Іногородню дитину в Тернополі не хотіли взяти у черговий садок

Іногородню дитину в Тернополі не хотіли взяти у черговий садок
  • Тернопільські садочки улітку традиційно закриватимуть на ремонт. У цей час дітей можна перевести у чергові дошкільні навчальні заклади.
  • В одному з ДНЗ у іногородньої тернополянки попросили показати документ із роботи, який підтверджує, що на час ремонту в постійному садку батьки не будуть у відпустці.

 

Про те, що у черговому дитсадку вимагали довідку з місця роботи, у соцмережі Facebook написала тернополянка Ілона. Жінка каже, що вона взяла з роботи документ, що дійсно працює і у відпустку на цей період не йде.

 - З червня наш садочок закривають на ремонт, я записала свою дитину в черговий, з роботи взяла довідку, - пише тернополянка. - Але мені сказали, що дитину не візьмуть в інший заклад, оскільки в мене є заборгованість по оплаті, але за харчування плачу вчасно. Хоча суд і скасував наказ про встановлення плати за відвідування дитсадків дітьми без тернопільської реєстрації, вона все одно нараховується. Щоб допустили мою дитину в черговий садок, я повинна оплатити всю заборгованість в нашому, і ще за місяць наперед - в іншому.

Тернополянка написала пост у Facebook, але журналістці номер дитсадка вона сказати не захотіла. Враховуючи це, в управлінні освіти сказали, що не можуть чітко прокоментувати ситуацію. Коли вони будуть знати, який це дитсадок, тоді зможуть вияснити, що за довідку у жінки вимагали.

Відео дня

 - Процедура переходу у черговий дитсадок проста: ви підходите до керівника і кажете, що хочете перевести дитину в тимчасовий дитсадок на той момент, коли ваш закритий. І тоді вам шукають вільні заклади. І безпосередньо у дитсадку кажуть, які документи вам потрібно принести. За довідку, яку вимагали у тернополянки із місця роботи, нічого сказати не можу, - каже головний інспектор з дошкільної освіти управління Ірина Антонюк.

В управлінні освіти також зазначили, що в чергові дитсадки переводять лише тих дітей, яких батьки дійсно не мають, куди подіти.

У кожному дошкільному навчальному закладі повинен бути розрахунок дітей на перебування у чергових дитсадках, додала заступник начальника управління освіти Ірина Сум.

Коментар юриста:
Ростислав Небельський:

- У  не даному випадку не мали права не прийняти дитину у черговий дитсадок, це не законно. Зараз працівники дитсадка говорять одне, а якщо дійде справа до суду, то вони просто скажуть, що у них немає вільних місць. Думаю, питання з оплатою - це спосіб тиску. У правилах перебування дитини у садочку не передбачено, що батьки повинні десь бути зайняті, тому довідку із місця їх роботи у закладі теж не повинні вимагати. 




 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталя Грех

    Тернопіль - то окрема республіка, там чиновники не читають законів, не виконують рішень судів, самі собі придумують все, що взбреде на їхні дурні голови, а працівники садочків і раді старатися, щоб не заморочуватися.  А в результаті батьки залишаються сам на сам з проблемою і президент Порошенко поганий! Більше додати нічого!
  • Олеся Грех

    Коли вже цей дурдом скінчиться?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up