«Зарядка для мозку» під час карантину: які ресурси допоможуть провести час з користю

«Зарядка для мозку» під час карантину: які ресурси допоможуть провести час з користю

Під час карантину багатьом тернополянам доводиться сидіти вдома. Гуляти на вулиці неможна і багато людей нудьгують. Ми знайшли кілька цікавих ресурсів, які не просто допоможуть вам скоротити час, а й використати його з користю.

В інтернеті є чимало цікавих розвиваючих ресурсів, які будуть цікаві як дорослим, так і дітям. Деякі з них можуть «затягнути» на довгі години. Ми знайшли п’ять корисних та цікавих сайтів.

Тест IQ

Тестів на IQ в мережі є багато. Дехто проходив їх в школі чи університеті. Чому б не перевірити свій інтелект. Даний тест дозволяє оцінити рівень кмітливості для людей будь-якого віку, статі, роду діяльності. Тут немає питань про історичні події, математичні формули чи фізичні закони. Вам доведеться лише використовувати логіку, проводити аналогії, тощо. Цей тест можуть пройти навіть діти. Хоча перші завдання здають простими, чим далі ви будете проходити його, тим складніше буде.

Відео дня

Тренування пам’яті

Хороша пам’ять – завжди добре. Однак для того щоб її покращувати – варто тренувати свій мозок. Особливо корисно це буде дітям, які вимушені вчитися дистанційно. Та і дорослим потренувати пам’ять буде корисно. Для цього не варто вчити вірші, хоча і це, звичайно, дає користь. На даному ресурсі можна тренувати зорову пам’ять. Перед вам з’являється поле, розділене на квадрати. На кілька секунд кілька квадратів забарвлюються у червоний. Вам потрібно відтворити розміщення цих квадратів. З кожним пройденим рівнем складність підвищується.

Швидкість набору тексту

Швидкий набір тексту на комп’ютері – корисна навичка. Цей ресурс дозволяє перевірити, як швидко та наскільки точно ви можете набирати текст. Також є тренажер, щоб удосконалювати навички. Вам потрібно буде набирати текст українською мовою. Різні режими тренувань дозволять вам з часом швидко та точно набирати текст навіть не дивлячись на клавіатуру. Такі ресурси та програми часто використовують на уроках інформатики у молодших класах, щоб діти вміли швидко вводити текст.

Знайди місце на карті

Наступний ресурс більше нагадує гру. Вас «відправляють» у випадкову точку світу. Ви можете подивитись панораму і відзначити місце на карті, де вважаєте знаходиться це місце. Ви можете опинитися в будь якій країні світу. Щоб визначити де ви є, вам доведеться аналізувати побачене – шукати підказки, назви вулиць, зовнішній вигляд мешканців, стилі будинків тощо. Це допомагає не лише розвинути логічне мислення та ерудицію, а і побачити, як виглядають різні куточки нашої планети.

Чудернацькі статті Вікіпедії

Найбільша онлайн-енциклопедія має свої цікаві сторінки. Якщо ви любите почитати та дізнатися щось нове, цікаве та дивне – можна переглянути незвичні статті «Вікіпедії». На сторінці дивні статті розділені на різні теми. Історія, культура, хімія фізика, особи та багато іншого. Коли ще як не на карантині почитати про квашені лимони, епідемію сміху в Танганьїці, чи танцювальну чуму 1518 року? Кожен може знайти для себе щось цікаве.

А як ви проводите свій час на карантині? Чим би доповнили цей список? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Тихоліз Міша

    Що ви городиде?
    Хто вам сказав, що гуляти на вулиці не можна? На основі якого закону?

    Ви краще візьміть конституцію України і роз'ясніть права людей.

    Для чого зомбуєте людей і вказуєте на одні заборони???
    При цьому лякаєте різними страшилками.
    Хто дав вам це право робити таке?

    Дивлячись на ваші пости, розумію, що ваша писанина - це кимось ЗАКАЗАНА пропаганда.
    Інтересно, по чому зараз Україну продають?

    Oksana Dovgan reply Тихоліз Міша

    карантин, то треба сидіти в дома,

    Mykhailo Ganchar reply Тихоліз Міша

    Тихоліз Міша це вас не повинно хвилювати,дякую взаэмно

    Тихоліз Міша reply Тихоліз Міша

    Mykhailo Ganchar
    Не в Теребовлі, а Тернополі. Трохи є різниця - це я вам кажу, як знаючий чоловік.
    + я так розумію ви мене записали в тих, які є причиною біди на Україні.
    Перепрошую, я то в Україні, а ви десь там, де краще майбутнє...
    І вам бажаю міцного здоров'я та побільше щастя.

    Mykhailo Ganchar reply Тихоліз Міша

    Тихоліз Міша через таких як ви буде велика бiда на Украiнi,Швецiя вже пожалiла що не ввела карантин,а в Бiлорусii скоро тоже буде спалах хвороби,як ви не розумiэте цього що у нас нема чим лiкувати,я зараз живу в Iталii на пiвднi краiни i завдяки тому що ми сидимо дома у нас не буде такого як на Пiвночi,та с ким тут говорити,шановний вибачте но я бiльше не маю бажання щоб ви менi вiдповiдали,у вас в Теребовлi дякувати Богу нема ще цiэi бiди,но якщо почнеться то я вам спiвчуваю

    Тихоліз Міша reply Тихоліз Міша

    Mykhailo Ganchar
    Вам не цікаво чому Білорусія і Швеція не ввели карантин?
    Там всі живуть, як жили.
    А стосовно наших, ви дійсно переконані, що вони дбають про вашу безпеку і здоров'я? Вам хоть безкоштовно видали масочку, яку вони зобов'язані видати при таких обставин?
    Ви повинні бути думаючою людиною і вникати в те, що відбувається і як вам реагувати.
    Не ставайте в загін зомбованих.
    Дуже рекомендую почати читати Біблію і шукати істину.

    Mykhailo Ganchar reply Тихоліз Міша

    Тихоліз Міша що ти несеш чоловiче в краiнi зараз э великий ризик пандемii коронавiрусу,а ти тут виписуэш всякий брэд

    Тихоліз Міша reply Тихоліз Міша

    Галина Коковська  
    100% - це для живих.

    Тихоліз Міша reply Тихоліз Міша

    Mykhailo Ganchar ви можете вірити у що завгодно - це дійсно ваше право. Я думаю зовсім скоро ми будемо свідками того, що було заховано для для більшості людей.
    Моя думка - це всесвітня змова і афера, а вірус цей - це зброя залякати.

    Галина Коковська reply Тихоліз Міша

    У труні Конституція не поможе

    Mykhailo Ganchar reply Тихоліз Міша

    Тихоліз Міша на Пiвночi Iталii тоже так спочатку говорили,ви не розумiэте всю серйозднiсть ситуацii,отямтесь люди,подивiться на рiвень медицини у вас
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up