До шкіл Тернопільщини приїдуть нові автобуси

До шкіл Тернопільщини приїдуть нові автобуси
  • Автопарк шкільних автобусів Тернопільської області став донором для евакуації жінок та дітей із зон бойових дій.
  • Із «бойового завдання» повернулись не всі, тому настав час поповнювати втрати.

 

Загалом шкільний автопарк області налічує 197 одиниць транспорту. З них 43 були задіяні у порятунку людей, і далеко не всі вони підлягали подальшій експлуатації. Вирішувати питання поповнення шкільних автобусів для освітніх закладів допомагає держава і міжнародні партнери.

Про це повідомляє голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.  

Першими свої автобуси для евакуації віддали Шумська, Великодедеркальська та Саранчуківська громади. Їх очільники на минулому тижні вже отримали ключі від нових автобусів з рук екс-міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Відео дня

Керівник області стверджує, що незабаром свої місця біля освітніх закладів посядуть 4 нових автобуси, які Тернопільщині передадуть міжнародні партнери.

Ще 10 сучасних автобусів від європейських донорів мають  прийняти у своє розпорядження Кременецька, Залозецька, Скориківська, Теребовлянська, Бережанська, Борсуківська, Заліщицька, Монастириська, Лановецька, Трибухівська громади.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що три громади Тернопільщини отримали ключі від нових шкільних автобусів. Ми також розповідали про те, що Тернопільська область стала першою, де почали запровадження програми «Здорова Україна – Здорова громада – Фізична культура в Новій українській школі». Писали і про те, що з 3-го квітня вступники можуть реєструватись на участь в мультипредметному тесті.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up