Змагалися юні скрипалі та віолончелісти

Понад 40 юних скрипалів і віолончелістів із різних куточків Тернопілля взяли участь у 8 обласному конкурсі виконавців на струнно-смичкових інструментах пам’яті Романа та Ярослава Теленків. Дійство відбувалося 7 лютого в музичній школі №1.


- Всі конкурсанти виконували твір великої форми та п’єсу українського композитора, — розповідає директор музичної школи №1 Надія Семчишин. — Журі оцінювало рівень юних музикантів за 12-бальною системою. Хочу відзначити, що в порівнянні з минулими роками, значно зріс технічний рівень учасників.
Гран-прі конкурсу ім. Братів Теленків отримав учень 5 класу Тернопільської музичної школи №1 - скрипаль Тарас Шумський.
Переможцем у молодшій віковій категорії став 10-річний тернополянин, третьокласник експериментальної школи мистецтв Андрій Вороцов (віолончель). Друге місце дісталося 9-річній другокласниці цієї ж школи Софії Окрутній (віолончель) та її ровесниці із Заліщиків Ользі Тіщенко (скрипка). Третя премія у 10-річної тернополянки Анастасії Дутки (скрипка), її ровесниці Аліни Золотої (скрипка), 9-річної скрипальки зі Скалата Підволочиського району Софії Савчук і 6-річного тернополянина Давида Ясінського (скрипка).
Лауреатом першої премії у старшій групі стала скрипалька Віталія Грицак із смт. Коропець. Друге місце посіли Наталія Житницька з с. Шепетин Кременецького району та тернополянка Рената Дзлігасова. Третя премія у Надії Михайлецької із с. Заривинці Бучацького району та тернополянки Олени Попович.
Переможців нагородили грошовими преміями. Всі учасники конкурсу отримали солодкі призи та нотні збірники.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up