Мирослав Корицький закінчив 11-й клас на два роки швидше однолітків

Мирослав Корицький закінчив 11-й клас на два роки швидше однолітків
Випускний Мирослав Корицький відсвяткував у ресторані у вузькому колі рідних та друзів

Тернопільський школяр вирішив сам керувати своїм життям і не чекати ще рік до закінчення школи. 15-річний хлопець екстерном здав всі іспити та ЗНО і вже задумується над майбутньою професією.

Для початку планує вступити в коледж ТНЕУ, адже в запасі має цілих два роки! Після того хоче вивчати маркетинг чи менеджмент, мріє працювати у сфері спорту.

Мирослав Корицький – наймолодший учень у класі, до школи пішов у п’ять з половиною років. Каже, пропустив середню групу у садочку, бо було нецікаво. Цього року він мав би закінчити 10-й клас. А справився і з 11-м.

Хлопець навчався у тернопільській школі № 24. Коли його однолітки закінчили лише 9-й клас. Мирослав встиг розпрощатися зі школою взагалі - склавши іспити та ЗНО.

Відео дня

- Однокласники лояльно поставилися до мого рішення, - каже Мирослав. - Вони говорили, що це круто, але не хотіли, щоб я так швидко покидав школу. У нас гарний клас, ми дуже подружилися, особливо у 9-му класі. Але я так вирішив і моя сім'я мене підтримала.

Мирослав склав ЗНО з трьох предметів. З української мови та літератури отримав 155 балів, з історії – 160, географії – 181. В оцінках – це відповідно 7, 8, 10.

- 11-й клас – це повторення вивченого і підготовка до ЗНО. Я не хотів втрачати рік і вирішив здати все екстерном, - каже випускник. – Написав контрольні за 11-й клас і взявся за підготовку до ЗНО. Іноді в мене були накладки предметів. Приміром, коли в нашому класі була фізкультура, в 11-му була українська мова. То я йшов на мову, а фізкультуру здавав позаурочно. Також мені дозволяли пропускати деякі предмети, щоб писати контрольні.

До ЗНО Мирослав готувався самостійно, без репетиторів. Своїми успіхами задоволений і вважає, що набраних балів цілком достатньо для вступу.

- Я добре знаю географію, тому готувався до неї лише тиждень, - розповідає хлопець. - Відкрив програму ЗНО і пройшов всі тести попередніх років. Найбільше готувався до історії, але все встиг. Якщо грамотно розподіляти час – все вийде. З української мови та літератури деякі теми давалися важко без репетитора, тому бал в мене дещо нижчий. Я сумніваюсь, що не зможу вступити. Але у разі чого ще маю два роки, щоб все надолужити.

З 11-м класом Мирослав був лише на останньому дзвонику, адже тоді вручали атестати. На парад випускників 24 червня хлопець не ходив. Цей день відзначив у ресторані у вузькому колі родини та друзів.

Хлопець каже, що закінчити 11-й клас швидше реально, якщо поставити собі таку мету. А щоб успішно здати ЗНО, учень повинен обрати такі предмети, які знає дуже добре.

- Наприклад, мене завжди захоплювали історія та географія, - каже Мирослав. - Я добре знав ці предмети і справився з програмою та тестуванням.

Літні канікули Мирослав також планує провести з користю – вдосконалюватиме англійську та німецьку мови. Адже такі знання ніколи не будуть зайвими.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Piter Savka

    Як би мені сказали шо так можна, то так би само поступив
  • Герасимчук Ростислав

    Молодець, цвіт нації.
  • Анонім

    Ну і правильно ,а так би годував тих викладацьких упирів цілих 2 роки оскільки 10 і 11клас це вже не навчання , а доїння грошей на всяку х...... і підготовка до святкування випускного в якомусь елітному кабаку .

    Герасимчук Ростислав reply Анонім

    Згоден, показуха для рагулів, реально вмотивовані люди прагнуть вчитись і вдосконалюватись якумога швидче.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up