Історія ресторану Два Гуся у центрі міста: чим запам’ятався тернополянам
Ми продовжуємо пригадувати цікаві заклади громадського харчування, які любили тернополяни. Ресторан «Два Гуся» розташовувався у самому центрі міста у приміщенні ЦУМу. Що там можна було замовити та чим запам’ятався цей заклад? Дивіться відео!
Ресторан «Два Гуся» у Тернополі відкрили 27 грудня 2011 року. Він працював на другому поверсі ЦУМу. Це був один з небагатьох мережевих закладів громадського харчування у Тернополі. Мережа діяла і в інших містах україни та налічувала 16 ресторанів у різних куточках України.
Там діяла система «шведська лінія». Відвідувачі брали підніс та йшли вздовж лінії видачі, де їм працівники насипали їжу.
Який інтер’єр мав заклад
У ресторані були столи та барна стійка. Також велика лінія видачі страв. На стінах були фотографії їжі, меню з цінами. У залі було багато дерев’яних елементів декору. Сніти прикрашали тарілки з розписом в українському стилі та різний тематичний декор.
На стінах були світлини Тернополя. Також залу прикрашали ліхтарі та годинники.
Вигляд з вікон був на бульвар Тараса Шевченка, тож багато відвідувачів старалися зайняти місце саме там, щоб насолодитися не лише їжею, а і краєвидом.
Що було у меню?
Більшість страв було домашньої кухні. Там були різні страви з картоплі, плов, голубці, супи, каші.
До них можна було взяти котлету, відбивну, рибу. Меню часто змінювалось. Додавали нові страви.
Серед салатів, наприклад, можна було скуштувати «Оселедець під шубою», «Олів’є», «Дністер», «Вінегрет», «Овочевий» та багато інших.
Також там можна було замовити піцу.
Серед десертів – різноманітні тістечка, торти, сінабони, печені яблука, тощо.
Щодо цін, на жаль, не вдалось знайти повне меню закладу. Але на деяких світлинах, які опублікували у липні 2014 року, можна розгледіти деякі цінники біля десертів. На той час курс долара був 11,69 грн.
Торт «Ніжність» коштував 6,9 грн за 100 грамів, торт «Поль Робсон» - 8,5 грн за 100 грамів, «Празький» - 9,5 грн за 100 г., торт шоколадний зі сметаною – 6,5 грн за 100 грамів.
Порція «Пташиного молока» (150 г) коштувала 12,9 грн. Желе з фруктами з кількох шарів коштувало 8,9 грн, а кекс (50 г) – 4 грн.
У квітні 2016, коли долар був по 26,21, торт «Рижик» коштував 12,5 грн за 100 грамів, а торт «Бите скло» - 11,5 грн за 100 грамів.
Фруктові смузі коштували від 30 до 42 грн.
Проводили банкети
У закладі можна було замовити банкет чи святкування. Також там готували їжу для кейтерингу. На світлині 2016 року пекарка показує частину виконаного замовлення. У ресторані замовили 500 пиріжків. Лише маленька частина помістилась у кадрі.
Також виготовляли торти на замовлення.
Тернополяни залишали різні відгуки про заклад. Дехто писав, що там смачно та відносно невисокі ціни, а дехто прирівнював ціни до столичних.
Однак це місце було досить популярне, адже воно знаходилось у самому центрі міста і там було швидке обслуговування. Не потрібно було чекати, поки вам приготують та принесуть замовлення. Достатньо було лише обрати, що вам до вподоби, оплатити та зайняти вільний столик.
Заклад пропрацював дев’ять років та зачинився у 2020 році. Тривалий час на фасаді ЦУМу були вивіски, а сам ресторан був зачинений. На його місці тепер працює магазин з одягом.
А що пригадуєте про цей заклад? Напишіть ваші спогади! Також пропонуйте, про який заклад розповісти у наступних публікаціях!
Читайте також:
Заклад, який любили студенти: історія Ненаукової ресторації Кафедра у Тернополі
Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих
Бабуся, яку дехто називав символом міста. Відео про тернопільську Шапокляк
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
Читач29
Zoranui zoranui
27428
12656