожного дня приходити. Але навіть так не дуже дорого сюди прийти з друзями відпочити та покататися. Головне -  звикнути і почувати себе впевнено на ковзанах.

Екстремальні атракціони

На території «Зимового містечка» можна покататися і на різних атракціонах. Деякі з них розраховані на малечу, а деякі на дітей від 12 – 14 років.

Незвичних атракціонів є кілька. Як розповідають оператори, на деяких є вікові обмеження, і дітей, навіть з батьками, не пускають. Найдешевший такий атракціон – «Космонавт». 3 хвилини коштує 50 гривень. Ви сідаєте у спеціальне крісло і починаєте рухатися відносно кількох осей. Поруч є інший атракціон – «Сальто». Тут можна вже сісти вдвох. Вартість запуску – 60 гривень з людини. Неподалік резиденції святого Миколая є атракціон «Човен». Самому на ньому можна кататися дітям від 14 років. Від 7 до 14 років дітей пускають лише у супроводі батьків. Меншим дітям кататись на атракціоні заборонено.

У протилежній частині містечка є ще два екстремальних атракціони «Лавка» та «Фуга Денс». На них можуть кататись діти від 12 років.

Ми склали список цін на екстремальні атракціони на території «зимового містечка»:

Атракціон

Ціна

Космонавт

50 грн

Сальто

60 грн

Човен

80 грн

Фуга Денс

80 грн

Лавка

90 грн

Для менших дітей є безпечні атракціони – дитячі потяги, каруселі, вертольоти, бджілки та машинки. Покататись на них коштує 40 – 50 гривень.

А як відпочиваєте ви? Любите екстрим? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ivan

    Ціни "космос", цікаво чому для місцевих не діє знижка по картці тернополянина? Надал обіцяв так багато, а насправді ноль!!!!!!
  • Роман Осадчук

    Ціни нормальні, тільки якщо приходить сімя з двома або трьома дітьми, то в супроводі дорослого, моглиб брати як один квиток
  • Люда Горуц

    А дорожче не годен було?..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up