Інклюзивно-ресурсний центр Тернополя для дітей з особливими освітніми потребами невдовзі змінить адресу

Інклюзивно-ресурсний центр Тернополя для дітей з особливими освітніми потребами невдовзі змінить адресу
  • У Тернополі вже рік функціонує Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами.
  • Загалом за цей час працівниками центру проведено комплексну оцінки з метою визначення особливих освітніх потреб 238 дітей.

Тернопільський Інклюзивно-ресурсний центр №1 створили за рішенням сесії міської ради ще у березні 2018 року. За результатами проведеного конкурсу очолила дану установу діючий директор Тетяна Бабійчук. Також з того часу у центрі працюють 5 фахівців, серед яких: вчитель-логопед, вчителі-дефектологи (сурдопедагог, олігофренопедагог, тифлопедагог), практичний психолог.

Центр забезпечує права дітей з особливими освітніми потребами, повідомляє прес-служба міської ради.

Інклюзивно-ресурсний центр забезпечує права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження.

Відео дня

Загалом за цей час працівниками центру проведено комплексну оцінки з метою визначення особливих освітніх потреб 238 дітей. Також,  21 дитина, яка навчається в умовах інклюзивного навчання або не охоплена дошкільною освітою, отримала  психолого-педагогічну допомогу.

Обслуговує центр тернополян, а на перспективу – і жителів навколишніх громад.

Інклюзивно-ресурсний центр підписав угоду про співпрацю з комунальним некомерційним підприємством «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня».

Про ефективність діяльності даної установи свідчить і те, що до Тернопільської міської ради звернулися громади (Підволочиська, Байковецька) щодо надання фахівцями центру психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження дітей з особливими освітніми потребами, які проживають на їхніх територіях.

Працює центр на бульварі Т. Шевченка, 1.

На даний час  центр розміщений у приміщенні, де знаходилася Тернопільська міська психолого-медико-педагогічна консультація (м. Тернопіль, бульв. Т. Шевченка, 1, каб. 22).

У зв'язку з переїздом управління державної реєстрації, у цій же будівлі звільнилися приміщення. Саме тому, з метою забезпечення психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребам, на найближчу сесію міської ради підготовлено проект рішення «Про надання в безоплатне користування нежитлового приміщення комунальної власності комунальній установі «Інклюзивно-ресурсний центр №1» Тернопільської міської ради за адресою бульвар Тараса Шевченка» загальною площею 172,45 м2, в тому числі площу спільного користування 32,5 м2, терміном на 35 місяців. Після прийняття відповідного рішення КУ «ІРЦ№1» ТМР буде переміщено у зазначені приміщення.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up