Мирослав Корицький у 15 років став студентом університету

Мирослав Корицький у 15 років став студентом університету
У планах Мирослава Корицького навчання у німецьких вишах. Хлопець хотів би працювати у сфері спортивного менеджменту

Тернополянин пішов до школи у п’ять з половиною років, у 15 закінчив школу екстерном та вступив до вишу.

Тернополянин Мирослав Корицький у 15 років вже став студентом вишу. Хлопець вступив у навчально-наукового інститут міжнародних економічних відносин ім. Богдана Гаврилишина Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ). Приємно звістку про те, що він пройшов на державну форму навчання він отримав 24 серпня на День Незалежності України. А вже наступного дня взяв участь у зйомках програми «Стосується кожного» на телеканалі «Інтер» у Києві. Тема програми «Вундеркінди».

Як ми вже писали, Мирослав Корицький закінчив школу на два роки швидше своїх однолітків. 15-річний хлопець екстерном здав всі іспити та ЗНО. Документи для вступу він подав у два виші – на історичний факультету Тернопільського педуніверситету та на 5 факультетів ТНЕУ, тому ймовірність вступити у цей ВНЗ була більшою.

Відео дня

- Я спершу не пройшов на державну форму навчання, - розповідає Мирослав. – Але ми написали клопотання в Міністерство освіти і науки. І ось 24 серпня вже офіційно все підписали – мене взяли на державну форму. Міністерство виділило ще одне місце у навчально-науковому інституті міжнародних економічних відносин ім. Богдана Гаврилишина.

Чому у Мінстерстві пішли йому на зустріч, Мирослав не знає. Але припускає, що можливо звернули увагу на юний вік абітурієнта та його грамоти, бо треба було подати копії всіх нагород. А їх за шкільні роки назбиралося біля 50-ти.

Мирослав Корицький розповідає, що не був відмінником у школі. Але завжди дуже добре знав географію та історію, що допомогло його успішно скласти ЗНО. До якого, до речі, готувався без репетитора.

- В початковій школі мене тягнула вниз англійська і фізкультура, бо я був на рік молодший, - пригадує хлопець.

Зараз Мирослав додатково вивчає німецьку мову, адже вона буде основною на його факультеті. Для вдосконалення знань мови, вже побував у п'яти німецькомовних таборах.

- Я етнічний німець, мої прадідусь і прабабуся по маминій лінії були німцями, - каже хлопець. – І було б некультурно не знати одну зі своїх рідних мов.

Далі Мирослав Корицький хоче вчитися у німецькому вузі.

- Факультет, на якому я буду навчатися, дає можливість після другого курсу вступити у Дрезденський університет, - каже він. – Звісно, щоб туди потрапити, студент має добре вчиться і знати німецьку мову. Ще хотілося б вступити в Лейпцігський інститут на спортивний менеджмент. Саме у цій сфері я хотів би працювати у майбутньому.

Нагадаємо, Мирослав Корицький закінчив школу №24 у Тернополі. Він був наймолодшим учнем у класі. До школи пішов у п’ять з половиною років, - пропустив середню групу у садочку, бо було нецікаво. Цього року він мав би закінчити 10-й клас. А справився і з 11-м. Тоді як його однолітки закінчили лише 9 клас.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up