Американська школа не змушує вчитися, не тягне, каже екс-тернополянка

Американська школа не змушує вчитися, не тягне, каже екс-тернополянка
Архів Ірини Гап'юк - Спілка української молоді організовує дуже багато заходів, - каже Ірина Гап'юк. - Це фото із прогулянки з парку з різними гірками. Це був подарунок від Дідуся Миколая для дітей СУМу та їхніх батьків

Спілкуються вчителі в американській державній школі, як і в Україні, з батьками. Батьківські збори скликають тільки на початку року. Збирають батьків учнів цілої паралелі.

читайте: Яке воно - шкільне життя у США

 На зборах їм розказують про усі вимоги і можливості для дитини. Таких днів, у які батьки могли б зустрітись з вчителем, є два-три у рік. Також можна домовитись про додаткові зустрічі. А ось про успіхи дитини батьки дізнаються із електронної сторінки успішності. Зайти і подивитись на успіхи чада батьки можуть щодня з телефона. 

— В школі діти мають велику перерву, на якій вони і роблять щоденні домашні роботи, реферати, проекти, — розповідає тернополянка. — Аналізи прочитаних книжок доробляють вдома, але це не щодня. В школі дитина має час, щоб прочитати художню книжку. Загалом, вчителі з повагою ставляться до дітей, які багато читають. З дев’ятого класу починається дуже інтенсивне навчання. 

У дев’ятому класі учень за рекомендаціями вчителів і батьків може вибрати спеціалізовані класи і, якщо вчиться в цих класах добре, то в 11-12-му класах може добирати предмети з коледжу. Предмети з коледжу зараховують під час вступу для університету. До закінчення школи учень вже може вивчити кілька загальних предметів університетської програми. 

— За 11-12 клас навчання в коледжі платить школа, — зауважує співрозмовниця. — А також  школа може дати гроші на навчання в університеті для активних учнів.
Щоби зрозуміти Америку, потрібно немало часу, зазначає Ірина Гап'юк. Адже там, що природно, усе інше. І система освіти також. 

— Американська школа готує учнів до життя, вчить більше аналізувати свої можливості, — наголошує Ірина Гап’юк. — Якщо в тебе немає знань, то можливість батьків оплатити твоє навчання в коледжі не допоможе. І навпаки, якщо ти дійсно маєш знання і хочеш вчитися, то держава дасть можливість взяти кредит на навчання, університет. Держава дасть допомогу розумній дитині.

Можуть твоє навчання оплатити і приватні компанії. Щоправда за умови, що ти після навчання підеш працювати до них. 
— Тобто, школа не змушує вчитися, не тягне, вже в школі йде відбір на дітей, що будуть закінчувати університети і дітей, що будуть працювати в сфері обслуговування, — каже жінка.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Piter Savka

    В нас 12 класів не може бути, бо учень в 7 класі починає курити, в 8-му пити і до 12-го він просто не доживе!!!
  • Анонім

    Ось так  все ,як у людей . Ось це я розумію школа де готують дітей до життя  ,а не так ,як у нас на одному місці топчуться ,мусолять одне і то саме,  і забивають мізки всяким шлаком ,а потім ті діти не знають ким вони хочуть бути, і куда поступати . Ну не можуть у нас щось своє ефективне придумати , а тільки ускладнють. Зробили гібрид радянської і професурської  освіти . І ніби такі предмети ,як релігієзнавство факультатив, і має бути останнім уроком ,а його роблять десь в середині уроків ,а це вже є фактично примусівка ,а не факультатив .Так само американці батьківські збори на початку року роблять і все ,а у нас прям кожного місяця особливо в 10,11 класах ,і рішають не про успішність навчання учнів ,а про бабло на ремонти ,техніку ,подарунки і так далі . Короче кажучи  наші школи можна порівняти із сомалійськими піратами тобто поки бабло не здаш ,то до дитини будуть застосовувати моральні репресії ; бабло на ремонт,подарунки не здав - репресії ;  підручник з англійської мови за 300 грн не купив- репресії ; висказав свою думку - репресії ,і так пішло поїхало .

    тойво reply Анонім

    анонім.і шо робити?

    Анонім reply тойво

    В першу чергу треба херити батьківський комітет оскільки це і є корінь всього того б...... ,що твориться в освіті . Похерити батьківські збори . Для чого їх так часто проводи ,коли достатньо одного разу в рік ,а так на зборах тільки питання бабла ,ремонтів ,техніки  обговорюється .І саме основне це переглянути навчальну програму . Ну подивіться освіта лишилася часів радянських часів .Для чого розписувати дошку цілий урок щоб рішити якесь складну задачу ,коли зараз фактично можна за допомогою  програм -калькуляторів вирішити любу задачу . Ось так топчуться на одному місці 12 років,викладають матеріалу купу ,а ефекту ноль . Дітей треба вчити графічні програми де ніхто не заморочується із циркулем в руках і ніхто не визначає центр кола . 21 століття , купа програм , купа технологій ,стільки інструментів , а користуються технологіями 20 століття це просто п.....ц . Це то саме , що маючи під рукою  електричний інструмент , а працють механічним .

    Stels reply тойво

    Перш за все ,замість того щоб стогнати, щось робіть.Якщо є проблема, то її  потрібно хоча б обговорити.Вважаю , що на рівні класу/школи кожний зможе запропонувати діалог.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up