20 тис. грн на навчання: 380 жителів Тернопільщини навчаються завдяки отриманим ваучерам на освіту

20 тис. грн на навчання: 380 жителів Тернопільщини навчаються завдяки отриманим ваучерам на освіту

Навчатися за ваучерами можна за 53 професіями та спеціальностями.

Однією із дієвих послуг служби зайнятості Тернопільщини щодо сприяння підвищенню конкурентоспроможності краян на ринку праці є видача ваучерів на навчання. Це реальний шанс, який надається громадянам певних категорій здобути новий фах чи підвищити кваліфікацію за вже набутою професією, повідомляє відділ інформаційної роботи Тернопільського обласного центру зайнятості.

Для роботодавців - це шанс мати необхідний кваліфікований персонал.
Отримати ваучер на навчання можуть: особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, які не досягли пенсійного віку; військовослужбовці, звільнені у зв’язку із скороченням чисельності штату або за станом здоров’я, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію; внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи. Всі бажаючі повинні мати професійно-технічну чи вищу освіту і не бути зареєстрованими в службі зайнятості як безробітні.

Навчатися за ваучерами можна за 53 професіями та спеціальностями.

Відео дня

На підставі ваучера здійснюється підготовка за професіями та спеціальностями сфер ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти та сільського господарства, соціального обслуговування.
При отриманні ваучера особа самостійно обирає професію чи спеціальність, навчальний заклад у межах України та форму навчання: стаціонарну, заочну, дистанційну чи екстернатну.
Оплата ваучера здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість ваучера встановлюється у межах вартості навчання і не може перевищувати 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (20070 грн). Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то доплату може здійснити як роботодавець, так і особа.

Цьогоріч в Тернопільській обласній службі зайнятості 87 громадян безкоштовно отримали ваучери на навчання. З них, 80 вже навчаються за професіями: кухар, водій навантажувача, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, підвищують кваліфікацію за спеціальністю «Медсестринство», здобувають неповну вищу освіту за спеціальностями «Автомобільний транспорт», «Харчові технології».

Загалом, з 2013 року за виданими ваучерами зараховані в навчальні заклади України 380 громадян Тернопільщини.

За довідками можна звертатися у місцевий підрозділ служби зайнятості Тернопільщини або у відділ організації профнавчання ОЦЗ (тел. 52-55-57).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up